Mei 2013

BIBBEREN OP HET WIELERFESTIVAL

 

Voor de 4de keer organiseerden PaxX Global Cycling het wielercriterium van Sint-Truiden, nu omgedoopt tot het Wielerfestival. De nadruk werd nu meer gelegd naar de randanimatie, promotiestandjes en een Retrokoers uit de oude doos. Het werd een mooie dag maar één belangrijk ding ontbrak: DE ZON! Gelukkig bleef het droog maar het was de hele dag bibberen geblazen. Op de fiets was het dan beter dan als toeschouwer/vrijwilliger.

 

Bij de Masters B behaalde Rudy Lahou een eerste seizoenszege. Bij de Masters C werd Marcel Poelmans derde en bij de Amateurs & Masters werd Francis Penders vierde en Joeri Vanhove zesde. En ook in de Retrokoers konden we vieren met de overwinning van Danny Poelmans. De Retrokoers was een succes en we gaan dit dan volgend jaar ook nog meer uitbreiden. 

 

  bib1meibib2mei

 
bib3mei 
 
 
VOLLEDIGE UITSLAG CRITERIUM SINT-TRUIDEN
 
 
 
39 deelnemers Amateurs et masters A
 
 
1. PEPINSTER Sébastien (Soumagne / O2 Team), les 63 km en 1h.26’30“ (43,699)
2. HENRION Jonathan
3. RIEFF Thomas (NL)
4. PENDERS Francis
5. HAUTERAT Georges à 11“
6. VANHOVE Joeri à 38“
7. LAFOURTE Jérôme à 1’06“
8. HENRION Sven
9. DUCHATEAU Filip à 1’27“
10. LAGNEAU Frédéric
11. CREMER Thomas à 1’30“
12. PEPINSTER Jean
13. RENTMEESTER Laurent
14. PARMENTIER Dave
15. MUYLST Andy
16. STROUWEN Wesley
17. LECLERCQ Raphaël
18. KANTOR Ronny
19. JONCKERS Kris à 1 tour
20. HOMBROECK Kristof
21. PRINCEN Tom
22. DRIESSEN David
23. HANOT David
24. BUDO Nico
25. VAN DER MEEREN Kris (NL)
26. SCHUYTEN Christophe
27. RENIER Denis
28. BERTRAND Raphaël
29. SEGERS Maxime
30. WOZNY Christophe
31. CLIJNEN Kris
32. VAZZA Donato à 2 tours
33. DEGRYSE Levi
34. WILMS Wouter (NL)
35. EL KHAJOUTI Saïd
 
 
20 deelnemers Masters B
 
 
1. LAHOU Rudy (Budingen / Paxx), les 42 km en 57’45“ (43,636)
2. HERMANS Stefan
3. JANSEN Jan
4. JANSEN Wim
5. HOYDONCKX Erwin
6. PAQUAY Laurent à 2’33“
7. VERMOTE Patrick
8. LINTERMANS Stefan
9. MAILLARD Eric
10. RAMAECKERS Bruce
11. POELMANS Danny
12. JANNES Michel
13. MERTENS Dirk
14. CHARLIER Benoît
15. SERRON Danny
16. ICKX Patrick
17. VANDEBON Marcel à 3 tours
18. THOME François
19. BERAUX Pascal
20. GEELEN David (NL)
 
 
17 deelnemers Masters C
 
 
1. VAN EYNDT Jos (Vorselaar / Melbotech), les 42 km en 1h.00’18" (41,791)
2. ENGLEBERT David
3. POELMANS Marcel
4. BLANCHY Nicolas
5. VAN DEN EIJNDE Daniel
6. BALTUSSEN Twan (NL)
7. GRIFNEE Michel à 3’25“
8. MEIJERS Jo (NL) à 3’30“
9. MARECHAL Philipp
10. HAERDEN Jean-Pierre
11. DEGEEST Roland
12. BASILIO Luigi
13. RUTTEN Cor (NL)
14. WIJNEN Nico à 1 tour
15. DIRICKX Philippe
16. STRAUVEN Fred (NL) à 2 tours
17. MOLLE Jean-Louis
 
bib4mei

 
UITSLAG RETROKOERS   24 deelnemers
 
 
1. POELMANS Danny (Zoutleeuw / Paxx), les 37,8 km en 57’30“ (39,443)
2. LAHOU Rudy à 16“
3. DILLEN Jens
4. LIECKENS Koen
5. VERMOTE Patrick
6. DINGENEN Laurens
7. DE BEUCKELAER Jan
8. VAN ROOST Jens
9. RAMAKERS Mathijs
10. DE LANGHE Danny
11. LIBOT Peter
12. VAN HERCK Eric
13. ALEN Tom
14. DE CLERCK
15. FREDERICKX Simon
16. AGEMANS José
17. VANHOMBEEK Peter
18. POELMANS Marcel
19. VANDERHEYDEN Cédric à 1 tour
20. ARDOUI Simon à 2 tours
21. DIRICKX Philippe
22. SIMENON Ruben
 
 

RETROFOTO'S 

 

PaxX Global Cycling organiseerden een eerste retrokoers in Sint-Truiden. Deze koers uit de oude doos viel zeer in de smaak. Fotograaf Dimitri Stippelmans maakte een paar prachtige zwart-wit foto's van PaxX. Op deze foto's is Marcel Poelmans (tevens een echte verzamelaar van oude wielertruien) te zien. Marcel was op de Retrokoers duidelijk op zijn best!

 

Linkse foto in PaxX-stijl, rechts foto in retrostijl.  Ik zou zeggen, zoek de zeven verschillen!!  

 

 

 retro2mei

retro3mei

retro4mei

retro5mei

retro6mei

      Afdrukken  
 
 
  21/05/1 Minimaliseren

NIEUWE SUCCESSEN VOOR PAXX

 

De winnaars van afgelopen weekend zijn Dries Dops en Marcel Poelmans. Nieuweling Dries toonde zijn klasse in Leefdaal door de achtervolgers op anderhalve minuut te fietsen. Deze jonge kerel verbaast vriend en vijand. Haast niemand had dit voor het aanvang van dit seizoen verwacht dat hij dit uit zijn nog smalle beentjes ging schudden. Dat maakt het des te meer mooier!  Klasse Dries.

 

Marcel Poelmans wordt stilaan een monument voor PaxX. Marcel won zondag in Jemeppe. Hij reed de hele wedstrijd met drie renners in de kopgroep. In de spurt maakte hij het makkelijk af. Hij krijgt van de overwinningsdrang maar niet genoeg en deed zijn kunstjes nog eens over een dag later in Peizegem. Goed voor zijn vijfde overwinning van het seizoen. Proficiat!

 

Met 16 renners in alle categorieën waren we goed vertegenwoordigd in Geer. In deze wedstrijd viel er geen overwinning te noteren, maar zagen we wel een sterk hechte ploeg, dat heel goed samen koerst. Kris Jonckers spurtte zich mooi naar een vijfde plaats, mede dankzij de steun van zijn ploegmaten die de laatste kilometers Kris perfect voorin hielden in het peloton. Ook Rudy Lahou finishte nog knap derde bij de Masters B. Een pluim voor allen!

 

Aanstaande zondag hebben we een thuiswedstrijd in Sint-Truiden. Vorig jaar won Kristof Bomans (toen nog uitkomend voor een andere ploeg). Kan hij zijn stunt nog eens over doen of is er iemand anders die voor de verrrassing kan zorgen?  Kom zien en jullie zullen het weten...

 

Hieronder een aantal foto's van het Pinksterweekend.

 

nieuwmei

 

 Dries Dops winnaar in Leefdaal

 

 nieuw2mei

 

Marcel Poelmans winnaar in Jemeppe!

 

nieuw3mei

 

PaxX sterk in blok in Geer

 

 nieuw4mei

 

Joeri Vanhove bijt op de tanden in Helchteren bij de Elite zonder contract

 

nieuw5mei

 

Marcel Poelmans na zijn overwinning in Peizegem

      Afdrukken  
 
 
  10/05/13 Minimaliseren

WAAIERKOERS IN HEIST-GOOR

 

Op Hemelvaartsdag kwamen 6 PaxX-renners aan de start in Heist-Goor: David Hannot, Joeri Vanhove, Thierry Starinieri, Wouter Lahou, Kristof Bomans en Kris Jonckers. Al snel werd duidelijk dat dit een waaierkoers ging worden. Kris Jonckers zat in de beginfase in de kopgroep maar werd door het verschroeiende hoge tempo jammer genoeg gelost. Hij zou de enige niet zijn. Elke ronde gingen er renners over boord en brak het peloton in stukken. Uiteindelijk zou alleen Limburgs kampioen Joeri Vanhove de wedstrijd uitrijden en nog knap vijfde worden.

 

waaiermei

 

 

Rudy Lahou, onze Europese kampioen, komt stilaan in form. Zo werd hij bij de Masters B al mooi derde. Een overwinning is niet ver meer af!

 

Het kan natuurlijk niet altijd 'kermis' zijn voor onze renners. Hopelijk brengt op Moederdag in Deurne Diest meer geluk...

      Afdrukken  
 
 
  17/05/13 Minimaliseren

DIETER STOCKX OP FIETSPARADIJS IN ALLGARVE

 

Wie ooit al in Allgarve (Portugal) is geweest kan het alleen maar beamen. Een adembenemend prachtige kleurrijk landschap! Dieter Stockx heeft dit vorige week mogen ervaren.

 

  Dieter nam deel aan een vijfdaagse MTB-race: TransAllgarve. Hij doorkruiste de Allgarve van oost naar west en eindigde in het eindklassement op een knappe zesde plaats.

 

dietermei

      Afdrukken  
 
 
  6/05/13 Minimaliseren

DRIE OVERWINNINGEN OP ÉÉN DAG

 

Er is elke week wel leuk nieuws te rapen bij PaxX. Op zaterdag 4 mei behaalden PaxX maar liefst drie overwinningen op één dag. Een primeur voor ons team en het bewijs dat PaxX op meerdere fronten koerst. Joeri Vanhove won in Putte Kapellen (zie foto). Hij haalde nog eens zijn snelle sprintersbenen uit de kast. Kristof Bomans en Marcel Poelmans reden solo naar de overwinning in Maasmechelen. David Hannot werd zesde. Deze koers was een wedstrijd voor 'Kom op tegen kanker'. Leuk dat onze renners zich ook inzetten voor een goed doel. 

 

Een dikke proficiat voor de mooie overwinningen!! Maar er zijn nog meerdere PaxX-renners heel goed bezig. Onder andere Maarten Bossers is prima of dreef na meer dan een jaar vol knieperikkelen. Door zijn aanvalslust haalt hij al mooie resultaten. Zo werd hij vorig weeked al knap 10de in Polleur. We zijn allen blij dat hij terug zijn oude niveau kan halen. En hij zal nog verbeteren...

 

driewinmei

 

driewin2meinieuw3mei

      Afdrukken  
 
 
  2/05/13 Minimaliseren

KRISTOF BOMANS KNAP VIERDE IN KORTESSEM

 

PaxX blijft zich maar in de kijker rijden. Deze keer heeft Kristof Bomans daarvoor gezorgd door ei zo na  op het podium te komen van deze hoogstaande wedstijd in Kortessem, met grote kleppers aan de start. Ook Francis Penders, Tom Princen, Maarten Bossers, Joeri Vanhove en Rob Bertels eindigde netjes in het peloton.

 

Deze wedstrijd telt mee voor de Mediaan Euregioklassement. Zie link voor meer info en uitslag van deze wedstrijd: www.mediaaneuregioklassement.com/index.php . Lees hieronder het verslag:

 

Vandaag 4de (ja alweer) geworden in Kortessem. Na 5 ronden trek ik met een andere renner in de aanval in de hoop om een grotere groep te vormen met nog aansluitende renners. Dit gebeurde echter niet en besloten we ons terug te laten inlopen.

 

Op 5 ronden voor het eind besluiten de beteren in het peloton er een lap op te geven. In de laatste ronde slagen we met 20 renners erin om de koplopers bij de lurven de grijpen. Net voor de aankomststrook in een strook waar de wind vrij spel had demarreert Kristof om enkele vluchters bij te benen. Kristof komt op 50 meter van de leiders en klopt enkele gerenommeerde namen uit het elitepeloton. Hij eindigde ook als eerste amateur.

 

 kristofmei

 

kristof2mei