Down Under

BLOG 2  #  15/12/18                                                                                       THE STIPWAY
 
Ik ben inmiddels 3 weken in Down Under. Wat vliegt de tijd. De jetlag is al een tijdje verteerd en ik ben inmiddels ook aan de hoge temperaturen gewend geraakt en 'the Aussie lifestyle'!
Ook heb ik een tweedehands mountainbikefiets kunnen kopen. De fiets is hier een ideaal vervoersmiddel om dingen te verkennen. Het verkeer in Darwin is rustig, al is de fietsinfrastructuur niet geweldig en zijn er niet teveel verkeersregels voor fietsers. Al bij al is het wel aangenaam fietsen. Inmiddels ben ik ook al wat gewicht verloren. Ik vermoed 0,00001 kilogram!! Het is een begin...
 
20181209 085900   20181211 180807
 
Helaas heb ik niet kunnen deelnemen aan de wedstrijd omdat ik toen nog geen fiets had, maar vanaf februari zijn er terug wekelijkse wedstrijden op de wielerpiste dus er komen nog kansen genoeg. De voorbije dagen heb ik verscheidene contacten gelegd i.v.m. onze projecten tot zelfs in Fiji. Mensen zijn best wel enthousiast en nieuwsgierig. Ik zal dan een aantal mensen ontmoeten in Adelaide en Melbourne. Maar ook in de kerk C3 church waar ik elke zondagochtend probeer naartoe te gaan zijn er fietsgroepen te vinden in Darwin tot zelfs in Sydney. 
 
De komende weken staat er dan ook heel wat op het programma. Zo vertrek ik maandag voor 9 dagen naar Bali, een Indonesisch eiland. Ik neem een kijkje of de plaatselijke bevolking de fiets gebruikt als transportmiddel en ik zal ook zoeken naar recreatieve fietsgroepen. Ik ben erg benieuwd hoe de fietscultuur in Bali is ontwikkeld. Het verkeer zal er veel drukker en chaotischer zijn dan in Darwin. Ik kan mij er al iets bij voorstellen. Veel taxichauffeurs en scooters, geclaxoneer en geschreeuw van ongeduldige autobestuurders. 
 
main qimg 2ffb38975dfe554439b2ad85b1937c52 c
 
Op kerstdag vlieg ik terug naar Darwin. Het wordt dus Kerstmis vieren hoog in de lucht. Maar dat kan ook gezellig zijn. Wie weet is er wel een kerstboom, kerstverlichting en zingen we kerstliederen in het vliegtuig! De dag erna op tweede kerstdag (Boxing Day) reizen mijn vriendin en ik van Darwin naar Adelaide. Niet met het vliegtuig maar met de wagen dwars doorheen de outback via de Stuart Highway. Dit is de enige weg naar het zuiden en de afstand tussen Darwin en Adelaide bedraagt zo'n kleine 3000 km. Ongeveer dezelfde afstand van België naar het Afrikaanse land Algerije. De reis zal vier of vijf dagen duren maar het wordt zeker een avontuur. Als alles meezit arriveren we op Nieuwjaarsdag in Adelaide. 
Ik ben graag iemand die zelf zijn route uitstippelt via mijn eigen Stipway. Maar dat zal niet lukken in de outback dus we zullen maar braaf de Stuart Higway blijven volgen.
    
                                         australia northern territory kangaroo road sign kata tjuta   map green adelaide darwin tour package 
 
Vanaf 13 tot 20 januari 2019 is er de Santos Tour Down Under in Adelaide. Dit is een UCI-Pro Tour wedstrijd voor mannen en vrouwen elites en is de grootste rittenwedstrijd in Australië. Toppers als Peter Sagan hebben al hun deelname bevestigd. Ik zal die periode er ook zijn als 'promoboy' voor PaxX! Later meer details...
 
TDU Image web
 
Ik maak zeker ook tijd om de omgeving te verkennen hier in Darwin. De natuur en dieren blijven mij hier keer op keer fascineren. Zonsondergangen zijn hier schitterend. Ook heb ik tijdens een avondwandeling een mooie foto kunnen maken van een pelikaan nabij de haven. En ook een foto van een schildpad die op de rug van een kleine krokodil zit te chillen. Zo te zien zijn deze schildpad en krokodil 'best mates!' (zoals ze in Aussie-taal zouden zeggen.)
 
IMG 7141
 
 IMG 7097   IMG 7250
 
Sommige dieren hebben het wel op mij gemunt. Zo werd ik onlangs aangevallen door een 'Magpie', een typische Australische vogel die vooral wandelaars en fietsers aanvalt om hun vogelnest te beschermen. De vogel ziet er onschuldig uit maar ze zijn best wel agressief. Zo bijten ze met hun bek meerdere keren in je hoofd en ik kan je verzekeren dat zoiets behoorlijk pijnlijk is. Ik ben nog niet aangevallen tijdens het fietsen door een Magpie, maar gelukkig draag ik altijd een helm tijdens een fietstocht. Al is een helm voor sommige fietsers niet voldoende.  Zie filmpje:  https://www.youtube.com/watch?v=U0cS4090Tvg
 
download
 
Tot de volgende...
 
See you later terminators!
 
Stippy

 

BLOG 1  #  23/11/18                                                                                         RUN MICHAEL RUN
 
Beste vrienden,
 
Mijn eerste week in Down Under zit er op. Op 23 november om 5.30 ben ik veilig en wel geland in Darwin na een lange reis van 38 uur. 
 
IMG 6945
 
Uiteraard is het hier bloedheet met temperaturen van 35° met zon maar regelmatig hele felle regenbuien en onweer. Niet te vergelijken met in Belgie. Ook zwermen de muggen rond mijn hoofd en komen er ook geregeld Australische diertjes uit het niets te voorschijn in uw huis zoals een gekko (soort hagedis). De grote Aussie dieren ben ik nog niet tegengekomen, maar dat zal niet lang meer duren vrees ik. Het landschap is adembenemend mooi en de mensen zijn hier heel vriendelijk. 
 
20181128 153346                IMG 6986
 
De jetlag zat toch vijf dagen in mijn lijf dus ik heb er wel even van moeten bekomen. Ook mijn darmen zorgden letterlijk voor wat 'opwinding' !!. Maar nu ben ik terug fit, al moet ik fit met een korrel zout nemen want mijn conditie is allesbehalve prima. Tijd er om wat aan te doen. Ik heb nog geen fiets, dus dan maar mijn loopschoenen aangetrokken en Darwin al lopend verkend. Klik hier voor het filmpje.
 
 
IMG 6963
Ready - set - go
 
Ik heb al gemerkt dat er niet zoveel wordt gefietst in Darwin, maar één van de eerste dingen die ik in Darwin had gezien toen ik toekwam was een wielerpiste. Geen indoor maar outdoor velodrome. Morgen is er een wedstrijd voor kinderen en volwassenen op deze velodrome. Daar gaan we zeker een kijkje nemen en hopelijk al wat contacten leggen. Op 8 december is er opnieuw een wedstrijd. Als ik tegen dan een fiets heb doe ik zeker mee. Mijn ambitie is om beste Belg te worden!!!
 
Dat was het voor nu. Ik hou jullie verder op de hoogte.
 
See you later alligators.
 
Stippy

 
 
5/11/18
 
Op 21 november reis ik (Michaël Stippelmans) naar Down Under. Niet om met mijn achterwerk aan het strand te liggen, te gaan surfen in de zee of elke dag aan een barbeque aan te schuiven. Neen, ik ga met een missie waar goed is over nagedacht. Na weken van voorbereiding begint nu alles in zijn plooi te vallen om een nieuw avontuur te beginnen aan de andere kant van de wereld. Lees hieronder mijn doelstellingen.
 
Op deze blog zal ik regelmatig updates vermelden van mijn Aussie-avontuur of op deze facebookpagina: https://www.facebook.com/PaxXTCC/

 

PaxX Australia Michal in Australi 1

Het wordt een hele uitdaging om dit allemaal te verwezenlijken. Maar neem het van mij aan. Iets wat nog niet bestaat, daar willen wij helemaal voor gaan... Door deze ingesteldheid hebben we de afgelopen jaren dan ook met succes vele doelen kunnen bereiken. In 2013 kon ik al even proeven van Australië en dat heeft mijn enthousiasme alleen maar doen toenemen om de fiets in verschillende aspecten te promoten.  

 

Down Under

 

Momenteel worden er contacten gelegd in verschillende streken. Australië is een megagroot land. Als je het over Europa heen zou leggen, zou het bijna even groot zijn. Dus logistiek wordt het geen senicure. En ook de hitte speelt een grote rol, om nog maar te zwijgen van de gevaarlijke diersoorten die je onderweg kan tegenkomen (zie foto)!!!

 

6145c67d 75c1 43dc aed3 10d3cf4914d8

 

Zoals de meeste van jullie ook weten ben ik gelovig en volg ik ook Gods leiding. Hij is mijn leidraad. Niets is onmogelijk, voor wie gelooft (Markus 8:23).

Soms stel ik me de vraag waarom we zo graag fietsen. Blijkbaar moet het een fantastisch gevoel zijn!  We rijden met de fiets naar school of werk. We fietsen naar een dichtbijzijnde café of shoppingcenter, we maken in het weekend lange fietstochtjes op een racefiets of spelden een rugnummer op aan een trui om een wedstrijd mee te rijden. Om nog maar te zwijgen over die fietsende wereldreizigers.  We kunnen zoveel doen met een fiets.

Dus begin niet te zagen en te zeuren dat jou zoiets niet kan lukken. Als je op uw achterwerk blijft zitten zal er inderdaad niets gebeuren. Daarom ook een boodschap voor jou. Hoe jong of oud je ook bent. Als je voelt dat je klaar bent voor een volgende stap in je leven, wacht niet langer, ga ervoor en neem jou volgende stap. Wat dat ook moge zijn....

See you later alligators!
 
Stippy

  DSCN1116

Lees hier nog meer:

dossier oceani page 001

dossier oceani page 002

dossier oceani page 003

dossier oceani page 004

dossier oceani page 005