Oppermachtig

Het was weer 'kermis' afgelopen weekend voor PaxX. OLÉÉÉ ??? Een mooie knappe overwinning van Jochen Ramaekers in Zonhoven bij de amateurs en een tweede plaats voor Danny Poelmans bij de Masters C. Dit is al de vierde overwinning van het seizoen voor Jochen. Voor Danny is het een zoveelste tweede plaats, maar ook hij reed knap de koers uit tussen al dat jong geweld en werd beloond met een podiumplaats.

 

zonhovendanny

Alle categorieën reden samen in één wedstrijd. Op een kort vlak parcours in Zonhoven was het een beetje in criterium stijl. Jochen Ramaekers koos samen met Kurt Van Goidsenhoven en Fabio Porco vrij vroeg voor de aanval. Ze draaiden prima rond en haalde al vlug een voorsprong van 45 seconden. Door het hoge tempo kwam het peloton amper dichter, waardoor ze zouden sprinten voor de overwinning. Nu, gesprint werd er niet want zowel Jochen, Kurt als Fabio waren alle drie zeker van hun overwinning, aangezien ze in verschillende categorieën uitkwamen. Ze kwamen dan ook alle drie samen met hun handen in de lucht over de streep. Mooi, want dat zie je ook niet elke dag.  Ook een pluim aan onze andere jongens die mooi afstoppingswerk deden. Jannik raakte in de slotfase nog uit de greep van het peloton en werd elfde bij de amateurs.

retinnejeroen

Niet alleen in Zonhoven hebben we gescoord maar ook op het circuit van Heusden Zolder. Hier haalde Nick Schmelcher een knappe derde plaats in de 'Keizer van Zolder' en het werd zijn eerste podium van het seizoen. Ook in de andere wedstrijden hebben we weer tal van dichte mooie ereplaatsen behaald. 

zoldernick

Een dikke proficiat allemaal. Jullie hebben PaxX weer wat extra (lichtblauwe) glans gegeven. #paxxisdemax ????