April 2014

 
  30/04/2014 Minimaliseren

WALLONIA CUP

Hallo, hier  een kort verslag vd race in Cuesmes-Mons;;

 
We moesten 6 rondes afleggen van 5 km op  mijnterril  Heribus! met in totaal bijna 1200 HM 
constant klimmetjes van tussen de 25 en 30% afzien geblazen ;;
mocht weeral achteraan starten maar zat al snel op de 2e plaats ; Gerrit Delfosse reed aan de leiding en hij liep elke ronde enkele seconde uit op mij  terwijl ik ook uitliep op mijn achtervolgers Roan Wintmolders en Benny Houben
zo waren er uiteindelijk op het loodzware parcours weinig verschuivingen en kon ik na 1u45 koers mn 2e plaats behouden!!!    

walloniacupgody14


 
 
  28/04/2014 Minimaliseren

INSIDE THE TEAMCAR OF PAXX GLOBAL CYCLING

 Het leven zoals het is in de ploegwagen tijdens een wielerwedstrijd!  Hectiek, chaos, een videocamera die (onbewust) blijft doordraaien, valpartijen, een volle blaas,...

 

 

      Afdrukken  
 
  27/04/2014 Minimaliseren

MAARTEN WINT, FRANCIS VIERDE, EDDY VALT...

Zaterdag 26 april streden een paar van onze mannen mee voor de overwinning in Biesmerée (prov. Namen) bij de ACH. Zowel Maarten Bossers, Francis Penders, alsook Koen Gillet zaten in de kopgroep van 8 man.  Koen is zelfs nog gevallen, met een pak schaafwonden als gevolg.  Desondanks is hij onmiddellijk weer op zijn fiets gesprongen en zo uit het peleton weggereden.  De sprint van de kopgroep werd uiteindelijk gewonnen door Maarten, Francis werd 4de en Koen zou uiteindelijk nog mooi zesde worden.  In de D-categorie werd Philippe Dirickx ook nog 21ste.Prachtige prestatie van ons mannen !!!!

maartenwint14

 

Minder goed verging het Eddy Jonckers.  Hij raakte in Keerbergen (VWV) betrokken in een valpartij en kwam met zijn aangezicht recht op het asfalt terecht.  resultaat: kin genaaid, bovenlip genaaid, onderlip genaaid aan de binnenkant maar de tandjes nog rotsvast !!  Wij wensen Eddy een snel herstel toe en zijn in onderhandeling om voor hem 50% korting te versieren bij een behandeling door Jeff Hoeyberghs. 

eddyvalt14

 

Trouwens, in de A-reeks sprintte Joeri Vanhove naar de 7de plaats, in de B-reeks werd Kris Jonckers 14de en bij de E's werd Nico Wijnen 4de. 

      Afdrukken  
 
  24/04/2014 Minimaliseren

VEERTIEN VROUWEN LEREN FIETSEN

Veertien vrouwen van allochtone afkomst en kansarmen gaan leren fietsen. Uiteraard helpt PaxX een handje mee.

Lees meer op www.truineer.be/nl/sint-truiden/veertien-vrouwen-leren-fietsen

 

vrouwenlerenfietsen14

      Afdrukken  
 
  23/04/2014 Minimaliseren

WIELERTEAM UIT SINT-TRUIDEN GEEFT FIETSLES IN BURKINA FASO

 

Er is op 23/04/14 een krantenartikel verschenen in Het Nieuwsblad. Klik op de foto om dit artikel te lezen.

 

fietslesburkinafaso

      Afdrukken  
 
  21/04/2014 Minimaliseren

GODY JACOBS WEER OP HET PODIUM!

 

Hallo Hallo.
Vandaag afgezakt na Nieuwkuyk ,daar stond de 1e Topcompetitie vh seizoen op het programma . 
Veel renners bij de masters 1 vandaag.De Nederlandse   Top alsook  Topper en landgenoot jimmy Tielens gezien voor de start. Dus zwaar ging tzeker worden.Nederlands kampioen Maikel Govaarts en Jimmy Tielens en nog enkele goede renners mochten op de 1e rij starten;aangezien ik nog geen race vh jaar in Nederland gereden had moest ik op de laatste startrij vertrekken .  dat op n parcours waarin haast 90% singletrack is waar je niet kan voorbij gaan.=zeer groot nadeel.Na de start waarin je wel nog even wat plaats had om voorbij te gaan kwam ik  Na de eerste  ronde door op plek 28e .ronde nadien 16e dan  9e en zo kon ik toch opschuiven. Hoewel het al veel krachten had gekost. Op het einde kreeg ik zelf nog uitzicht op n podiumplek dus vol blijven gaan was de boodschap en zo kon ik in de voorlaatste ronde Eric van den Boogaart inhalen die op dat moment op 3e plek reed.Gas vol open gehouden en de pijn verbijten. Ik kwam nog dicht bij de Nederlands kampioen maar toen was het einde vd race in zicht;  Na een lange zware inhaalrace was ik uiteindelijk3e na landgenoot Jimmy Tielens en Maikel  Govaarts..uiteraard zeer tevreden met die podium plek... Dankzij de behaalde punten sta ik volgende keer ook meer vooraan in de start en dat is ooo zo belangrijk;;;;

 

godyweerpodium14 

      Afdrukken  
 
  20/04/2014 Minimaliseren

2 PAXXERS OP PODIUM OP RETROKOERS IN BERCHEM

Het seizoen van de retrokoersen is weer begonnen. Zaterdag 19 april werd de eerste voorjaarsklassieker gereden en wel in Baarechoem koerst.  Nu, wie retrokoers zegt, zegt in enen trek Marcel Poelmans.  Die man ademt retro, eet en drinkt retro, pist en ... retro.  En dan één van zijn sterkste troeven: hij ruikt ook een heel klein beetje naar retro.  Zijn taktiek is simpel. Hij start steevast vooraan en wie dan allemaal achter hem zit, laat hij een retropoepje ruiken. Simpel maar doeltreffend! Enkel zijn broer Danny - die kent die retrogeur al eeuwen - en Pauwel Verhulst gingen Marcel voor in de uitslag.  Hieronder Pauwel op 1, Danny op 2 en Marcel op 3.  Een goede repetitie voor 1 mei!

 

berchemretro14

retroberchem14

 http://atv.be/nieuws/2014-04-19/flitsende-retrokoers-in-berchem/#.U1TbivRdXZE

      Afdrukken  
 
  18/04/2014 Minimaliseren

PAXX IN HET BUITENLAND

Dat we veel in het buitenland vertoeven is al lang geen geheim meer. Van een trainingskamp in Benicassim (Spanje) tot een wedstrijd in Someren (Nederland) tot een meerdaagse fietstocht in Fribourg (Zwitserland). Bekijk via deze link alle foto's van Emma Silversides: asbridge.me.uk/pages/view/showpage.html

Binnenkort is er een filmpje te zien van de Omloop der Peel, met Joeri Vanhove in de hoofdrol! :)

bossersbenicassim14    

                                                                                                                          Maarten Bossers in Benicassim                              

degrijseomlooppeel14

Thomas Degryse in Omloop der Peel

emmainfribourg 

Emma Silversides in Fribourg

      Afdrukken  
 
  15/04/2014 Minimaliseren

STAP VOOR STAP

We blijven in de eerste plaats een wielerclub, maar af en toe zorgen we voor een nieuwe drive en uitdagingen in een andere sporttak bij PaxX.

Op zondag 13 april stonden op de Coolsingel in Rotterdam Rens Roussel, Joachim Verstraeten, Tinne Philips en Michaël Stippelmans klaar om een marathon te lopen. Voor wie niet weet hoeveel de afstand van een marathon bedraagt: 42,195 km. Omstreeks 10.30u werd letterlijk het kanonschot afgeschoten. Maar vijf minuten voor de start mocht Lee Towers zijn grootste hit live zingen voor 13.500 lopers: You never walk alone! En gelijk had ie!  Natuurlijk zat de sfeer er direct in. We vertrokken in verschillende vakken zodat we (PaxX) eigenlijk mekaar nooit in de wedstrijd zijn tegengekomen. Maar er was genoeg te beleven onderweg. Van verveling was geen moment sprake, van fysieke pijn wel!
Rens Roussel liep een tijd van 3u14'.  Altijd al een klasbak geweest die Rens. Joachim had gehoopt om onder de 4 uur te lopen en dat lukte hem met een knappe tijd van 3u50'. Ook Tinne heeft haar ambities waargemaakt. Haar doel was onder de 4u30' te blijven en dat lukte met een tijd van 4u22'. Ze was stikkapot en kon het amper geloven. Ze liet na de aankomst haar emoties dan ook de vrije loop.
 
Voor mij zijn ze echte helden want wie kan er zeggen dat ze een marathon hebben uitgelopen?  Ze toonden doorzettingsvermogen en volharding. De medaille en de pizza achteraf hadden we dik verdiend! Voor Joachim en mezelf willen we in de toekomst nog eens een poging wagen. Voor Tinne nooit meer. Maar zeg nooit nooit Tinne! 
 
En nu kruipen we met z'n allen terug de fiets op.
 
stapvoorstapvoor   
before
 
 
 stapvoorstapna
                                                                                                              after
 
Voor mezelf was dit ook een sportmoment om in te kaderen. Mijn voorbereiding verliep niet vlekkeloos. Door een hardnekkige beenvliesontsteking heb ik heel wat looptrainingen moeten annuleren of inkorten. Daardoor kwam ik niet topfit aan de start. Maar met een tijd van 3u33' mag ik dan ook wel dik tevreden zijn.
 
Van zodra je vertrokken bent heb je geen idee wat je te wachten staat. De eerste 15 km is het nog genieten tussen de andere lopers en duizenden mensen die langs de weg luidruchtig staan te joebelen voor ons. Mijn oren tuiten er nog van want in Nederland kunnen ze er wat van, in positieve zin weliswaar! :)  Op de Erasmus Bridge heb je een prachtig overzicht en dan zie je echt dat het op de koppen lopen is!  Om de 5 km kon je water en een energiedrank aannemen. Moet je doen of de man met de hamer kom je vlug tegen.  Het moeilijkste moment voor mij was tussen de 19 km en 22 km. Plots kreeg ik een kramp aan mijn linkerbovenkuit en iets later begon met rechtervoet te tintelen (slapend gevoel). Bovendien deed mijn scheenbeen veel pijn door mijn beenvliesontsteking waardoor ik het toen even niet meer zag zitten. Toen heb ik even mijn looptempo aangepast en na een paar kilometer werd de pijn minder. Gelukkig is de pijn toen niet verergerd, dus ik ging gewoon door, stap voor stap. Vanaf het 30 km punt komt over het algemeen het zwaarste voor de meeste lopers. Dan zie je al regelmatig lopers wandelen, beginnen te stretchen of roepen ze op hun moeder!  De mensen die je aanmoedigen hoor je dan ook vaak zeggen: 'Je bent er bijna, hou nog even vol'. Maar dan zie je dat je dan nog 12 km moet lopen!! Maar je weet dat het einde toch wel in zicht is. Op het 40 km punt, 2 km voor de uiteindelijke verlossing, is er nog een laatste bevoorradingpost. Je pakt dan een bekertje met water om je af te koelen en een bekertje met een energiedrank. Daar loop je dan de laatste kilometers met 2 bekertjes in je handen. Gelukkig had ik nog het 'verstand' om geen energiedrank over me heen te kappen, dat zou nogal een plakboel geweest zijn! De laatste 2 kilometers loop je puur op adrenaline. Het gevoel dat je over de streep komt is toch wel onbeschrijfelijk. WHAT A FEELING. 
 

pijnnaaankomst     

                                De pijn verbijten na de aankomst    

                                   

laatstemeters

 De laatste meters

 

Wat mij vooral bij blijft is dat sport toch wel mensen bij elkaar kan brengen, ook al ben je competitief ingesteld en wil je de laatste meters je voorganger toch nog maar graag voorblijven. Sporten doe je niet met je benen of armen, niet met je hoofd, maar dat doe je vanuit je hart. Gegarandeerd kom je dan veel verder en bereik je de finish met een heel ander gevoel ..  

Misschien ook van plan om ooit eens marathon te lopen? Kijk dan hieronder naar de sfeerbeelden en zie hoe mensen elk hun eigen marathon hebben beleefd. Of zoals Joachim zei: 'Weet je niet wat te doen? Doe dan mee aan een marathon'.

 

BEKIJK OOK DE FOTO'S HIERONDER

      Afdrukken  
 
  SIMPLEGALLERY Minimaliseren
  Labels 
   
 
 
 
   
 
Marathon Rotterdam RSS Syndicatie  (20 Foto's)