Februari 2013

3/02/13  

PAXX GLOBAL CYCLING 2013

 

Op zaterdag 2 februari werd PaxX Global Cycling 2013 voorgesteld aan pers en publiek. Met de voorstelling van onze wielrenners, de bekendmaking van onze nieuwe projecten en een DJ die de panne van het dak speelde, werd het een sfeervolle gezellige avond. Ook nog een speciaal dankwoord voor de aanwezige sponsors ARDEK, AA DRINK, HELLINX PRINTING en de stad SINT-TRUIDEN om ons team volledig te steunen.

 

We gaan er dit seizoen weer wat moois van maken. Hou de kranten en sociale media de komende weken maar goed in het oog, want er staat weer heel wat te gebeuren in de wielerwereld van PaxX Global Cycling.

 

 

ploegvoorstfeb

        
 
  
  7/02/13  

JA, WIJ ZIJN EEN LIMBURGSE WIELERCLUB!

 

Een beetje spijtig om te moeten lezen dat PaxX – Global Cycling niet als een Limburgse club wordt beschouwd, omdat we zijn aangesloten bij de Waalse federatie.

 

Tot nader order worden toch de doorsnee inwoners van de provincie Limburg beschouwd als Limburgers. Ongeacht of men binnen of buiten de provinciegrenzen werkt.  Ook de Limburgers die in Wallonië of Nederland werken blijven Limburger.

 

Wielerbond Vlaanderen houdt er blijkbaar een andere standaard op na.  Limburger kan alleen, zolang de persoon in kwestie maar is aangesloten bij een Vlaamse provinciale bond.  Of een buitenlandse bond.  Een Limburgse renner aangesloten bij de wielerbond van Zimbabwe mag dus deelnemen aan alle provinciale disciplines.  Een Limburgse renner aangesloten bij de Waalse federatie wordt uitgesloten. Ga zoiets maar eens uitleggen aan een buitenstaander!

 

In een land dat nauwelijks groter is dan een zakdoek, geeft men blijkbaar de voorkeur aan politieke correctheid, boven gezond boerenverstand.  Een situatie die bovendien nog eens in de hand wordt gewerkt door de verschillende beleidsniveau’s en tarieven die de respectievelijke Vlaamse en Waalse wielerbond hanteren.

 

Waarom zijn er talloze clubs in Limburg die zich aansluiten bij de Waalse federatie?  Daar zijn legio argumenten voor te vinden, maar het prijskaartje speelt daar zeker een grote rol in.  Als de Waalse federatie diverse vergunningen goedkoper aanbiedt, en als wedstrijdvergunningen bijna de helft goedkoper zijn, is het dan geen uiting van goed financieel bestuur dat vele clubs eieren voor hun geld kiezen?  In deze tijden van crisis is het voor vele organisaties en clubs vechten om te overleven!  Zeker kleinere clubs hebben al snel de neiging om hun weg te zoeken naar Wallonië.  Wat leidt tot de absurde situatie dat waarschijnlijk een meerderheid van Limburgse clubs met renners, lid is van de Waalse bond. 

 

Een ander argument is de appreciatie die clubs met amateurs en masters ontvangen vanwege de Waalse bond.  Terwijl in Vlaanderen dikwijls meewarend op deze categorie wordt neergekeken, geeft Wallonië alle ruimte aan deze wielrenners.  De wedstrijden in Limburg voor deze renners zijn dan ook ruimschoots te tellen op de vingers van 1 hand.  Nogal wiedes dat ook deze renners de Waalse wegen gaan opzoeken…..waar trouwens deelnemende elites z/contract en beloften regelmatig worden afgetroefd op sportief vlak….

 

Dan vergeten we nog even de expansie  van de vele nevenbonden in de wielersport in Vlaanderen.  Terwijl de wedstrijden met reuzenschreden verminderen, groeien de wedstrijden van de nevenbonden verhoudingsgewijs.  Toch wel een evolutie om in de gaten te houden!  En krijgen we bij een regionale wedstrijd als publiek nog zowat 3 man en 1 paardenkop op de been, dan is dat publiek bij de nevenbonden uitgegroeid tot 3 man en 2 paardenkoppen.  Om maar te zeggen dat deze wedstrijden zeker zoveel volk trekken als andere wedstrijden.

 

Zolang sommige beleidsmakers in hun ivoren toren blijven zitten, zal er natuurlijk geen ene moer veranderen.  De wielersport is constant in beweging op diverse terreinen.  Dat is de gang van het leven.  Gelukkig maar.  Helaas zijn er nog te veel brave mensen die vasthouden aan een na-oorlogs sentiment.  Wie zich in deze ambachtelijke mentaliteit blijft wentelen, moet straks niet verwonderd zijn als de Limburgse wielersport kompleet op zijn gat ligt.  Hier geldt nog steeds het oude spreekwoord :  Wie wat wil zien, moet zijn ogen durven opentrekken.

 

Als wielerclub willen we dan ook graag de hand reiken aan alle simpele zielen die de vele problemen met een open vizier willen en durven aanpakken.

 

Tot slot nog dit.  PaxX – Global Cycling telt op dit moment meer dan 40 competitie-renners in haar gelederen.  Eenzelfde aantal is actief als recreant of wielertoerist.  Ons bestuur is actief begaan met de diverse aspecten binnen het wielrennen.  Financieel kunnen we het ons veroorloven om meerdere buitenlandse activiteiten te ontplooien, dankzij de inbreng van vele trouwe sponsors.  Kortom, als kleine club gaat het ons goed.  Dank U.

 

Tony Stippelmans, Voorzitter PaxX – Global Cycling

        
 
 
  17/02/13  

'ER IS MEER IN HET LEVEN'

 

Het Nieuwsblad heeft een mooi krantenartikel geschreven over PaxX Global Cycling. Klik op deze link om het artikel te lezen:

 

www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx

        
 
 
  20/02/13  

La Vita è Bella

 

Tijd voor wat romantiek bij PaxX. Renner Danny Robinson en Gemma Brown zijn op zaterdag 16 februari 2013 in het huwelijksbootje gestapt. Niet in hun geboorteland het Verenigd Koninkrijk, maar in ons land. Ze wonen en werken al een poosje in Brussel en ze zijn niet van plan om ons land te verlaten. Blijf maar, want deze 2 mensen doen goed werk en zetten zich veel in voor vrijwilligerswerk bij o.a. Serve the City.

 

Danny & Gemma wilden op hun trouwdag graag de ploegwagen van PaxX Global Cycling gebruiken. We hebben daar niet lang over moeten nadenken. Dit moest en zou de mooiste dag van hun leven worden, dus dan kon PaxX toch niet ontbreken!!  We hadden de ploegwagen omgetoverd in een originele versierde PaxX-limousine. (zie foto hieronder). Ze vonden het allemaal zeer geslaagd. Voor één keer geen mechaniekers en verzorgers op de achterbank van de ploegwagen, maar wel een Brits trouwkoppel.

 

A happy life together and congratulations from the whole PaxX-team.

 

 If you see Danny & Gemma:

 

 La Vita è Bella

 

trouw1feb

trouw2feb

trouw3feb