April 2012

LIEFDE OP DE KAPELMUUR

 

Aanstaande zondag is het weer De Ronde van Vlaanderen. Een hoogdag voor de Belgische wielersport. Vanaf dit jaar zal De Muurvan Geraardsbergen er niet meer bij zijn. Voor eens en altijd is het gedaan tussen een gevecht van man tegen man. Een monument dat voor veel wielergeschiedenis heeft gezorgd. Tom Boonen en Fabian Cancellara zullen een nieuw monument mogen zoeken. Na een jarenlange strijd te hebben gezien komt er op De Muur nu plaats vrij voor romantiek. Ze zullen het daar in Geraardsbergen geweten hebben! :-). Ploegmaat Danny Robinson heeft namelijk zijn geliefde Gemma Brown ten huwelijk gevraagd op de top van De Muur (Kapelmuur) .

 

 liefdeapril   

 

Een origineel huwelijksaanzoek als je het mij vraagt. Wie dat ook in gedachten had, is eraan voor de moeite!  Dat is eens wat anders dan in een restaurant, op reis, in een luchtballon of zelfs tussen de soep en de patatten een vrouw ten huwelijk te vragen!!

Na een welgemeende YES van Gemma stapt het Engels koppel (wonend in Brussel) in het huwelijksbootje. Een officiƫle datum is er nog niet maar vanwege PaxX Global Cycling nu al hartelijk gefeliciteerd.

Congratulations Gemma & Danny.

 

 liefde2april

Gemma Brown    Danny Robinson

      Afdrukken  
 
    Minimaliseren
KRANTENARTIKEL
 

HESBANIA CYCLING PEPT ZIELTOGENDE WIELRENNERIJ OP

 

In Het Nieuwsblad is een artikel verschenen over het project HESBANIA CYCLING.

Klik op 'Meer' om dit artikel te lezen:

MEER ...
 
      Afdrukken  
 
    Minimaliseren

VOORZITTER VIERT ZIJN 60STE VERJAARDAG

 

60 jaar worden op Pasen. Die eer is weggelegd aan onze voorzitter Tony Stippelmans. Zoals deze foto kan uitschijnen blijft hij nog jong van geest en voelt hij zich nog prima in zijn vel.

Van harte proficiat en nog vele mooie zotte jaren...

 

vz60april

      Afdrukken  
 
 
    Minimaliseren

MOOIE EDITIE TIM MILIS MEMORIAL

 

Zaterdag stond de 5de Tim Milis Memorial op het programma. Er kwamen zo'n 100tal renners opdagen en heel wat sympathisanten. Herman & Carine (de ouders van Tim) waren zeer tevreden en lieten dit weten:

'Iedereen bedankt voor jullie aanwezigheid. Het is een grote steun voor ons die groep blauwe smurfen te zien verschijnen. Alleen ontbreekt er een smurf in de groep die wij al 5 jaar moeten missen'.

 

tim1april

Minimaliseren

tim2april

Voor degene die niet weten waarover het gaat. Tim is in 2007 om het leven gekome in een dramatisch fietsongeval. Hij kwam op training met zijn hoofd terecht onder de wielen van een vrachtwagen en overleefde de harde klap niet. De vrachtwagen stond geparkeerd op een aflopende grasveld achter een grote haag. De handrem stond niet op en de vrachtwagen bolde naar beneden. Net op dat moment kwam Tim aangereden. Het toppunt was dat er NIEMAND achter het stuur zat.... Hoeveel meer pech kun je nog hebben? Zoiets gebeurd 1x op 1 miljoen.

Tim was 20 jaar jong en had nog een hele leven voor zich, maar het lot besliste er anders over. Ook al is Tim er niet meer, hij blijft voor eeuwig onze ploegmaat & vriend...

      Afdrukken  
 
    Minimaliseren
21/04/12
 KRANTENARTIKEL - ASIELZOEKERS LEREN OP FIETS RIJDEN
 

In Het Nieuwsblad is een artikel verschenen over asielzoekers die willen leren fietsen.

Klik op 'Meer' om dit artikel te lezen:

MEER ...
 
 
 
    Minimaliseren
LENNARD DE ROOY TERUG VAN WEGGEWEEST NA KLIERKOORTS
 
Zoals de meeste al weten lag ik van de 3de week in februari plat door de klierkoorts. Het kon niet erger. Door goede behandelingen van de sportdokter en goede voeding te gebruiken lukte het mij om zeer snel te herstellen. Daardoor mocht ik vandaag terug mijn eerste wedstrijd aanvatten. Na twee maand niets meer op de fiets te hebben gezeten was het natuurlijk een groot vraagteken hoe groot de schade was van de klierkoorts. Ik besloot om een wedstrijd in Grand-Halleux te rijden. Het weer zat niet echt mee door de hevige regen maar het is niet voor niets Belgiƫ natuurlijk.
Tijdens de opwarming reed ik enkele keren een helling op maar ik voelde meteen dat ik er een tijdje had uit gelegen.
De start werd gegeven en ik schoot meteen naar voren. Ik nam de kop en liet deze niet meer los op de twee eerste hellingen van de dag. Toen blokkeerde alles even en moest ik de rol vooraan lossen.
Ik dacht dat ik te snel van start was gegaan en dat ik daardoor dan ook direct de man met de hamer was tegen gekomen. Ik probeerde de schade enkel te beperken maar had niet meer in gedachte nog naar voor te kunnen. Na een 10tal kilometer kwam ik er terug helemaal door. Ik kon een zeer stevig tempo aanhouden en zo haalde ik al snel renners terug, groepje per groepje schoof ik terug naar voor op. De technische stukken en technische afdalingen waren zeker iets wat me lag (een echte speeltuin), hier haalde ik nog meer renners in.
Zonder dat ik het echt goed besefte was ik terug vooraan aan het rijden. Toen ik over de streep kwam werd me meegedeeld dat ik 4de algemeen was en 2de Elite. Hiervoor had ik meteen willen tekenen voor de start.
 
 
lennartapril
 
 
 
Ondanks dit resultaat heb ik toch gevoeld dat er nog zeer veel werk is om terug op het goede niveau te komen. Vooral door het hevige starten en de intervallen voelde ik dat de conditie nog verre van goed was. Met deze wedstrijd en het resultaat kan ik toch zeer tevreden zijn en heb ik meteen ook een goede motivatie om er weer volledig voor te gaan!! Hopelijk blijven we nu van alle pech en ziekte gespaard voor de rest van het seizoen.
 
 
      Afdrukken  
 
    Minimaliseren
 
 
    Minimaliseren

 LENNARD DE ROOY KOERST BIJ ONZE NOORDERBUREN

 

Op 22/04/2012 ben ik afgezakt tot bij onze nooderburen om een MTB wedstrijd te rijden in de omgeving van Rotterdam. Toen ik aankwam zag ik niet meteen grote namen dus dacht dat dit een goede wedstrijd was om de vorm nog wat bij op te krikken. Ik ging het parcours verkennen en het was een mooi technische parcours maar ook zeer snel met korte klimmetjes die je wel eens kon beginnen voelen na enkele ronden. Het parcours zag ik helemaal zitten. Ik kwam terug aan de start en zag toen serieuse kleppers aan rondrijden. Ik denk dat half houffalize aanwezig was en wel van de wereldbeker renners te verstaan. De conditie kon ik nu wel serieus opkrikken.

 
lennartnlapril
 
 
De start werd gegeven en het tempo werd meteen snoeihard opgetrokken. In de eerste ronde kwam ik halfweg het pak door. Doordat ik nog in opbouw ben was dit al enorm aanklampen om op deze positie te blijven. Ik zakte even verder weg maar kon geleidelijk aan terug komen. De aanhouder wint zeggen ze steeds. Nu uiteindelijk ben ik niet gewonnen maar wel op een 10de plaats kunnen stranden. Ik denk dat ik hier niet al te ontevreden mee mag zijn. Ik leg nog geen druk op mezelf maar hoop dat ik snel terug wat kan winnen aan conditie.
 
 
lennartnl2april