Oktober 2013

16/10/2013 Minimaliseren

RUDY LAHOU WINT SLUITINGSKOERS

 

Rudy Lahou wint de sluitingskoers in Heist op den berg bij de masters B. De zevende ruiker dit seizoen voor Rudy en in totaliteit heeft PaxX dit jaar al 37 overwinningen. Het seizoensrecord is al lang verbroken en kan nog worden uitgebreid door de mountainbikers en veldrijders. Jeroen Goeleven reed zijn allerlaatste wedstrijd voor PaxX en eindigde bij de amateurs op een knappe tweede plaats. Proficiat aan beiden!

 

rudiwintokt

      Afdrukken  
 
  
  25/10/2013 Minimaliseren

Gody Jacobs wint MTB-wedstrijd in NL

 

In het Nederlandse Brunssum won Gody Jacobs vorige zondag zijn eerste wedstrijd voor PaxX. Nog 2 wedstrijden resten de Benelux-kampioen en dan gaat de riem er voor een tijdje af.

 

godywintokt

      Afdrukken  
 
 
  31/10/2013 Minimaliseren

Gody wint alweer...

 

godywintweerokt

 

Ik ben wedstrijd gaan rijden in het Nederlandse Liessel. Er stonden 11 rondes op het program waarvan 90%singletrack; met heel heel veel draaien en keren en over talloze wortelstroken. N goede start was noodzakelijk; daar inhalen haast onmogelijk was.
na de start kon ik als 3e het bos in; de posities bleven de 1e ronde ongewijzigd en in de 2e ronde hing het peloton nog op n groot lint. In de 3e ronde dan opgeschoven naar de 2e plaats . Dan viel er plots een klein gaatje achter me dus besliste ik om het gas nog even feller open te gooien. Ik kon Edwin Arts die op dat moment nog op kop lag, voorbij steken en achter laten. Dan waren het nog 8 rondes vol het gas erop. Het was afzien want door al het gedraai en gekeer was het n ware veldslag ah worden voor de onderrug.


Uiteindelijk kon ik de wedstrijd winnen voor Leon Crienen en Edwin Arts. Dus zeer tevreden; maar wel erg moe. Volgende week staat nog Reuver op het programma en dan is het seizoen 2013 echt wel gedaan en is het tijd voor ff wat ander en de batterijen terug opladen.

      Afdrukken  
 
  
  21/10/13 Minimaliseren

ONS AMUSEREN TIJDENS HET CROSSEN

 

Zonder specifieke voorbereiding namen Niki en ik (Michaël) nog eens deel aan een cyclocross op het Houtemveld in Tienen. We moesten allebei achteraan vertrekken. De start was van cruciaal belang aangezien het een snelle omloop was met heel veel draaien en keren. Zowel Niki als ik waren niet goed weg. We kwamen in de eerste ronde voorbij op plaats 37 en 38 van de 39 deelnemers. Hoogtijd voor een lange achtervolging en om de gas helemaal open te draaien. Ik voelde me goed in mijn sas en wou renners voorbij steken maar dat was toch o zo moeilijk in deze 'speeltuin'. Frustrerend als je weet dat je harder kan fietsen maar niet altijd door kan. Maar dat is een beetje veldrijden en mijn techniek is niet om over naar huis te schrijven om zomaar iedereen in de bochten voorbij te steken. Desondanks raapte ik nog 17 renners op en eindigde ik nog 21ste. Niki was ook aan een remonte bezig maar doordat zijn ketting afviel verloor hij veel tijd. Jammer. Hij eindigde 34ste.

 

Helemaal uitgeteld en zotgedraaid van al dat draaien en keren stapten we van onze fiets. Maar we hadden ons echt geamuseerd, en dat was het belangrijkste...

 

 

veld1okt

veld2okt

 veld3okt

veld4okt

uithijgen na de cross

      Afdrukken  
 
 
  GINO BARTALI Minimaliseren

 

Op één van de meest iconische foto's uit de Italiaanse sportgeschiedenis schiet Gino Bartali rivaal Fausto Coppi bij een bergetappe in 1952 te hulp met een bidon. Naar nu blijkt is Coppi niet de enige die door wielerlegende Bartali is geholpen.

 

De Italiaanse sportheld van weleer is vandaag bij een sepciale ceremonie in het Holocaust Museaum Yad Vashem in Jeruzalem geëerd met de medaille 'Rechtvaardige onder de Volkeren', een onderscheiding die wordt toegekend aan niet-Joden voor hun hulp aan Joden gedurende de Tweede Wereldoorlog. Bartali hielp toen in en om Florence honderden Joden onderduiken. 

 
Bartali's zoon Andrea heeft altijd geijverd voor erkening voor de heldendaden van zijn vader, die in 2000 overleed. "Bartali heeft bewust zijn leven geriskeerd om Joden te redden", motiveert Yad Vashem in een verklaring. Avner Shalev, van Yad Vashem: "Gino Bartali was een vroom katholiek die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Italië deel uitmaakte van een Joods-christelijk netwerk dat honderden Italiaanse Joden en andere Joodse vluchtelingen hielp vluchten. Hij was een eenvoudige man die al het mogelijke heeft gedaan om Joodse mensen te redden."
 
Tot zijn dood sprak Bartali nooit over zijn heldenactie. Ook zijn vrouw wist nergens van. Aan het eind van 1943 belandde de Italiaan 45 dagen in de gevangenis, zogenaamd wegens zijn steun aan het Vaticaan. Uiteindelijk kwam hij zonder proces vrij.