April 2013

04/2013 Minimaliseren

 PAXX OFF-ROAD KWAM, ZAG EN OVERWON!

 

Lennard De Rooy heeft de 3uur MTB-wedstrijd in Spa gewonnen. Joost Van Gils mocht mee op het podium en eindigde mooi tweede. Proficiat kerels.

 

Het MTB-team doet het bijzonder goed. Klik op de foto voor het lezen van meerdere wedstrijdverslagen van de afgelopen weken.

 

offroadapr

      Afdrukken  
 
  3/04/13 Minimaliseren

WEDSTRIJDEN BIJ ELITE ZONDER CONTRACT

 

Doordat er (voorlopig) nog zo weinig wedstrijden zijn, kiezen sommige PaxX-renners om deel te nemen aan de wedstrijden bij de elite zonder contract. Dat niveau is nog altijd een tikkeltje hoger dan de amateurs en masters + de afstand is ook ongeveer 30 km langer. 

 

Tom Princen startte afgelopen zondag in Sint-Truiden en finishte mooi 52ste van de 116 deelnemers .Vandaag was het de beurt aan Maarten Bossers en Francis Penders. Met 224 deelnemers gingen ze van start in Schoten. Ook Maarten en Francis kwamen netjes in het (bijzonder) grote peloton binnen.

 

ezcapr

      Afdrukken  
 
  LAATSTE NIEUWS - 11/04/13 Minimaliseren

VAMOS A LA PLAYA

 

Maarten Bossers vertoeft momenteel op trainingskamp in Benicassim. Zo te zien heeft hij het wel getroffen met de Spaanse zon en de palmbomen die op zijn weg komen. Maarten kennende zal hij er een ongetwijfeld een harde en verstandige stage van maken en er later de vruchten van plukken. Althans, dat is de bedoeling. We wensen hem nog veel fietsplezier in Spanje.

 

vamosapr

      Afdrukken  
 
  21/04/13 Minimaliseren

DRIES DOPS WINT SOLO IN ZUTENDAAL

 

Terwijl acht PaxX-renners in het heetst van de strijd op het kantje in een waaiervorming zitten te koersen in de Omloop der Peel (NL), krijgen wij een bericht in de ploegwagen binnen dat Dries Dops gewonnen heeft in Zutendaal. Door onze blijdschap verloren we bijna de controle over het stuur!!

 

Op vijftien kilometer van de finish sprong Dries weg uit het peloton en kwam solo over de streep. DIKKE PROFICIAT DRIES. Van een straffe stunt gesproken...

 

Deze wedstrijd telt mee voor het mediaan euregioklassement. Dankzij zijn overwinning komt Dries aan de leiding te staan in het algemeen klassement en mag hij volgend weekend zijn witte leiderstrui verdedigen in Eijsen (NL). Via deze link kan je ook nog meer wedstrijdinformatie vinden: www.mediaaneuregioklassement.com/. Dries krijgt ook al meteen media-aandacht. Dit kan je lezen via dit mooie artikel: www.wiellimb.be/index.php

 

Dit hadden we nog niet. Een overwinning bij de nieuwelingen (15-16 jaar). We hebben al heel wat mooie momenten meegemaakt, maar dit is er toch eentje om in te kaderen. Dries is 16 jaar en de jongste telg van PaxX. Hij begon vorig jaar in juli te koersen. Om nu al van een zege te proeven, dan moet je al wat in je mars hebben. Het mooie is ook dat Dries de enige PaxX-renner is die koerst bij de nieuwelingen. We hebben geen specifieke jeugdopleiding en we geven Dries de nodige rust en vrijheid om zich verder te ontwikkelen in zijn hobby. Zijn ervaren trainingsmaten Francis Penders (die Dries heeft binnengehaald bij PaxX) & Maarten Bossers hebben zeker ook hun aandeel in zijn overwinning en zullen hem de voetjes op de grond houden. Dit is het bewijs dat je niet in een grote ploeg moet zitten om te kunnen schitteren. Dit succes komt misschien door de basis van alles: FIETSPLEZIER!

 

driesapr

      Afdrukken  
 
  24/04/13 Minimaliseren

KRANTENARTIKEL HET NIEUWSBLAD

 

Vandaag is er een krantenartikel verschenen in Het Nieuwsblad over Dries Dops zijn overwinning. Klik op deze link om dit artikel te lezen: 

 

www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx

      Afdrukken  
 
 
  14/04/13 Minimaliseren

BIJNA 300 DEELNEMERS OP TIM MILIS MEMORIAL

 

Voor de zesde keer werd de Tim Milis Memorial georganiseerd. Zo'n 300 deelnemers fietsten 45 km doorheen de Hagelandse velden, om Tim te herdenken. Niet zo vanzelfsprekend om zo'n grote bende fietsers in goede banen te leiden. Op een paar lekke banden na verliep de fietstocht vlekkeloos. Allemaal bedankt voor de aanwezigheid en steun voor Tim zijn ouders en familie. 

 

timapr

 

      Afdrukken  
 
  10/04/13 Minimaliseren

KRISTOF BOMANS & DAVID HANNOT STERK IN SOMEREN

 

 somerenapr

 

David Hannot en ik (Kristof Bomans) zijn in Someren-heide gaan koersen. We stonden op de tweede rij bij de start en dat bleek de juiste beslissing. Vanaf ronde 1 ging ik mee in de aanval en ontstond er een kopgroep van 25 man. Dankzij 
David viel het gat en moest ik maar 1 demarrage plaatsen om mee te zijn.

 
Er werd snel gereden in de kopgroep en al snel sprokkelden we 2 minuten bij  elkaar. Ik had mijn huiswerk vooraf gemaakt en hield vooral Marc van  Grinsven in de gaten. Toen hij op 1,5 ronde van het eind ging zat ik ingesloten en kon ik niet reageren. Toen ik wel een mogelijkheid zag ging ik vol aan en scheurde de groep en kwam ik bij de koplopers. Iedereen (ik 
ook) zat helaas helemaal kapot en daardoor kwam alles weer samen. In de sprint kon ik me goed plaatsen en nog een 11de plaats meepikken. 100 km in de aanval, het is eens wat anders!

 

De gemiddelde snelheid bedroeg maar liefst 44 km/u over een afstand van 102 km. Niet min voor amateurs & masters. Kristof eindigde heel knap 11de en David 60ste van de 124 deelnemers. Ze zijn klaar om op zaterdag 20 april en zondag 21 april tegen de Nederlanders te knallen!

 

someren2apr 

      Afdrukken  
 
  22/04/23 Minimaliseren

PAXX OP ZIJN BEST IN OMLOOP DER PEEL

 

 Aan de start van de 51 ste omloop der Peel stonden 200 renners. Tijdens de eerste etappe van 130 km was er enorm veel wind en werd de koers gemaakt door onze landgenoten van het yokohama team. Met nog 50 km te gaan werd het peloton in 5 stukken uit elkaar getrokken. Kristof Bomans vertegenwoordigde ons team in de kopgroep. Joeri Vanhove bevond zich in een tweede waaier. Uiteindelijk sprintte Kristof zich naar een 6de plaats en Joeri werd 19de. Door de wind en het harde tempo was het onmogelijk voor de begeleiders iedere groep de juiste richting te wijzen. Desondanks slaagde de organisatie er toch in alles recht te zetten!

 

De wedstrijd verliep toch wel wat in het honderd. Door de vele groepjes raakte de wedstrijdjury er zelf niet meer aan uit en zaten op een bepaald moment met de handen in het haar. Hier hun verhaal van de organisatie: 

 

"Al snel, nog tijdens de neutralisatie. Een misverstand tussen twee begeleidende motoren. 
Vervolgens zorgde de stevige wind ervoor dat het hele veld uiteen geslagen werd in, op een gegeven moment, meer dan vijf groepen. Dit maakte het begeleiden zeer moeilijk. Maar het lukte met veel geregel en communicatie. Bijna terug op de aankomst ronden ging het mis. Er werd te vroeg naar rechts afgedraaid en aan het eind van die weg koos de kopgroep voor rechtsaf, het peloton voor linksaf en de rest weer voor rechts. De kopgroep kwam hierdoor toch weer op de goede route (wel een paar kilometer minder) maar het peloton raakte "verdwaald". Toen dat teruggevonden was werden ze geneutraliseerd tot ze weer met de eerdere achterstand in de wedstrijd werden gezet."

 

peelapr

Het gevonden peloton, wachtend op de doorkomst van de kopgroep! :)

 


In de tweede etappe bleef alles lang gesloten. Alle paxx renners zaten attent voorin. Kristof Bomans ging 3x in de aanval, maar werd telkens door de leider of zijn luitenanten tot de orde geroepen. In de plaatselijke ronden ontstaat een kopgroep van 8 die uiteindelijk zou sprinten voor de zege. In de laatste ronde slaagt kristof op 2 km van de aankomst toch in zijn opzet om het peloton voor te blijven. In de eindstand komt hij 5 seconden tekort om een podiumplek te bemachtigen in de algemene eindstand. Joeri wist zich weer naar een plaats in de top-20 te sprintten. 

 

Zeer sterk gereden Kristof, proficiat. Ook Joeri eindigt mooi op een 19de plaats. In het ploegenklassement zijn we 12de geƫindigd. Aan alle PaxX-renners een dikke pluim voor hun inzet en team spirit!

 

Bekijk hier de volledige uitslagen: www.twcdezwaluw.nl/uitslagen/index.html

 

peel2apr