Diepenbeek, Aalter, Lessines, Tim Milis Memorial

Afgelopen weekend stond er heel wat op het programma. Zo onder andere de 9e Tim Milis Merorial en wedstrijden in Lessines, Diepenbeek en Aalter (dames). Het werd een heel mooi weekend.

allerlei

Onder een zalig lentezonnetje kwamen heel wat PaxX-renners aan de start in het Limburgse Diepenbeek. Onze jongens hadden er meteen zin in. Al in de eerste ronde ging Gody Jacobs aan de boom schudden (zo kennen we Gody). Hij nam o.a. onze Limburgse kampioen Raf Baens mee. Ook Jochen Bartels kon nog net aansluiten waardoor een kopgroep van 16 renners ontstond. Deze renners reden erg hard door waardoor de koers al na één ronde geklonken was. Jeroen Goeleven had zich laten verrassen en mistte de aansluiting. Hij probeerde nog wel, maar had hij niet de benen om in z'n eentje de sprong te wagen. De rest van de ploeg kon volgen in het peloton, of sommige hadden een offday. Jongeling Ziggy Oversteyns, 18 jaar, reed ook mee en deed het voortreffelijk tussen al die 'oude rakkers'. Hij werd wel een ronde gedubbeld, maar om pas te koersen is dat verre van slecht.

Op het einde spatte de kopgroep uit mekaar. Raf Baens kon net niet voor de overwinning sprintte maar werd wel knap derde in de eindsprint en Gody Jacobs zesde. Jochen Bartels kwam als 15e binnen terwijl Jeroen nog genoeg poeier in de benen had om de pelotonsprint te winnen voor de 17e plaats. Niki Lemoine werd 42e en Ziggy Overstyns 47e.

Bij de Masters B werd Danny Poelmans mooi 9e en Filip Neesen 38e.

Bekijk hier de mooie fotoreeks, met dank aan Patric Baens en Roland Pippeleers!  http://www.cycle-sport-photography.be/Gallery/2016/Diepenbeek-Amateurs-Masters

TROTS OP DEZE PLOEG!

ECW-Diepenbeek-736-XL

Melanie Reynders reed zaterdag een knappe koers in het Oost-Vlaamse Aalter. Ze werd 10e van de 26 rensters en werd 2e in de pelotonsprint. Het was haar allereerste top 10 plaats dus ze was supercontent.smile-emotHopelijk kan ze deze lijn doortrekken naar volgende maand in onze eigen Racing for Ladies wedstrijd.

GJS 2382

Ook in Lessines in de provincie Namen kwamen 2 renners aan de start. Sven Hayen werd 21e in de categorie A. Bij de B's werd Dominique Buntinx 15e. Volgens velen was Sven de beste man in koers. Met nog een beetje meer koersinzicht kan hij nog veel dichter eindigen, maar dat komt nog wel!

12973555 1207234782620769 8599364473827130348 o

Al voor de 9e keer herdenken we onze ex-ploegmaat Tim Milis door een fietstocht te organiseren. De afstanden waren 35 km of 60 km. In een aangenaam lentezonnetje kwamen er 148 deelnemers opdagen. Een stuk of 10 renners van PaxX kwamen ook mee fietsen. Mooi!