1e Grens Land Klassieker

Op zondag 10 september namen we deel aan de 1e Grens Land Klassieker in het Nederlandse Someren-Eind. Nicola La Motta, Jeroen Maes, Gody Jacobs, Mario Claes en Jannik Vanreppelen kwamen er aan de start. Het was een biljartvlak parcours met smalle wegen en een harde wind. Uitkijken geblazen voor valpartij. En dat bleek al zo na 10 km. Een zware valpartij achteraan in het peloton maakte er een ravage van. Eén renner bleef kermend van de pijn liggen en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. De grote middelen werden ingeschakeld want er werd een traumahelikopter laten overkomen.

 

Lees hier: http://brabantactueel.nl/…/wielrenner-met-traumahelikopter…/ 
De wedstrijd werd niet stilgelegd. Onbegrijpelijk. De organisatie besloot om tijdens de wedstrijd een kortere omloop te gebruiken tot het oorspronkelijk parcours opnieuw werd vrijgegeven, met alle chaos van dien. Het peloton was al helemaal verbrokkeld en sommige renners hadden na dit ongeval geen zin meer om door te koersen. Voor Mario zat de wedstrijd er al na 20 km op, terwijl Jannick op 100 meter van het peloton uit koers werd genomen. Ook voor Jeroen en Nicola werd het een lange achtervolging en werden uit de wedstrijd genomen. Gelukkig bleef Gody Jacobs uit de hectiek en reed nagenoeg de hele wedstrijd in de kopgroep van 9 renners. Ze sprintte voor de zege en Gody behaalde na een sterke koers een mooie vijfde plaats. Proficiat Gody. Toch nog wat leuker nieuws na een koers vol tragedie. We hopen dat het goedgekomen is met de renner die zwaar is gevallen! Lees hier het wedstrijdverslag: http://www.twcdezwaluw.nl/index.html 

grensland

Pieter Van Eynde nam deel aan de de Ronde van Picardië en ook hij kende een deel van zijn pech. Zijn benen waren erg goed dus hij zette de ontsnapping op poten. Ze waren met 15 renners weg tot hij 50 km een lekke band kreeg. Hij kon na een achtervolging toch opnieuw aansluiten tot bij de kopgroep. Zijn beste benen waren al dan verschoten en hij reed iets later opnieuw 2x lek. Ondanks al deze pech eindigde hij nog tussen plaats 40 en 50. Er waren 800 renners aangekomen van de 1600 deelnemers. Proficiat Pieter!