Maart 2014

 
  06/03/2014 Minimaliseren

HUP HOLLAND HUP

Oranje is weer helemaal in en past natuurlijk ook gewoon heel goed bij onze uitrusting.

Ons model Marie-Laure showt hier de outfit van papa Ickx inclusief spiksplinternieuwe oranje kousen te verkrijgen bij Fashion for cycling.  Nu nog een Marcel-Poelmans-brilleke en het plaatje is helemaal af!

 huphollandhup14

 
 
 
  12/03/2014 Minimaliseren

CYRIL IN ZELEM

 

Ik heb zondag 9 maart 2014 een mtb wedstrijdje in zelem gereden. Maar is weer een spijtig verhaaltje aan verbonde, maar heb me toch goed geamuseerd. Ik keek dus zaterdag op internet hoelaat de inschrijving was. Want de start is meestal mey zo open wedstrijdje, wie eerst inschrijft staat vanvoor. Dus de inschrijving was om 8u30, zo stond op internet. Ik was om 8u33 aan de inschrijving had in nummer 954 dus het begon bij 901 dus als je denkt da er ma 961 zijn ingeschreve, moet je ni vertelle waar ik stond in de start. Laatste rij. Hadde ze het uur van inschrijving om 8u gezet zonder enige rede. Dus was een beetje gekl**t. Maja de conditie is nog ni optimaal dus dacht zulle we er een stevige training van maken. De start werd gegeve. Da was een pad van 60meter langs en dan haaks om op een padje van 1 meter breed, moet u ni vertelle dak de eerst 300meter te voet heb gedaan met als gevolg da de vogels al ware gaan vliege. Maja ik dan ma begonne aan een inhaalraceke. Je kon op parcours ma op 2 plaatse voorbij steke zo technisch was het en redelijk smal. Kwa parcours was het echt heel sjiek. Ben toch nog 23ste geeindigd na een wedstrijdje van 45min. Laatste ronde had ik nog 4man ingehaald dus met een goeie start plaats had er veel meer ingezete. Maar het voornaamste, heb veel plezier gehad en een goeie test van men conditie gehad en da was ni slecht. Op naar de volgende zou ik zegge! En dan met de dag ervoor in Donk een ritje met de koers fiets gedaan voor het goeie doel. De muco rit gerede en had 110km op de teller met 30gem. Dus zeker ni slecht ;-)Grtz Cyril

cyrilzelem14
 
 
 
  GO GO GODY! Minimaliseren
Zaterdag wegkoers  jeneffe en Condroz;;;;ondanks mn goede voornemen om me wa weg te steken daar het zondag MTB race was ;rijden we vanaf kilometer 1  samen met Paxx teamie Francis met nog 5man weg;;; bye bye goed voornemen voorop rijden betekend ronddraaien en da gebeurde 
3kwart van de koers vooruit gereden en dan door 10man bijgehaald worden en toen was de vaart er in de kopgroep uit; dan nog eens 13man erbij oa Maarten ; en dan was het hek van de dam. de ene na de andere demarrage ; Francis deed nog n uitval op het einde en werd knap 6e;; ik reed ook nog alles uit de benen de laatste km en kon zo net voor het uitgedund peloton 11e worden; Maarten nog knap mee de top 20in helaas moest <Christophe door een lekke band uit de koers stappen;;;
 
Zondagmorgen om 7uur alweer onderweg na kottenheim Duitsland; daar was het om 11u de start  ; 
Ondanks een hele korte nacht en veel te weinig recup n verkenningronde gemaakt. conclusie ; zeer mooie technische omloop met veel singletrails wortels en steenpartijen ;;; en nie te vergeten een klim van om en bij 20%  GELOOF me dat doet pijn als je de dag voordien je n ganse koers met je snufferd vooraan gereden hebt...
 
er moesten 6rondes afgelegd worden; ondanks n matige start, die aan de voet van de steile klim gegeven werd   kwam ik op  plaats 8a10 boven. dan toch ff door de verzuring gereden en zo kon ik als 3e het bos induiken. 
Na de 1e ronde bleef ik nog met Max Friedrich o(ex Duits kampioen )over  we reden ronde na ronde verder weg maar ik voelde dat hij sterker was op die verdomd steile klim; en zo geschiedde het ook ;in de laatste ronde gaf Max er nog n lap op en ik moest passen...; uiteindelijk dan 2e geworden na Max Friedrich; 3e werd nog Sven Pieper... 
na 4wedstrijden op 8dagen is de balans dus goed ; hopelijk kunnen we dit nog wat aanhouden de volgende weken.. maar dan uiteraard wel iets minder wedstrijden :)
 
 
  PAXX GLOBAL CYCLING: DE CHRISTELIJKE WIELERVERENIGING VAN NEDERLAND Minimaliseren

Een christelijke wielervereniging

Ongeveer drie jaar geleden ging Marc op zoek naar een christelijke wielervereniging: “Ik ging op zoek naar een christelijke wielervereniging, omdat ik wat extra’s zocht. Ik ben christen en ik zocht een manier om dat ook op en naast de fiets te kunnen uitdragen. Ik ben in aanraking gekomen met PaxX Global Cycling in België. Leuke mensen en een leuke club. Na een ontmoeting ben ik lid geworden en met de goedkeuring van WV Eemland rijd ik sindsdien wedstrijden in PaxX-kleding.
In deze periode kreeg ik ook contact met Jesse de Haan (de fietsende dominee). Jesse studeerde in Leuven theologie en stapte van Koopmans Cycling over naar PaxX. Dit heeft hij een jaar gedaan. Maar het bleek niet te combineren met zijn studie. Vanaf dat moment ben ik bezig geweest om de mogelijkheden te onderzoeken om ook een afdeling van PaxX in Nederland te starten.
Begin 2013 heb ik op persoonlijke titel PaxX opgericht. Verder in dat jaar zijn we bezig geweest met contacten leggen. Uiteindelijk hebben we nu vier bestuursleden en zijn we een officiële club die ook bij de NTFU aangesloten is.

“De komende drie jaar heeft PaxX twee sponsoren op de kleding staan die daar niet voor betalen. “

PaxX Global Cycling laat een ander geluid horen in het wielerlandschap

Ons doel is om een ander geluid te laten horen in het wielerlandschap. Paxx Nederland verschilt op dit moment met PaxX België in het feit dat in Belgie de vereniging meer wedstrijd georienteerd is. In België is de beste manier om mensen met het christelijk geloof in aanraking te brengen, Fietsen. Als er een jongetje geboren wordt, wordt er al een fiets bij de geboorte gegeven in de hoop dat het een nieuw Tommeke wordt.

PaxX Cycling Nederland is nu nog een tourclub. Er fietsen veel mensen rond, juist ook binnen kerkelijke gemeenschappen, die niet aangesloten zijn bij een club. Sommige willen dat ook niet vanwege (logische) verplichtingen die daar aan kleven. Bij paxX ben je vrij. Wij bieden een platform waarbij je je kan aansluiten. Je gaat je eigen gang en sluit je eventueel aan bij een fietsgroep bij jouw in je woonplaats (of je start deze op). Via PaxX kan je je verzekeren bij de NTFU en desgewenst in dezelfde kleding rijden. PaxX zal af en toe een gezamenlijke bijeenkomst houden, al dan niet met een spreker en een fietstocht. Verder is het de bedoeling dat mensen aangeven, bijvoorbeeld via Facebook, als ze ergens een tocht gaan rijden. Dan kunnen mensen met elkaar mee rijden en elkaar ontmoeten.
De komende drie jaar heeft PaxX twee sponsoren op de kleding staan die daar niet voor betalen. Dit zijn Stichting Present en World Vision. De bedoeling is dat wij deze organisaties ondersteunen met eventuele acties en sociale projecten. Daar komt het christelijke karakter van de vereniging dan weer naar boven. We willen ook klaarstaan voor de personen die wel willen fietsen maar niet weten hoe en met wie, of geen materiaal hebben. Of mensen een leuk uitje bezorgen door samen bijvoorbeeld een tocht te fietsen of door middel van clinics..

“Over vijf jaar moet ieder zichzelf respecterend wielerliefhebber minstens een keer van paxX hebben gehoord.”

PaxX Global Cycling Nederland over vijf jaar

In 2014 zullen we aftasten, groeien en kijken welke richting we als vereniging op gaan. Dit ligt grotendeels in handen van de leden. Het doel is om vanuit een gezamenlijke passie, in dit geval wielrennen, samen verder te komen in ons geloof. En om mensen waar mogelijk, zonder een moeten, in contact te brengen met Jezus Christus
De visie van PaxX Global Cycling Nederland is om over vijf jaar door het hele land plaatselijke fietsgroepen te hebben met een of twee keer per jaar een gezamenlijke dag. Ook willen we fietsweekenden organiseren. Daar kunnen we elkaar ontmoeten en is er ruimte voor verdieping en gesprek. Juist ook met randkerkelijke mensen en niet gelovige of mensen die een ander geloof hebben.
Over vijf jaar verwachten en hopen we naast de tourleden ook een wedstrijdtak binnen PaxX te hebben. Renners en rensters op verschillende niveaus die door het land wedstrijden rijden en mede daardoor extra exposure geven aan PaxX en waar PaxX voor staat. Over vijf jaar moet ieder zichzelf respecterend wielerliefhebber minstens een keer van paxX hebben.

paxxchristwielervernl