Sluitingscross Oostmalle / Openingswedstrijd Lens St Remy

Op zondag 25 februari stond de allerlaatste cyclocross van het cross-seizoen gepland. De sluitingsprijs in Oostmalle. Annemieke Genyn en Lana Van Hool kwam aan de start en wilden voor de laatste keer nog eens een internationale cross rijden tussen Sanne Cant & co, dus op het allerhoogste niveau. Erg moedig van hun om hieraan deel te nemen. De uitslag was voor hun niet belangrijk. Ze hebben er veel van geleerd en geamuseerd, dat is het belangrijkste. Ze nemen nu verdiend even wat rust na een lang mooi veldritseizoen.

OostmalleAnnemieke

OostmalleLana

OostmalleAnnemieke

Terwijl de veldrijders hun laatste meters in het veld reden, kwamen de wegrenners opdraven voor hun allereerste kilometers op het asfalt voor een nieuw wielerseizoen. De openingskoers ging zoals elk jaar door in Lens-st-Remy.

Er kwamen ondanks de Siberische temperaturen heel wat renners opdagen. De snijdende koude wind maakte het erg zwaar. Helaas hadden onze jongens de goede boot gemist in de kopgroep. Ze kwamen in het peloton samen binnen. Nieuwkomer Pieter Massart werd mooi tweede in de pelotonsprint. Bij de masters C reed Danny al meteen naar zijn eerste podiumplaats van het seizoen. Wedden dat dit niet zijn laatste podiumplaats is van dit seizoen?

lensstremy1

Lenstremy

LENS ST REMY

Amateurs & master A:
27) Pieter Massart
44) Jochen Ramaekers
45) Tim Ramaekers
56) Nick Schmelcher

Masters C:
3) Danny Poelmans
20) Philippe Dirickx
http://www12.iclub.be/images/upload/FCWB-563-73.pdf

Bij de dames trok An Wellens naar Brussel-Opwijk. Helaas maar 21 meisjes aan de start maar er werd toch flink gevlamd. An werd in haar eerste koers voor PaxX 16e na een slopende wedstrijd.

Anwellens

Lennard de Rooy reed een mountainbike wedstrijd in Battice en werd mooi vijfde. Van hem gaan we nog veel horen....

LennardDeRooy