Leren fietsen voor volwassenen 2018

In april waren we gestart met een nieuwe lessenreeks 'Leren fietsen voor volwassenen'. Samen met de sportdienst van Sint-Truiden, vzw Gastvrij, dienst integratie en Fedasil werd voor de vijfde keer deze fietscursus georganiseerd.

IMG 5145

Een uitdaging voor een 10-tal dames van verschillende nationaliteiten om in een 10 lessenreeks te leren fietsen. Niet alleen praktijk maar ook een stukje theorie zoals o.a. het aanleren van de belangrijkste verkeersborden.

Voor de meeste was het starten van nul. De onzekerheid en angst om in het begin te vallen was groot, maar gaandeweg (na vallen, opstaan en wat blauwe plekken) lukte het de dames om zelfstandig te fietsen. Aan motivatie geen gebrek.

IMG 5154

IMG 5147

Eén van de laatste lessen fietste de dames zich in het drukke verkeer doorheen de stad. Op de laatste les kregen ze nog hun verdiende fietsdiploma.

IMG 5198

IMG 5204

 Onze missie is weer geslaagd en we hopen deze dames ergens in het stad tegen te komen, uiteraard op hun fiets. Ook een dankwoord aan onze partners voor de trouwe leuke samenwerking.

IMG 5215

Klik hier voor een leuk filmpje waar ze tijdens de laatste les hun fietskunstjes demonstreren! En uiteraard zo fier als een gieter en met een brede glimlach! :)

Wil je ook graag leren fietsen? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we geven je meer informatie.