November 2013

5/11/13 Minimaliseren

Achterbank van PaxX-wagen omgebouwd tot voedselbank

 

De ploegauto van PaxX heeft al meer gediend dan alleen maar louter renners depanneren of renners terugbrengen in het peloton! In februari werd de ploegauto al omgetoverd tot een trouwlimousine voor Danny & Gemma. Gisteren diende de auto voor hulpverlening voor daklozen en vluchtelingen in Brussel. De koffer en achterbank werden een kledingkoffer en voedselbank!  

 

Met de winter voor de deur zorgen we op deze manier dat een aantal mensen toch een beetje meer warmte krijgen en hun honger sneller gestild zal zijn...

 

paxxwagennov

      Afdrukken  
 
 
  25/11/2013 Minimaliseren

Strandrace De Panne

 

Zondag 24/11 kwamen ze met ongeveer 1300 renners aan de start van deze klassieker onder de strandraces.  Hieronder maar liefst 7 leden van onze club, waarmee we toch weer goed scoren .  Met Rudy Lahou op een zeer mooie en verdienstelijke 56° plaats en Danny Poelmans op een 140° plaats . Verder Dries Dops op de 216° en Michel Dodion als recreant op de 385° plaats en ten slotte Phillipe Dirickx als 532°.  Francis Penders en Wouter Lahou konden hun kansen niet verdedigen door respectievelijk een lekke band en mechanisch defect.  De wedstrijd zelf ging verschrikkelijk snel met snelheden tot tegen de 60 km/h op het lange rechte stuk op het strand mede door de rugwind.  Als overwinnaar zagen we een ontketende Laurens De Vreese  die als prof iedereen in de vernieling reed.

 

pan1nov

pan2nov

pan3nov

pan4nov

pan5nov

pan6nov

pan7nov

pan8nov

      Afdrukken  
 
  21/11/13 Minimaliseren

Ruben Simenon en Sara Neven terug in België

 

18 dagen hebben Ruben en Sara vertoeft in het Afrikaanse land in Gambia. Ze komen in hoogst eigen persoon hun avonturen vertellen op onze fandag op zaterdag 30 november. Maar er komen die avond nog meer leuke dingen aan bod. U komt toch ook?

 

Alle info hieronder... 

 

gambianov

      Afdrukken  
 
  11/11/13 Minimaliseren

Eerste plaats jaarmarktcross Niel voor Joost Van Gils

 

Vandaag (10/11/2013) gestart in de jaarmarktcross van Niel voor mountainbikers. Ik was goed weg met de start en ben als de tweede de eerste loopstrook van 200 meter ingegaan. Ik had na de eerste ronde van de acht een voorsprong van 20 seconden en wist dat elke ronde met het zelfde aantal uit te breiden. De laatste twee rondes heb ik het rustig aangedaan aangezien ik een ruime voorsprong had en ben uiteindelijk als eerste over de streep gekomen. Bos bloemen voor mijn vrouw en een trofee in ontvangst genomen van de burgemeester en tevreden terug naar huis gegaan!
 
 
Meteen goed voor de 39ste PaxX-overwinning dit jaar! 
 
joostnov   
 
       
 
  4/11/13 Minimaliseren

Niki Lemoine weet van geen ophouden

 

Terwijl heel veel renners aan hun (tijdelijke) winterslaap begonnen zijn, krijgt Niki Lemoine er maar geen genoeg van. Niki koerst al van begin mei op de weg en koerst nu ook al een aantal weken in het veld. Zo reed hij afgelopen vrijdag een cyclocross in Kortenberg op een lastig parcours met heel wat hoogteverschillen. Hij werd 32ste van de 45 deelnemers. Een dikke pluim voor zijn progressie en inzet van de laatste maanden.

 

nikinov

      Afdrukken  
 
  05/11/2013 Minimaliseren

Gody wordt 2de in zijn laatste wedstrijd van het seizoen

 

Hoi, hier weer een kort wedstrijdverslagje van de laatste race van het seizoen in Reuver(NL) . Men had in Reuver weer n leuk rondje uitgezet , met veel draaien en keren , wat korte klimmetjes en ook n drop(je) Met 31 renners stonden we aan de start ; het was weer belangrijk n goede start te hebben aangezien er weer veel singletrails lagen en inhalen zeer moeilijk was. We moesten 11 rondes afleggen, dus we wisten wat ons te doen stond. Ik kon na de start als 2e het bos in duiken. We legden het gas er meteen op  en ik kon samen met Gijs Dohmen al in de 1e ronde en gaatje slaan op de rest. De volgende 2 rondes nam ik voor mn rekening ;uit de achtergrond kon enkel leon crienen nog de aansluiting maken. De ronde nadien moest Gijs vooraan ook lossen en we bleven nog met 2 man over.  Ik voelde dat ik vandaag niet fris zat en dat Leon beter was. Hij nam ook het merendeel van de tijd de kop.  Uiteindelijk moest ik Leon in de laatste ronde laten rijden, maar al bij al toch tevreden over mn race. In de achtergrond werd Gijs Dohmen nog ingehaald door Edwin Arts . Dus het was uiteindelijk hetzelfde podium als de week voordien enkel leon en ik hadden van plaats gewisseld. 

 

godynov

      Afdrukken  
 
  7/11/13 Minimaliseren

PaxX GC steunt ex-bewoners van Jésu-klooster

 

Klik hier voor het lezen van het krantenartikel in Het Nieuwsblad

 

jesunov