Mei 2014

THE NEXT JUMP FOR GAMBIA

Nadat Ruben, Sara en Michaël al eens vertoefd hebben in Gambia (een land in Afrika), staat er een nieuwe persoon klaar om naar Gambia af te reizen.  MARCIA GOMES.  Marcia zal in de maand juli een aantal weken verblijven bij de christelijke organisatie Youth for Christ Gambia en hulpverlening bieden op allerlei fronten. Ook zal ze verder bouwen aan ons fietsproject. Binnenkort wordt haar programma bekend gemaakt.
 
Ze staat letterlijk te springen (zoals je kan zien op de foto) om te kunnen vertrekken naar het land van The Smiling Coast!   Marcia kennende zal ze zich met volle overgave, liefde en passie inzetten voor de medemens. We wensen haar veel succes toe en we zijn blij dat ze mee zal zorgen voor THE NEXT JUMP FOR GAMBIA!  
 
promogambia14
 
        
 
  TEXT/HTML  

TOUR DE L'EST

We willen de uitstekende prestaties vermelden van Gody Jacobs en Joeri Vanhove in de Franse Tour de l'Est van het voorbije verlengd weekend. Met slechts 2 renners van PaxX aan de start, hebben ze bijna altijd top-10 gereden in de vier ritten.
Gody startte op zondag in de gele leiderstrui tijdens de tijdrit, maar moest helaas de duimen leggen tegen renners met typische tijdritfietsen. Uiteindelijk werd hij 2de in de eindstand.
Met enkele renners meer hadden we daar als ploeg de eindoverwinning uit de brand kunnen slepen ! Proficiat kerels.
 
Bekijk alle foto's hieronder. Later volgt een verslag.
 
tourlest14
 
        
 
 
 
  26/05/2014  
GODY WINT IN DUITSLAND
 
Hallo
 
Gisteren weer richting Duitsland getrokken voor de 2e vd 8manches v NRW CUP.ditmaal in Schmallenberg...
 
Men had weer n zwaar parcours uitgestippeld. We moesten 6 rondes afleggen met daarin weer serieus Veel hoogte meters. Na de 1e ronde kwam ik samen met Nederlands kampioen Maikel Govaarts met n kleine voorsprong aan de finish voorbij.
In de 2 e ronde op n zeer lange klim. Versnelde ik.en toen moest Maikel er van af... 
Vanaf toen was het n gevecht met mezelf .maar uiteindelijk kon ik winnen met n voorsprong van 1 min 15. Op Maikel Govaarts en Duitser Sven Pieper...
Doordat ik in de 1e race enkele weken terug door kettingbreuk van plaats 1 naar 3 ging kon ik ditmaal wel de leiders trui aantrekken. Deze ga ik nu nog proberen de volgende 6 races te verdedigen. .
Grtz, Gody
 
godyduits14
 
        
 
  25/05/2014  

DEURNE DIEST

Op 25 mei trokken een aantal renners richting Diest. Het wedstrijdverloop is kort samen te vatten. Al vroeg in de wedstrijd raakten 8 renners vooruit. Daar zat geen enkele PaxX-renner bij. Zowel Dave Permentier, Raf Baens, Michaël Stippelmans, Christophe Schuyten als Joeri Vanhove deden alle moeite van de wereld om weg te geraken, maar tevergeefs. Het peloton zag de leiders nooit meer terug en zo spurtte Joeri zich nog naar een verdienstelijke 5de plaats in het peloton.

Klik hier voor de volledige uitslag.

        
 
  01/05/2014  

EEN SUCCESVOLLE WIELERSPEKTAKEL

Op 1 mei vieren we de Dag van de Arbeid.   Waarom we deze dag zo noemen?  Geen idee, want de meeste mensen proberen die dag zo weinig mogelijk arbeid te verrichten.  Dat is net even anders voor onze talrijke medewerkers die zich van 's morgen tot 's avonds uit de naad werken om de veiligheid van onze renners te garanderen.  Nadarhekken, verkeers-en waarschuwingsborden worden geplaatst.  Reclamedoeken worden gehangen.  Terwijl de eettent zijn eerste hamburger verkoopt en de omroeper zijn installatie installeert doet de politie een laatste keer een inspectieronde.  Net als de motard met de groene vlag, die de ronde 85 keer zal moeten draaien!  Een enkele auto wordt nog snel weg gesleept voordat er een wielrenner wordt gesloopt.  De carrousel kan beginnen spinnen onder een lekkere, warme lentezon.  Een honderdtal renners, waaronder 15 dames zullen deelnemen aan één van de 4 wedstrijden...  


Amateurs & Masters A:   

Doorgaans verschijnen bij de amateurs en masters A de meeste renners aan de start en dat was nu ook weer niet anders. Met 53 deelnemers was het een ideaal deelnemersveld voor  een criteriumomloop!

critsttruidamaa

 Met 10 PaxX-renners konden we voor eigen volk wel iets forceren. Dat deden we ook want Gody Jacobs gooide al vroeg zijn kaarten op tafel en ging al na een paar ronden in de aanval samen met Nico Bodu en Kristof Houben. Ze sloegen meteen een groot 'gat'. In het peloton kwam reactie van zo'n 8 renners waaronder ook ploegmaten Dave Permentier en Koen Gillet. Koen zou helaas uit koers verdwijnen door materiaalpech. Het peloton zat de achtervolgende groep continu op de hielen maar van terugkomen naar de leiders was geen sprake. Deze 3 hardrijders draaiden mooi rond en spurtte voor de zege. We hoopten allen dat Gody Jacobs zou winnen, maar hij werd na een heel knappe koers derde. Winnaar werd Kristof Houben, wereldkampioen bij de masters. Geen pannenkoek en verliezen van een wereldkampioen is helemaal geen schande. Dave Permentier won nog heel mooi de spurt voor de vierde plaats. Kris Jonckers werd 11de. Joeri Vanhove 12de, Levi Degryse 28ste, Thomas Degryse 30ste en Niki Lemoine 34ste. Guy Bertels had een mindere dag en Tristan Seret moest opgeven door kniepijn.

critsttruidamab

Kristof Houben


Masters B & C:

Bij de B's ging het er van bij de start hevig aan toe.  Een paar Bollini's voerden de forcing.  Patrick Ickx moest als eerste PaxX-lid de rol lossen.  Ook Danny Poelmans moest de kopgroep even later laten gaan (of spaarde hij zich voor de retrokoers?) zodat in de finale alleen Rudi Lahou onze club voorin nog vertegenwoordigde.  En hoe?  Op de laatste rechte lijn, sprong hij links weg uit de groep en ik dacht "die is binnen, die halen ze niet meer bij"  Maar dat was buiten het paradepaardje van Luc Bellings gerekend.  Kim Durwael - in november 40 - sprintte Rudi langs rechts nog net voorbij.  Erwin Bollen werd 3de.  Bij de C's won Nicolas Blanchy de sprint voor Sus Auwers en Jozef Van Eyndt.  Marcel Poelmans werd moe gestreden 9de, Philip Marechal 12de, Philippe Dirickx 13de en Nico Wijnen 14de.

critsttruidmasb

Masters B:   Kim Durwael

critsttruidmasc

Masters C:  Nicolas Blanchy  (rechts)


  Retrokoers:

De stortregen waarmee de dames te kampen kregen gijzelde ook bijna de volledige retrokoers.  Alsof koersen met stalen kaders, wollen truien, lederen worstenhelmen en pedalen met riempjes waar je bijna niet in en uit geraakt nog niet heroïsch genoeg is!  Het werd al snel duidelijk dat alleen een echte Flandrien hier een rol van betekenis kon spelen.  Danny Poelmans, die duidelijk niet alles gegeven had in de eerste wedstrijd bij de Masters B, kon al snel een klein kloofje slaan met de achtervolgers.  Groot was het verschil nooit, maar ze hebben hem pas terug in de ogen kunnen kijken net na de wedstrijd.  Patrick Vermote, ook al wat kruid verschoten eerder op de dag, werd 2de, Anton Ardoui 3de en Rudi Lahou 5de.

critsttruidretro14

Retrokoers:  Danny Poelmans


  Racing for ladies:

Eerst nog dartelend onder een stralende zon, later vechtend tegen een hevige stortbui, maakten 14 moedige dames er een schitterend wielerspektakel van.  Onder het beukwerk van de sterke Ludo Peeters Cycling Team Ladies moesten al snel enkele dames de groep laten rijden.  Toen Marijke Peeters wegreed uit de kopgroep, leek het alsof de andere LPCT Ladies de wedstrijd zouden lam leggen.  Maar dat was buiten Caroline Clijsters gerekend.  Zij bracht de groep terug tot bij Marijke en zo zou een vijftal sprinten voor de overwinning. Ook hier bleek Caroline de sterkste.  Ze won net voor Chien Jochens en Marijke Peeters (beiden LPCT).  Wij willen alle dames bedanken voor hun aanwezigheid en inzet en hopen volgend jaar opnieuw een wedstrijd voor dames te kunnen organiseren!

critsttruiddame14

Racing for Ladies:  Caroline Clijsters

De volledige uitslag vind je hier

BEKIJK ALLE FOTO'S VAN HET WIELERSPEKTAKEL OP ONZE FACEBOOKPAGINA    LOONT ECHT DE MOEITE! METDANK AAN ROLAND PIPELEERS!

 Na vele positieve reacties willen we er volgend jaar een nog groter WIELERSPEKTAKEL van maken. Wordt vervolgd...