Juli 2013

RUDY LAHOU BELGISCH KAMPIOEN

 

Rudy Lahou is Belgisch kampioen geworden bij de Masters. In Nederokkerzeel won hij gisteren overtuigend de spurt van het peloton. Rudy mag  zo voor een jaar lang koersen met de tricolere trui om zijn schouders. Hij was al Europees kampioen, nu ook Belgisch kampioen. Dat wordt een speciaal truitje!

 

En laat nu net Rudy het B.K. winnen op de dag van onze Nationale feestdag, en de dag dat de troonswissel in België tussen Albert II en Filip plaats vond. Een betere timing kan je niet bedenken!

 

Vive La Belgique, Vive le Vélo, Vive Rudy Lahou!

 

rudibk1jul

 

rudbk2jul

        
 
 
 
  22/07/13  

IN THE LONG RUN

 

Kinderarmoede is een groot onrecht dat nog al te vaak verscholen blijft achter de gordijnen van het fatsoen.Dat moeten ook de organisatoren van In The Long Run hebben gedacht, en ze organiseerden prompt een marathon-race. Zo'n 15 enthousiaste athleten namen de start in Bratislava om na 1250 km. te eindigen in onze hoofdstad. De startplaats werd bewust uitgekozen om de traffiek van de mensenhandel en kinderarmoede te symboliseren. Als wielerploeg verlenen wij graag onze steun aan zulke projecten. Enkele van onze clubbleden, escorteerden op maandag 22 juli een tijdlang de lopers. De tocht werd door diverse sponsors ondersteund, zodat een bedrag van meer dan 16.000 euro kon worden ingezameld. Een som die integraal zal worden aangewend voor een kindertehuis in Brussel, waar kansarme kinderen worden opgevangen.

 

longrunjul

        
 
 
  15/07/2013  
PAXX SCOORT OPNIEUW EEN HATTRICK 
 
Nadat reeds eerder in het seizoen wielerploeg PaxX - Global Cycling het klaarspeelde om 3 wedstrijden in 1 weekend te winnen, hebben ze dat het afgelopen weekend nog eens overgedaan.  Vrijdag ging Marcel Poelmans (Heers) bij de masters het ganse pak verslaan in een millimeterspurt te Montenaken. De dag erna was het nieuwkomer Jeroen Goeleven uit Paal die de amateurs te Keerbergen het nakijken gaf.
  
Spurtbom Rudy Lahou uit Budingen tenslotte wist in het Waalse Harlue de ganse bende af te drogen..... (foto uit de oude doos)
 
rudy1998jul  
 
De ploeg heeft hiermee dit seizoen al 22 overwinningen op haar conto !
        
 
 
  26/07/13  

JEROEN GOELEVEN WINT 2 KOERSEN OP 1 DAG

 

Nieuwkomer Jeroen Goeleven heeft zijn talenten als wielrenner al gedemonstreerd voor PaxX. Jeroen is nog maar een paar weken lid van PaxX. Hij woont in Paal en is Limburgse Kampioen van de Vlaamse Wielrijders Vereniging.

 

Jeroen kwam woensdag aan de start tijdens de 'Nacht van Peer' bij de Gentlemens. Hij won oververdiend en mocht zich tussen de podiummissen wurmen. Maar Jeroen had er die dag nog blijkbaar niet genoeg van en besloot om nog snel naar Geel te rijden om daar een avondkoers mee te pikken. En het straffe is dat hij ook deze wedstrijd nog won. Van een stunt gesproken. 2 maal proficiat.

 

nachtpeerjul

Jeroen tussen de podiummissen in Peer

 

jervwvjul

Jeroen in Limburgse Kampioentrui (links) wint nipt de massaspurt 

 

        
 
 
  30/07/13  

VOOR ELK SCHOENTJE, IS ER EEN NONKELTJE !

 

We blijven de overwinningen maar opstapelen. Een nieuw seizoensrecord van dertig overwinningen is bereikt. Marcel Poelmans won een criterium in Wolvertem en Jeroen Goeleven won in Oosterlo. Dat was voor Jeroen zijn derde koers op rij die hij won. Proficiat.

 

Op zondag 28/07/13 was er het Belgisch Kampioenschap voor nieuwelingen (15-16 jaar). Onze enige nieuweling in de ploeg Dries Dops kwam ook aan de start. Hij zat mee in de kopgroep van 11 renners en reed een knappe finale. Dries werd bij de tweedejaars knap tiende van de 140 deelnemers. Sterk gereden. Gefeliciteerd.

 

Op vrijdag 26/07/13 was er het Limburgs Kampioenschap (WBV) voor amateurs en masters in Lommel (Barrier). Op een pannenkoekenparcours werd het een speedrace. Na vele ontsnappingsmogelijkheden raakten vijftien renners voorop, met daarbij ook Maarten Bossers. Ze hadden direct een mooie kloof geslagen en Maarten zou sprinten voor de titel. Hierin werd Maarten knap derde. Er zat misschien nog meer in maar dit is de eerste keer dat Maarten in een winnende positie zat. Door gebrek aan ervaring mist hij misschien wel de Limburgse trui. Maar hij heeft hoe dan ook bijzonder sterk gereden. Proficiat Maarten! Ook kreeg Maarten mooi steun van Danny Poelmans, Francis Penders, Joeri Vanhove, Tom Princen en Michaël Stippelmans. Zij deden voorbeeldig afstopppingswerk, tot ergernis van andere ploegen.

 

Het scheelde niet veel of Maarten had niet kunnen starten in Lommel. Hij had namelijk zijn koersschoenen vergeten. Zijn nonkel Eric was de redder in nood en reed tegen 160km/u op de autosnelweg richting Lommel, om toch maar de koersschoenen van Maarten op tijd daar te krijgen. Het lukte dankzij nonkel Eric, die na de koers met een brede glimlach was te bewonderen! . Een nieuwe toverspreuk is dan ook gemaakt:  'Voor elk schoentje, is er een nonkeltje!!'

 

maartenlkjul

Maarten Bossers in de kopgroep van het Limburgs Kampioenschap in Lommel

 

marcwolvjul

Marcel Poelmans glundert op het podium in Wolvertem

 

jeroosterlo1jul

 Jeroen winnaar in Oosterlo

 

jeroosterlo2jul

Jeroen Goeleven geeft uitleg na zijn overwinning

 

borchtlombjul

Op 10 meter van de finish zat Danny Poelmans nog in eerste positie, maar werd nog overwalst door het peloton. Danny eindigt alsnog vierde in Borchtlombeek, maar hij baalde achteraf wel

 

marcbosalpejul

 Marc Bossenbroek leeft zich uit in de Franse Alpen, samen met zijn kinderen!

        
 
 
  06/07/2013  

Serve The City Brussels – Big Volunteer Bike Ride: Onder aanvoering van een PaxX-delegatie, trokken afgelopen zaterdag een 20-tal fietsers doorheen de drukke wegen van onze hoofdstad. Het was de afsluiter van een week waarin honderden jongeren zich als vrijwilliger van Serve The City hadden ingezet voor de minderbedeelden in Brussel. Een bende fietsers door het drukke verkeer van een grootstad jagen lijkt dan misschien op collectieve zelfmoord. Deze jonge mensen laten zien dat onmogelijke dingen heus wel realiseerbaar zijn.....

 

stcjul