Januari 2013

STRAFFE MANNEN, DIE RENNERS Minimaliseren

Sneeuw, ijs, kou....niets kan onze PaxX renners tegenhouden om in vorm te komen.

 

Volhouden mannen !

 

volhoudenjan

      Afdrukken  
 
 
  UPDATE AUSTRALIE - 17/01/2013 Minimaliseren

Even korte update vanuit Down Under

 
De laatste dagen in Australië gaan in. Momenteel vertoeven we op het eiland Tasmanië, in het stadje Launceston. Heel anders dan het landelijke Australië. De mentaliteit, het weer, het landschap, etc,... Het lijkt een beetje meer op Europa maar het is adembenemend mooi. Daarom stond fietsen ook even op het programma. 
 
Het blijft altijd uit je dopjes kijken op de weg, want links rijden blijft kamikaze werk. En zelfs ter land, ter zee en in de lucht nabootsen is mogelijk in dit land! Het was bijna letterlijk Down Under!!! (zie foto)
 
Op donderdag vliegen we terug waar we begonnen zijn: Sydney. Vol met vele verhalen, mooie vriendschappen en schitterende foto's vliegen we op zondagmiddag terug naar het Siberisch koude België.  Brrrr krijg al koud als ik eraan denk. Nog even genieten van dit warme zonnige sprookjesleven, want deze 4 weken zijn in een oogwenk voorbij gevlogen. Maar één ding is zeker: I come back!
 
See you
 
Stippy

down1jan

down2jan

      Afdrukken  
 
 
    Minimaliseren

Aan iedereen een Zalig Kerstfeest...

 

zaligkerstjan

 

 Hallo België, Australia calling om jullie allemaal een Zalige Kerstmis te wensen !

 

Ik ben hier amper een paar dagen of ik zit al compleet door mijn voorraad propere kleren heen (zie mijn schamel voorkomen rechts op de foto). Gelukkig is mijn zus er nog (links op de foto) die eraan gedacht heeft om haar geel strijkplankske mee naar het strand te nemen, zodat ik binnenkort als een chique type het nieuwe jaar tegemoet kan kijken.

 

Moeder, ik breng u ook zo een strijkplank mee !

Tot later

Michaël the Bush Kangaroo

      Afdrukken  
 
 
    Minimaliseren

LAATSTE NIEUWTJES VAN
SKIPPY THE BIKE KANGAROO

 

Zaterdag, 5 januari 2013

 

Alowa

 

Alles top hier in Melbourne, 40° vandaag vrijdag 4 januari, en da's niet overdreven. In Oz is het heel fijn om te leven, maar mijn centjes smelten met zienderogen ! Wat een duur land, maar heel prachtig en het is mooi om Down Under te zijn. Heb al heel veel foto's gemaakt waar ik bijna een wekelijkse Australische televisie serie van kan maken. Home and away of Neighbours is er niets tegen!
 
Gisteren zijn we in Williamstown naar 2 wedstrijden gaan kijken op 1 dag (op hetzelfde circuit)
 
The Jayco Herald Sun Tour (profwedstrijd) met op de achtergrond Stuart O'grady en Simon Gerrans (foto 1) en the Mithelton Bay Cycling classic (vrouwenkoers foto 2).
 
skip1jan
 
skip2jan
 
Zondag vertrekken we naar Brisbane richting youth with a mission
see ya, mates !
Mich
      Afdrukken  
 
 
  09/01/2013 Minimaliseren

SKIPPY CALLING FROM BELGIUM

Hello wet and cold Belgium,
 
Australia calling, Skippy on the phone !
Onze planning is lichtjes gewijzigd. We gaan niet naar YWAM in Gold Coast maar we overnachten bij onze maat David en zijn zus, eveneens in de buurt van Gold Coast. Belgen die we zijn, bespaart dit ons een pakske geld. Op zondagmorgen vliegen we dan naar Tasmania in Hobart.
 
Ik kan het fietsen niet laten. Beetje PaxX bekend maken in Brisbane.
Skip you later, maties
 
skipcalljan
 

PS, voor de geïnteresseerden, hierbij de links van Go Pass it On en YWAM

 

http://www.goywam.com/index.php?option=com_content&view=article&id=180&Itemid=150

 

http://www.gopassiton.org/

      Afdrukken  
 
 
    Minimaliseren

Michael goes DOWN UNDER

 

michdownjan

 
Het is nu volop zomer in Australië. Voor mij dit jaar geen kerst in de sneeuw, maar in het zand. Jullie zullen mij moeten voorstellen in zomertenue en teenslippers!  Ze voorspellen een warme, droge zomer.... 
 
See you later alligators!!
Skippy Stippelmans
      Afdrukken  
 
 
    Minimaliseren

2de GROEPSTRAINING ONTSIERD DOOR VALPARTIJ

 

De tweede groepstraining op zaterdag 5 januari kende, ondanks een perfect verloop, helaas een onaangenaam slot. In een druilerige atmosfeer staken 28 renners van wal voor wat een trainingsrit van 60 kilometer zou moeten worden. De sfeer was goed en het tempo van onze pedaalridders lag strak tot het ogenblik dat een onvoorzichtige automobilist, die uit de tegenovergestelde richting kwam, twee renners in de staart van de groep aanreed met de zijspiegel. Niemand raakte gewond, behalve een blauwe plek die zich op zondag wel zal beginnen manifesteren.

 

Helaas passen een bepaalde groep automobilisten hun rijgedrag niet aan bij het kruisen van een groep wielrenners. Terwijl tweederde van de groep reeds 3 achter mekaar geparkeerde auto's was gepasseerd, vernauwde een tegenligger voor de laatste renners de doorgang op een manier dat ontwijken niet meer mogelijk was. Gelukkig liep het voorval goed af. Maar spijtig genoeg is nogmaals gebleken dat na het ongeval het materieel bezit primeert boven menselijk medeleven. Een spoedig herstel gewenst aan de blauwe plekjes !

 

groepstrainjan