Februari 2014

12/02/2014 Minimaliseren

WE ARE READY!

 

Op zaterdag 8/02/14 vond de jaarlijkse ploegvoorstelling van PaxX Global Cycling plaats in Jeugdcentrum De Tochtgenoot in St.Truiden. Renners en sponsors werden die avond uitgebreid voorgesteld aan pers en publiek. 

We gaan gewoon door op ons elan van de voorbije jaren met onze vele wielerwedstrijden die we zullen rijden in binnen- en buitenland in verschillende disciplines. Het wielercriterium + retrokoers staan tevens weer op het programma, zo ook de fietskampen, Gambia Project, enz,...... Maar PaxX zou PaxX niet zijn om ook nieuwe uitdagingen aan te gaan zoals deelnemen aan een marathon, een dameswedstijd organiseren en in samenwerking met Tearfund www.tearfund.be/  een nieuw project starten in Burkina Faso. We zullen er binnenkort allemaal meer uitleg over geven, dus blijf ons op de voet volgen. 

 Lees ook deze link www.wiellimb.be/index.php

 

      Afdrukken  
 
  TEXT/HTML Minimaliseren

PAXX GLOBAL CYCLING 2014

 

01-renners-1

Bovenste rij  Patrick Ickx, Danny Robinson, Michaël Stippelmans, David Hanot, Guy Bertels, Thomas Degryse, Danny Poelmans, Philippe Dirickx, Cyril Devulder

Middenste rij:   Koen Gillet, Joachim Verstraeten, Christophe Schuyten, Dave Permentier, Tristan Seret, Michel Dodion, Francis Penders, Gody Jacobs, Maarten Bossers, Pieter Flamend

Onderste rij:   Eddy Jonckers, Kris Jonckers, Jessy Beelen, Joeri Vanhove, Marcel Poelmans, Rudy Lahou (Belgisch kampioen), Wouter Lahou, Raf Baens, Levi Degryse, Hervé Maerschalck, Philip Sterkendries

EN voorzitter Tony Stippelmans 

 
 
 
  28/02/2014 Minimaliseren

'Buitenbeentje legt geen druk op'

 

Er is een mooi krantenartikel verschenen in Het Nieuwsblad over PaxX Global Cycling. Klik op deze link:  www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx

 

 
 
  24/02/2014 Minimaliseren

EEN LEUKE SEIZOENSSTART!!

 

Gisteren zijn 5 van onze mannen van start gegaan in Vivegnis (ECW): Rudy Lahou, Danny Poelmans, Raf Baens, Christophe Schuyten en Francis Penders. Op een vrij vlak rondje met veel wind was er van in de start veel strijd. Na enkele ronden raakten Francis met 7 medevluchters voorop. Een paar rondjes later sloot ook Rudy, met 2 anderen, nog aan. Als enige B in de kopgroep was hij zeker van de overwinning en dus hield hij de gang er goed in. Francis deed vooraan zijn deel van het werk en in de finale hebben ze met 4 gereageerd op de uitval van de latere winnaar, die het gat kon houden omdat de samenwerking niet optimaal was erachter. Uiteindelijk won Francis nog knap de spurt van de achtervolgers en kwam hij als eerste master A en 2de algemeen over de streep. Rudy werd 10de en was daarmee eerste master B. Danny en Raf werden respectievelijk 22 en 23.  Christophe volgde nog iets verder in het pak.

Een dag eerder werd in Callanelle (ACH) Marcel Poelmans 11de; Philippe Dirickx 19de en Philip Marechal 20ste.

Gody Jacobs werd eveneens zaterdag in een MTB-race 1ste in zijn categorie.  Op een technisch en modderig parcours rond het fort van Barchon stonden een 70-tal renners aan de start.  Elites, beloften en masters 1.. alle startten ze samen.  Gody aan het woord:"Kon na de start op ong 12e plek de singletrails inrijden.  Op het technische parcours kon ik ronde na ronde stilaan naar voor rijden tot ik op plaats 6 terecht kwam. Ik wist da ik 1e master was en dat  de 1ste achtervolgende master ronde na ronde wat meer tijd verloor. Dus geen risico's meer genomen en mn eigen tempo blijven rijden. De wedstrijd werd gewonnen door Ruben Scheire... ik werd 6e algemeen en kwam als 1e master over de finish na enkele elite en beloften. Dus missie geslaagd:)"

Mooie resultaten en met 3 overwinningen hebben we dus een leuke seizoensstart achter de rug!!!

 
 
  19/02/2014 Minimaliseren

SOMS MOET JE RUSTEN GUY BERTELS...

 

Door te trainen word je slapper. Geloof je me niet?  't is echt! Bij elke training beschadig je je spieren. Die hebben tijd nodig (lees: rust) om te herstellen en zullen zelfs geprikkeld worden om iets sterker te worden dan voorheen. Laat je niet genoeg tijd tussen de volgende training dan zul je je beschadigde spieren nog meer beschadigen. Allee, dat is toch wat ik mezelf altijd wijs maak als ik niet kan of wil gaan trainen. Ben wel blij dat Guy me steunt in die gedachte...

Afgelopen donderdag ben ik terug naar de dokter geweest voor een nieuwe bloedcontrole. De dokter heeft me toen uitgelegd wat er eventueel aan de hand kon zijn. Ofwel het minst erge en dat is dat ik er te stevig ben in gevlogen zonder een moment van recupuratie in mijn training te steken. Ofwel het ergste dat er een bepaalde enzyme in het lichaam niet meer werkte zoals het hoort. Dat konden ze alleen dan maar nagaan met een spierbiopsie in Leuven. Geloof me maar op dat moment kon ik het ergste wel denken. Nog wat ijzer en vitamine D voorgeschreven gekregen en ik mocht de dag nadien al bellen voor de resultaten. Gelukkig want wachten kan lang duren.
                                                                                                                                                                                                                  Ik heb gelukkig zeer goed nieuws gekregen. De afbraakstoffen waren van 1900 naar 14 gegaan, wat perfect normaal is en de ontstekingsfactor was 14 naar 0,4 gezakt. Conclusie 1: hard getraind gedurende een periode waarin een ontsteking zich manifesteerde en niet de nodige tijd genomen om te recupuren zorgde dus voor de verhoogde waarden. Conclusie 2:  na intensieve trainingen recupuratie in bouwen na deze trainingen. Zo oud geworden zijn en de basisregels van trainsleer vergeten zijn. En het belangrijkste nieuws was dat ik terug groen licht gekregen heb om aan wedstrijden deel te nemen.
 
Dus bij deze dan ook van het groene licht geprofiteerd en ben ik dus zondag van start gegaan in de cross van Kasterlee. Met het motto deelnemen is belangrijker dan een goed resultaat. Het verhaal is dus vrij kort te schetsen. Er stonden 37 deelnemers aan de start. De start was goed, ik was rond de 18e plaats vertrokken. Maar op dat moment harperende een paar renners voor mij en ik heb hen met mijn voorwiel geraakt. Mijn wielklem loste een beetje en beetje bij beetje kwam die losser te zitten, waarop ik wisselde van fiets en de ronde nadien terug naar mijn goede fiets te wisselen, wat ik beter niet gedaan had, want in de snelle wedstrijd was elke wissel eentje van plaatsen verliezen. Maar de tol van het onzekere van de afgelopen weken liet zich wel voelen en naarmate de wedstrijd vorderde zakte ik ook weg in het deelnemersveld. Ik ben uiteindelijk als 31ste aangekomen. Niet goed, eerder slecht. Maar de reden is wel gekend. 
 
Zoals gezegd het ene seizoen is het andere niet. Dit is er eentje met weinig hoogte punten en vele dalen. Er staan nog twee crossen op het programma volgende week zondag in Geel en de week daarna in Noorderwijk. Nadien ga ik nog rustig trainen om dit seizoen toch wel sneller als andere seizoen te vergeten. April ga ik dan terug opbouwen naar het volgende crossseizoen. Het zomer programma ga ik één van de volgende weken samenstellen. Maar dat zal eerder een indicatie zijn, want dat programma kan van week tot week, dag tot dag, uur tot uur veranderen. En het zal een combinatie zijn van wegwedstrijden en MTB wedstrijden.

 
 
 
  17/02/2014 Minimaliseren

OEFENKOERS ZEPPEREN

 

Terwijl een 15-tal renners nog voor een doorgedreven training kozen, gingen Eddy en Kris Jonckers, Marcel Poelmans, Patrick Ickx en Raf Baens naar het clubkampioenschap van United Cycling Team St-Truiden in Zepperen. 13 plaatselijke ronden van 5km bij 4 beaufort onder het motto "het kan nooit kwaad om te zien waar je nu staat"  Eerst startten de EZC en de beloften met daarin oa Jeroen Goeleven, die uiteindelijk 8ste zou worden.  Na 2 passages worden de Amateurs en Masters in de strijd geworpen.  Beetje rare manier van starten, maar hey, dit is een oefenkoers he!  

Doch, tijd om te spelen is er niet.  Het hoge tempo en de strakke wind eisen al snel hun tol.  Achteraan staat de boegdeur wagenwijd open en dan weet je dat je het schip niet lang drijvende kan houden.  Een dappere enkeling springt al vroeg zelf van boord.  Anderen vechten nog even door. Maar lang zal het niet duren vooraleer ze over boord gekieperd worden.  Door de stoere elites en de jonge beloften, die met de snelheid van een speedboot de anderen overvaren. Totale chaos. Wie niet in het voorste compartiment zit, kan nog even zwemmen. Maar verdrinken zal hij..

Hm, sorry mannen, ik liet me weer even meevaren ;-)  Terug naar de echte wereld!  De uitslag ken ik niet, maar die doet er ook niet toe. Het was toch maar een oefenkoers he! Toch?

oefenkoerszepperen2014

 
 
  16/02/2014 Minimaliseren

 GODY START IN ECHT (NL)

 

Zijn kousen hadden het al verraden. Hij zou aanzetten op Nederlandse paden. De eerste van het seizoen, voor onze Benelux-kampioen. Hieronder zijn verslag, een foto en ... de uitslag!

Vandaag stond de eerste wegkoers vh seizoen op het programma. Ik ben in het Nederlandse Echt gaan rijden daar het startuur nl. half10 me vandaag beter uitkwam dan het startuur van Zepperen. 
 
We stonden met een 60tal eliten, beloften en enkele oude knarren (Masters :-)  waar ik zelf toe hoor) aan de start voor een omloop op een bedrijventerrein. Het was een vierkant rondje van dik 1,5km. en uiteraard was de wind ook weer van de partij. We moesten 1u40 rijden +2 rondes, een 50tal rondes dus... Het ging meteen pittig en het 1e half uur was het toch wel erg zwaar voor me. Motor was blijkbaar nog nie warmgedraaid... Er waren constant aanvallen en op n gegeven moment rijden 7 renners weg waaronder prof Floris Goessinnen van het Australische Procontinentaal Drapac... Iets later vertrokken er nog 2 en toen besliste ik om ook te gaan. Samen met nog een metgezel reden we weg uit het peloton en hadden we de 2 renners voor ons snel te pakken; De samenwerking ging vlot en zo konden we bij de 7 koplopers aansluiten. Het was een echte intervalkoers daar; 4x per ronde stoppen en optrekken deed me spontaan denken aan het liedje eat, sleap, rave, repeat... maar dan de koersversie gaande van Accelerate, brake, repeat... Op een gegeven moment begint er wa na elkaar gekeken te worden en komt het peloton terug op minder dan 10sec..; tijd om terug samen te werken en de gas terug open te gooien. Dit lukte en we reden terug weg; er kon enkel nog een groepje van 4 uit het peloton terugkeren naar de kopgroep. We bleven dus men zn 15en over die zouden strijden voor de overwinning. Uiteindelijk werd in de laatste ronde constant gedemarreerd, door het constante optrekken, de harde wind lag het hele groepje uit mekaar... Ik werd uiteindelijk 9e en was tevree met het resultaat.

  godyecht2014

 
 
  09/02/2014 Minimaliseren

DE 1STE OVERWINNING IS EEN FEIT! 

 

Vandaag terug begonnen met een wedstrijd om te kijken hoever ik sta in de voorbereiding. 
Het was wedstrijd in Helchteren en op een mooi technisch rondje stonden een 30tal renners klaar om zich te geven voor 9rondes. Op een technisch parcours waar best veel modderstukken en singletracks in voor komen ;kortom heerlijk MTB parcours. Voor mij was het mn 1e race van het jaar dus was eens benieuwd hoe dat zou lopen.
 
Ik kon meteen kopstart nemen en samen met Benny Houben kon ik al snel wegrijden. 
ronde na ronde reden we verder weg ; 1ronde maakte ik enkele fouten en hierdoor kon Benny even wat uitlopen 
maar ik maakte dit meteen goed en kon terug aansluiten; 
Het werd al snel duidelijk dat een sprint de wedstrijd zou beslissen .ik besloot de laatste ronde op kop te rijden en zo vol te gaan tot de finish. 
dit lukte uiteindelijk. dus een zeer geslaagde test zowel voor de conditie als de fiets en de vaste vork alsook de nieuwe schoenen...
 
Zo de kop is eraf en nu blijven werken naar al de rest dat komen gaat. Ik heb helaas mn nieuwe MTB outfit nog niet daar waar het paxx logo opstaat. Hopelijk heb ik deze één vd volgende zodat jullie toch ook op de MTB races zichtbaar zijn.

grtjs Gody Jacobs
 
gody1stewin2014