Juni 2013

JOERI VANHOVE TWEEDE IN ZONHOVEN

 

Op vrijdag 28/06/13 stond er een avondkoers op het programma in Zonhoven. PaxX was goed vertegenwoordigt met 7 sterke renners aan de start: Christophe Schuyten, Rudy Lahou, Joeri Vanhove, Eddy Jonckers, Patrick Ickx, Wouter Lahou en Maarten Bossers. 

 

Ze koersten op het scherpst van de snee. Hun aanvalslust werd helaas niet beloond met dichte ereplaatsen, op Joeri Vanhove na dan. In een massaspurt eindigde hij mooi tweede in zijn categorie. Joeri gaf na afloop zijn ongezouten mening over de koers. Deze kan je bekijken via een filmpje door op deze foto te klikken. Ook de uitslagen zijn op het einde van het filmpje te bekijken.

 

joerizonjun

 

Joeri (uiterst rechts) in kampioenentrui van Limburg 

 

joerizon2jun

      Afdrukken  
 
  25/06/2013 Minimaliseren

NICO WIJNEN KAMPIOEN VAN LIMBURG BIJ DE VWV

 

2 dagen na zijn overwinning in Velm werd Nico, op bijna hetzelfde parcours, Kampioen van Limburg bij de VWV (Vlaamse Wielrijders Vereniging).

 

Proficiat Nico!

 

nicojun

      Afdrukken  
 
  24/06/13 Minimaliseren

WE FIETSEN ONS ALWEER IN DE KIJKER!

 

Gisteren haalde Rudy in Lens St Remy zijn 3de overwinning van het seizoen.  Met 6 vluchters streden ze voor de overwinning, maar in de sprint stond er geen maat op Rudy.  Danny Poelmans werd even later nog 8ste, Philippe Marechal 28ste.

 

kijkerjun

 

 

In Krombeke, een klein dorpje in West-Vlaanderen, hebben de gebroeders Thomas en Levi Degryse voor de eerste keer deelgenomen aan een koppeltijdrit over een afstand van 10,5 km. Het beviel hun heel goed want ze zijn uiteindelijk knap als derde geëndigd. Wetende dat Thomas een paar maanden geleden een zware beeninfectie gehad heeft en een hele poos niet heeft kunnen fietsen, is dit een bijzonder mooie prestatie. 

 

Smaakt naar meer.

 

kijkerjun2

 

 

Rens Roussel heeft gisteren in de Antwerp Triathlon deelgenomen. Een nieuw avontuur voor hem. Rens is dit jaar nog niet veel aan koersen toegekomen maar gelukkig vind hij af en toe nog de tijd om zijn fysieke talenten te laten ontplooien. Rens ging zeker niet 'kopje onder' want met een 54ste plaats van de 500 deelnemers is dat een puike prestatie. Klik op de link voor de volledige uitslag: chronorace.blob.core.windows.net/files/9425.pdf

Smaakt tevens ook naar MEER!

 

renstriajun

renstria2jun

renstria3jun

renstria4jun

 

 

 

In Keerbergen spurtte Joeri Vanhove en Kris Jonckers haast hun tanden stuk (zie foto), maar het mocht niet baten voor de overwinning. Joeri werd derde, al was het heel close voor de overwinning. Kris Jonckers werd zesde bij de categorie B (vanaf 30 jaar). 

 

 joerikrisjun

 

 

Nico Wijnen, al twee keer de dertig gepasseerd is, verovert de bloemen in Velm (Sint-Truiden)

 

nicovelmjun

      Afdrukken  
 
  22/06/13 Minimaliseren

PAXX IN BEELD

 

Onze Europees kampioen Rudy Lahou heeft in Koningshooikt zijn tweede overwinning van het jaar geboekt. Goed voor de 15de overwinnig voor PaxX dit seizoen. Proficiat Rudy. Het winnen is hem nog steeds niet verleerd.

 

 paxbeeldjun    paxxbeeld2jun

paxbeeld3jun

 

 

Op 8 juni gingen Niki Lemoine, Michaël Stippelmans, Christophe Schuyten, Michel Dodion en Wouter Lahou richting Namen. Ze fietsten onder een stralende hemel de Tour de Namur Cyclo. Geen wedstrijd maar een tocht voor wielertoeristen op en rond De Maas. Een echt cyclo-pareltje!

 

Maar liefst 3500 deelnemers beklommen o.a. de bekende Citadel van Namen. De meeste wielertoeristen waren blij dat ze de streep haalden. Voor ons was het een plezante pittige training.

 

namenjun

namen2jun

 

 

Andy Muylst en Kristof Hombroeck slaan een babbeltje voor de start in Keerbergen.

 

keerjun

  

Philippe Dirickx doorkruist haast wekelijks het hele land om te koersen. Een echte kermiscoureur, in positieve zin. 

 

philippejun

 

 

Lennert Jacobs, gestopt als wielrenner en officieel geen lid meer van PaxX, is een andere sport gaan beoefenen: triathlon. En hij doet het prima want zo werd hij in Retie knap derde. Ook in andere sporttakken komt PaxX duidelijk in beeld. Wanneer beginnen we met cyclobal?

 

 jacobsjun

 

Maarten Bossers en Francis Penders trokken naar Buchten in Nederlands Limburg, dat mee telt voor het Euromediaan klassement. Op een typisch klein Hollands parcours van 2 km haalden het peloton maar liefst 46 km/u, over een totale afstand van 90 km. 

 

Op 400 meter zat Maarten in achtste positie klaar om de sprint aan te zetten, maar door het gekwak schoot hij uit zijn pedaal. Weg goede uitslag, weg goed klassement.

 

 buchtenjun

 

Maar als troostprijs kreeg Maarten een stevige massage...

 

massagejun

 

Thierry Starinieri heeft dit seizoen al behoorlijk wat pech gekend, maar is terug stevig aan het trainen. Nu zijn nieuwe fiets klaar is en de gezondheid terug in orde is, zal hij dit weekend de wedstrijden hervatten.

 

 thierryjun

      Afdrukken  
 
  13/06/13 Minimaliseren

VALPARTIJ VERPEST PODIUMPLAATS

 

Lennard De Rooy en Joost van Gils waren op weg naar een mooie podiumplaats tijdens het WK 12 uur mountainbike in Duitsland. Na 6 uur fietsen lagen ze al knap in zesde positie. Ze waren op weg naar een top drie notering, maar ze maakten allebei een valpartij en weg podium. Lennard De Rooy was er het ergste aan toe en knalde tegen een boom. Zijn lever werd geraakt maar hij kon gelukkig nog verder fietsen, ondanks veel pijn en een moeilijke ademhaling. Lennard en Joost eindigden nog knap zevende, maar zonder pech zat er meer in. Proficiat kerels. Klik op de foto voor het lezen van het wedstrijdverslag.

 

valjun

 

Bekijk ook deze link van sporza voor het bekijken van een filmpje van vorige week in een spektakelwedstrijd op de Grote Markt van Antwerpen. Lennard is te zien aan het einde van het filmpje in de waterbak: www.sporza.be/permalink/1.1646384

 

apenjun

      Afdrukken  
 
  11/06/13 Minimaliseren

JOERI VANHOVE MOOI DERDE IN MOL-RAUW

 

We weten dat Joeri Vanhove zeker niet traag is in de spurt. Zo heeft hij in Mol nog eens kunnen gebruiken maken van zijn spurtersbenen en werd hij knap derde van de 114 deelnemers.

 

joerimoljun

      Afdrukken  
 
  9/06/13 Minimaliseren

PAXX-RENNERS BEKLIMMEN MONT VENTOUX

 

Op 2 juni fietsten 5 renners van PaxX de Gran Fondo Mont Ventoux. Danny Poelmans, Rudy Lahou, Wouter Lahou, Christophe Schuyten en Filip Casseau trotseerden barre weersomstandigheden met enorme windstoten. Zo erg dat sommige renners van hun fiets werden geblazen. Onze jongens bleven hiervan gespaard en kunnen tegen een stootje. Moe maar voldaan en met een glimlach bereikten ze de top.

 

montventjun