Maart 2013

31/03/13  

AANVALLENDE PLOEG IN WERM

 

Na 2 verkenningsrondes bleek al dat dit een lastige wedstrijd zou zijn waar de wind zeker zijn rol zou spelen. Na de klim werd er op een lint naar onder geknald. Ik besloot vooraan te starten om niet voor verassingen komen te staan. Na enkele rondes ga ik net voor de helling alleen in de aanval in de hoop om snel een groepje te vormen. In het begin werd er goed samengewerkt, maar enkelen besloten al op 7 ronden van het eind om aan het bloemenmeisje te gaan denken. Na enkele pogingen vanmezelf om de groep samen te houden en het tempo erin te houden besloot ik me op de kant te zetten en te wachten op het peloton, dit had immers geen zin! Na deze inspanning moest ik enkele ronden bekomen en besloot ik het slim aan te pakken. Vooraan aan de klim beginnen en dan de klim rustig omhoog rijden en op het eind van de klim aan de staart van het peloton inpikken om dan in de afdaling iedereen terug in te halen. Dit werkte goed en ik voelde me iedere ronde beter. Op 2 ronden voor het eind rijd ik echter lek vooraan en mocht ik inpakken. Je merkt dat iedereen nog zoekt naar zijn topconditie, maar er wordt geweldig samengereden in de ploeg. Mijn aanvalspogingen reikten deze koers al wat verder dan in Latinne. Iedere koers een beetje beter! 

 

geschreven door Kristof Bomans

 

UITSLAG:

 

Amateurs & Masters A (ECW):   149 deelnemers

1. Sylvain Lejeune                 79 km in 1u53'

15. Joeri Vanhove                                    16"

29. Maarten Bossers                               

35. Francis Penders                               

69. Tom Princen

103. Kristof Hombroeckx

 

Masters B:   59 deelnemers

1. Baudouin Grignard          72 km in 1u47'

8. Danny Poelmans                                42"

38. Rudy Lahou

 

Masters C:   29 deelnemers

1. Luc Van Roy                    64,8 km in 1u40'

23. Nico Wijnen                                       2'01"

        
 
  24/03/12  

2DE OVERWINNING VOOR MARCEL POELMANS

 

Marcel Poelmans is duidelijk goed op dreef. In Sint Amands won hij zijn tweede koers van het seizoen. Het werden heroische toestanden met veel sneeuw en een ijzige wind. BRAVO MARCEL!

 

marcelamandsmaa

        
 
  11/03/13  

MARCEL POELMANS WINNAAR IN BUGGENHOUT

 

Hard trainen, gezond eten en een goed vrouwtje die voor je zorgt en je kan nog koersen winnen op latere leeftijd. Getuige daarvan is Marcel Poelmans die gisteren zijn eerste overwinning van het seizoen wist te behalen in Buggenhout. Marcel mag dan niet meer van de jongste zijn (leeftijd zeg ik niet, is beroepsgeheim) maar versleten is hij zeker nog niet, want deze kerel kan nog een aardig stukje met de fiets rijden! Proficiat Marcel.

 

marc2bugmaa

        
 
  5/03/13  

PAXX VIERT OVERWINNING IN DUATHLON

 

Afgelopen weekend waren Lennard De Rooy en Joost Van Gills actief in de duathlonwedstrijd (lopen-fietsen-lopen) van Berendrecht met mooie resultaten als gevolg. Joost behaalde de 7de plaats en Lennard kon de 1ste plaats in de wacht slepen. Weer een mooie opsteker voor paxx. Dat brengt voor het off-road team de stand op 2 x 1ste plaats en 2 x 2de plaats. Hopelijk mogen er nog veel podia volgen.

 

lennardduamaa

 

Een wat ongewoon beeld, maar PaxX kan ook winnen zonder de fiets! 

        
 
  10/03/13  

PAXX COLLECTIEF STERK IN LATINNE (BRAIVES)

 

 Op zaterdag 9 maart verschenen 10 PaxX-renners aan de start in Latinne, nabij Braives. Op een zware omloop met nogal wat bochtenwerk beloofde het een lastige koers te worden, en dat zo vroeg op het seizoen. De eindstreep werd getrokken in een afdaling in een flauwe bocht. Gevaarlijke toestanden. Sommige organisatoren vinden de cafetaria belangrijker, dan de veiligheid van de renners!! 

 

Joeri Vanhove kwam dit seizoen voor het eerst aan de start in zijn rood-witte outfit, de kleuren van Limburgs kampioen. Ook zijn rood-witte gestreepte (clown)sokken kwamen goed van pas

 

. Ondanks dat onze renners verscheidene malen in de aanval gingen, kwam het toch tot een massaspurt. Hierin spurtte Joeri zich knap naar een 8ste plaats. De overige PaxX-renners kwamen netjes in het peloton over de streep, zonder kleerscheuren en met een goed gevoel richting de komende wielermaanden. 

 

wouterlatmaa

woutermaa

 

UITSLAG:

 

Amateurs & Masters A (ECW):  101 deelnemers

1. Jonathan Henrion                   70,8km in 1u48'

8. Joeri Vanhove                                          1"

26. Kristof Bomans                                      

33. Christophe Schuyten                           

51. Wouter Lahou                                      

55. Thierry Starinieri        

                         

Masters B (ECW):   40 deelnemers

1. Erwin Bollen                         64,9 km in 1u43"

5. Danny Poelmans                                  1'01"

 

Masters C (ECW):   28 deelnemers

1. Luc Van Roy                         59 km in 1u37'

25. Nico Wijnen                                      3'54"