Augustus 2013

RUDY LAHOU WINNAAR IN GRIMBERGEN

 

Overwinning zes voor Rudy Lahou is binnen. In Grimbergen was hij de snelste van het peloton. Proficiat.

 

rudygrimaug

      Afdrukken  
 
  19/08/13 Minimaliseren

DE SCHOONHEID VAN HET FIETSEN

 

Dries Dops 'in het wiel' van Francis Penders!

 driesaug

 

 Thierry Starinieri

thierryaug

 

Dieter Stockx & Rob Bertels

dieterobaug

 

Maarten Bossers controleert zijn fiets voor de start

maartenaug

 

Cyril Devulder

cyrilaug

 

Joeri Vanhove

joeriaug

 

Emma Silversides

emmaaug

 

Andy Muylst

andyaug

 

Ruben Simenon & Michaël Stippelmans

rubenaug

rubenmichaug

 

Philip Sterkendries

philaug

 

Danny Robinson 

dannyaug

 

Marc Bossenbroek

 marcaug

 

Christophe Schuyten

christaug

 

Francis Penders, Dries Dops & Maarten Bossers

 frandriesmaaraug

 

Philippe Dirix 

 dirixaug

 

Tom Princen

 tomaug

      Afdrukken  
 
  15/08/13 Minimaliseren

BERESTERKE PLOEG IN RONDE VAN LUIK

 

Afgelopen weekend heeft PaxX zich tot één van de beste ploegen getoond in de Ronde van Luik voor amateurs en masters. Met 123 renners was het een goed bezet peloton. PaxX kwam aan de start met Jeroen Goeleven, Francis Penders, Michaël Stippelmans, Niki Lemoine, Tom Princen, Maarten Bossers en nog 2 nieuwkomers Koen Gillet en Sven Hayen, die voor de eerste keer in het shirt van PaxX reden.

 

De Ronde van Luik begon dit jaar met een proloog in het kleine bedevaardsdorpje Banneux. Over een afstand van 5,5 km met een pittige slotklim was het echt kort maar krachtig. Het weer was wisselvallig waardoor Jeroen, Michaël, Sven en Tom op een nat wegdek hun proloog moesten afwerken. Niet voordelig natuurlijk als je weet dat elke seconde telt op zo'n korte afstand. Francis Penders behaalde de snelste tijd voor PaxX op een 10de plaats. Zie hier de volledige uitslag van de proloog: 

 

www.ecwvelo.be/uploads/2013/resultats/ECW-20130809--BANNEUX%20(clm)

 

luik1aug

 

De startplaats van de tweede rit bevondt zich in Gouvy. Op een golvend terrein met brede (soms slechte) wegen  was het moeilijk om uit het peloton te geraken. Elf renners raakte na ongeveer 20 km toch uit het peloton weg en sloegen meteen een mooie kloof. Hieronder zat ook een PaxX-renner: Koen Gillet. De elf fietsen een voorsprong van anderhalve minuut bij mekaar. In het peloton stopte PaxX uiteraard voorbeeldig af, en ook nog andere ploegen deden dat waardoor de koers een tijd lang op slot zat. Op 2 ronde van het einde geraakte ook Jeroen Goeloeven met nog een paar andere renners weg uit de greep van het peloton. En ze reden zo snel zodat ze de laatste ronde nog tot bij de kopgroep geraakte. De aankomst lag na een scherpe bocht dus het was een kwestie van vooraan te zitten. Koen kwam uiteindelijk als derde over de streep, nadat hij bijna de hele koers in de kopgroep zat. Een betere PaxX-debuut kun je natuurlijk niet wensen. Ook Jeroen spurtte zich nog naar een vierde plaats na ook een sterk staaltje hard fietsen. Het peloton kwam binnen op 1'28" met al onze renners nog in het peloton. Alleen Niki Lemoine moest de rol lossen maar dat is niet verwonderlijk na zijn eerste competitiejaar. Moedig van hem om deel te nemen aan deze Ronde van Luik. Ziehier de volledige uitslag van Gouvy:

 

http://www.ecwvelo.be/uploads/2013/resultats/ECW-20130811--GOUVY%20(2)

 

luik2aug

 

De laatste rit was tevens de zwaarste rit, met 2 maal de beklimming van Côte de Wanne. Francis kwam niet meer aan de start wegens te gevaarlijk. Is te begrijpen want het was een heel nerveuze rit met veel valpartijen tot gevolg. Niki moest de rol lossen na de eerste beklimming en Michaël raakte betrokken bij een aantal valpartijen. Op de beklimming van Côte de Wanne barstte de hele wedstrijd los. Tom en Sven konden net niet meer aanpikken bij het peloton. Maarten, Jeroen en Koen konden wel nog stand houden. Op de laatste beklimming van Côte de Wanne was het ieder voor zich en kwamen er lijken over de streep. De aankomst lag in het centrum van Stavelot. Met Jeroen (10), Maarten (16de) en Koen (24ste) hadden we drie renners in de top 30. Sterk want het deelnemersveld was niet van de poes. Doordat we 3 renners in de top 20 hebben in het eindklassement hebben we hoogstwaarschijnlijk het ploegenklassement gewonnen, al is het nog steeds wachten op de officiële uitslag. Knap gedaan mannen! Ziehier de volledige uitslag en eindklassement:

 

http://www.ecwvelo.be/uploads/2013/resultats/ECW-20130811--STAVELOT%20(3)

 

luik3aug

      Afdrukken  
 
  8/08/13 Minimaliseren

EERSTE FIETSKAMP GESLAAGD

 

Op de eerste dag kwam de burgemeester van Sint-Truiden Veerle Heeren alle kinderen succes toewensen (zie foto). Alvast een mooie start. Elke deelnemer tekende het inschrijvingsblad en kreeg een rugnummer opgespeld. Deze rugnummer mochten ze voor de rest van het kamp dragen. Iedereen kwam met hun eigen fiets dus na een grondig nazicht van alle fietsen stond er een fietsspel geprogrammeerd.

Dag twee werd ingeleid door een korte fietstocht op verkavelingswegen. Hier werden een aantal proeven voorgedaan over verkeersveiligheid. 

De derde dag was de meest spectaculaire. Zo stond er een daguitstap gepland naar Peer om daar op een (open)wielerpiste en BMX-parcours te fietsen. Dit vonden ze uiteraard allemaal super. Vooral het BMX-parcours vonden ze echt geweldig. Sommige waren zo enthousiast dat ze een tuimeling maakten over hun fiets! Gelukkig bleef het maar bij wat schaafwonden en blauwe plekken! Valpartijen stonden vooraf niet op het programma, maar dat hoort er nu eenmaal bij!

Dag vier begon op een behendigheidsparcours waar de kinderen door kegeltjes moesten slalommen en over een schans moesten rijden. Aansluitend volgde een fietstocht op een MTB-parcours doorheen de Haspengouwse velden.

Op de slotdag gingen de kinderen in de ochtend allemaal een fietstocht maken in het centrum van Sint-Truiden. Geen senicure om 43 kinderen doorheen het stad veilig te laten fietsen, maar het ging prima. In de namiddag gingen de kinderen een demonstratie geven aan hun ouders over wat ze allemaal geleerd hadden. Maar door een temperatuur van maar liefst 35° was dit voor iedereen onverantwoord en werd dit programma afgeblazen. Er was wel nog een special guest voorzien. Niet minder dan onze eigen Joeri Vanhove kwam een show geven. In zijn vrije tijd is hij niet alleen wielrenner maar ook nog een entertainer voor kinderen. Hij werd omgetoverd tot fietsclown en toonde zijn grootste goochelacts! :-). Op het einde van het kamp kregen alle kinderen een diploma uitgereikt en een drinkbus uit handen van onze voorzitter. En fier dat ze waren...

De kinderen vonden het allemaal zeer plezant en we hadden geluk met het schitterende weer. En met de goede samenwerking van de sportdienst wordt dit zeker nog eens herhaald. Deze succesvolle formule is ook andere gemeentes niet ontgaan. Zo kregen we al bericht om ook elders zo'n fietskamp te organiseren.

 

fietskampaug

Iedereen op de foto, inclusief de burgemeester Veerle Heeren (derde van rechts)

      Afdrukken  
 
 
 
  1/08/13 Minimaliseren

DRIES DOPS MAAKT INDRUK OP HET B.K.

 

Dat Dries Dops hard kon fietsen wisten we al. Op het Belgisch Kampioenschap bewees hij dat opnieuw. Klik op de foto voor het lezen van een interview.

 

driesbkaug