Augustus 2012

RUDY LAHOU EUROPEES KAMPIOEN

 

Rudy heeft een 'Gilbertke' gedaan. Toen Philippe Gilbert gisteren in de Vuelta zijn 1ste bloemenruiker van het seizoen heeft behaald, vond Rudy dat hij niet kon achterblijven. Dit weekend spurtte hij zich ook naar zijn 1ste overwinning toe. En wat voor één:  EUROPEES KAMPIOEN worden bij de VWV. Meteen een dikke vette vis.

 

rudyek

 

Vorig jaar won hij meer dan 20 wedstrijden, dit is nu zijn eerste. Dit maakt veel goed en die trui gaat hem voorbeeldig staan. We zullen met plezier naar Bioracer gaan om een nieuwe trui te laten drukken... :-)

Niet alleen Rudy maar ook Kris Jonckers werd bijna Europees kampioen, maar dan bij de categorie A. Een millimeterspurt werd het dat helaas in het nadeel van Kris uitdraaide. Echt balen voor hem want het was hem ook zeker gegund.

 

krisbijnaek

      Afdrukken  
 
 
    Minimaliseren

MAARTEN BOSSERS TERUG VAN WEGGEWEEST

 

Eindelijk is hij terug in het peloton. Maarten Bossers heeft na meer dan anderhalf jaar sukkelen met zijn knie zijn rentree gemaakt in het wielerpeloton. Hij kreeg groen licht om terug aan wedstrijden deel te nemen. Zo begon hij afgelopen zondag in Waremme. Hij reed de wedstrijd mooi uit. Het moet voor Maarten een heel goed gevoel hebben gegeven om terug een rugnummer op te spelden op zijn trui. Hopelijk is hij nu vertrokken voor een tweede (pijnvrije) wielercarrière. Nu kan hij zijn grootste passie uitoefenen!

Maarten is dan ook een vechter pur sang. Opgeven staat dan ook niet in zijn woordenboek en daar je kun je alleen maar respect en bewondering voor hebben. Persoonlijk vind ik hem een geweldige toffe pee. Een crème van een vent die altijd en overal paraat staat....

Lees onder de foto zijn wedstrijdverhaal van afgelopen zaterdag in Waremme:

 

bossie

 

Gisteren eerste koers gereden na 1.5 jaar. Heel content met mijn uitslag maar tot halfkoers heb ik het echt heel moeilijk gehad. Het optrekken was rampzalig en er waren dus echt veel bochten. Gelukkig toch kunnen overleven en later ging het beter. Geen last van de knie tijdens de koers. Nu afwachten hoe het verder gaat. Ik besef dat ik zeker nog niet van alle leed verlost ben maar dit was wel heel goed voor het koppeke. Bedankt aan iedereen die me heeft gesteund in dat anderhalf jaar en heeft meegewerkt aan de revalidatie. Heb het soms echt wel zwaar gehad. Ik hou echt van het koersen en ga alles doen om terug helemaal in orde te geraken.

See ya...

Maarten

      Afdrukken  
 
    Minimaliseren

JOERI VANHOVE LIMBURGS KAMPIOEN

 

Nadat Rudy Lahou zich vorige week tot Europees kampioen kroonde, heeft PaxX Global Cycling een nieuwe titel gepakt. Joeri Vanhove heeft daarvoor gezorgd door Limburgs kampioen te worden bij de amateurs. Hij mag een jaar lang de wit-rode trui dragen. De kleuren passen zijn goed bij zijn rode haren! Een dikke proficiat

Een dag eerder reed Joeri nog een wedstrijd in Zutendaal voor het Mediaan Euregioklassement. In het eindklassement werd hij knap 6de. Dit was een topweekend voor Joeri. 

joerilk 

      Afdrukken  
 
    Minimaliseren

PAXX OP STAGE IN DE VOGEZEN

 

Francis Penders, Maarten Bossers en nieuweling Dries Dops hebben een weekje stage achter de rug in Vogezen. Getuige daar van deze foto.:-). Ze hebben heel wat kilometers in de benen om dit jaar nog mooie resultaten te rijden, want het seizoen is nog niet gedaan.

 

stage

      Afdrukken  
 
    Minimaliseren

ZWARE VAL VAN THIERRY STARINIERI

Thierry Starinieri is maandag zwaar gevallen in een wielerwedstrijd in Baal. Net voor de massaspurt viel hij zwaar tegen het asfalt door een voorganger die in een put reed. Zijn helm vloog in stukken in het rond. Zonder helm waren de gevolgen veel erger geweest. Gelukkig hield hij er 'maar' een lichte hersenschudding en schaafwonden aan over. We wensen Thierry een spoedig herstel toe...

Ook Wouter Lahou ligt even in de lappenmand door een virale infectie, waardoor hij even op non-actief wordt gezet. Ook voor hem veel beterschap.

      Afdrukken  
 
    Minimaliseren

PLOEG OP VOLLE TOEREN

Gisteren was het koers in Spurk. Er was vrij veel publiek, mede door het aangename weer en de jaarlijkse kermis in Spurk Bilzen. Het parcours was nagenoeg vlak, maar door de strakke wind waren er genoeg mogelijkheden om scherpe demarrages te plaatsen en ontsnappingspogingen op te zetten.

De wedstrijd zelf dan. Bij de Amateurs & Masters A viel de beslissing in de derde van tien afgelegden ronden. Een omvangrijke kopgroep van een kleine 20 tal renners scheiden zich af uit het peloton. Het kostte enige moeite om voorop te geraken want het peloton liet niet begaan. Maar iets later brak de veer en de koplopers waren gerust gesteld. We hadden ook 2 renners van PaxX in de kopgroep: Francis Penders & Rens Roussel. Twee sterke beren. Michaël Stippelmans ging nog in de achtervolging met 5 renners, maar kwamen geen meter terug en bleven de hele wedstrijd hangen op een kleine minuut. De winnaar was vooraan te zoeken. Hierin toonde Rens zich als een voorbeeldige knecht en sleurde kilometers lang op kop om thuisrijder Francis aan de bloemenruiker te helpen. Dat lukte ei zo na. Francis werd knap tweede. Rens werd verdiend 16de, Michaël 22ste en de overige renners van PaxX, Kristof Hombroeck, Joeri Vanhove & (tevens thuisrijder) Ruben Simenon eindigden in het peloton.

 

volletoeren

 

Bij de Masters B kende Rudy Lahou pech door een lekke band. Het zit hem dit jaar niet echt mee. Danny Poelmans spurtte zich mooi naar een negende stek. Ook David Geelen en Nico Wijnen reden de koers uit.

Francis was licht ontgoocheld dat hij het werk niet kon afmaken, maar hij was ook fier op zijn eigen prestatie en op zijn ploegmaten, met Rens in het bijzonder. Jammer, maar het kan niet elke week 'kermis' zijn!!

      Afdrukken  
 
    Minimaliseren

SPORTHAPPENING SINT-TRUIDEN

Afgelopen zondag was er de jaarlijkse sport -en ballonhappening op de Grote Markt van St.Truiden. Hier werden verscheidene sporten gepromoot aan jonge kinderen. Ook een fietsinitiatie stond op het programma. PaxX hielp samen met de sportdienst van St.truiden en KZWLC om de kinderen te leren fietsen op een klein koersfietsje. Op een behendigheidsparcours met o.a. een wipplank, het slalommen door kegeltjes en het aannemen van een drinkbus was voor sommige een hele klus. Andere kwamen amper met hun voeten aan de pedalen!:) Maar ze vonden het allemaal heel plezant. Hopelijk hebben we een paar jongens of meisjes warm gemaakt voor de fiets. Althans, dat was de bedoeling...

 

sporthappening

      Afdrukken  
 
    Minimaliseren

PLEZIER & ZWETEN OP DE WIELERBAAN

 

Een kleine maand geleden waren de weergoden ons niet gunstig gezind, dus moesten we een andere datum zoeken om ons jaarlijks clubkampioenschap op de wielerbaan in Peer te laten doorgaan. Afgelopen vrijdag was het prachtig weer met bloedhete temperaturen. Het asfalt op de wielerpiste smolt net niet!!!

 

wielerbaan

 

 

Ons clubkampioenschap blijft nog altijd in de 1e plaats een soort teambuildingactiviteit, waar plezier centraal staat. Maar toch wil iedereen die dag zijn beste pistebenen laten gelden. Voor sommige was het een allereerste kennismaking op zo'n ovale wielerbaan, voor anderen (en dan denk ik in de eerste plaats aan Marcel Poelmans) is het haast met de ogen dicht fietsen want die mannen kennen de kneepjes van het vak. In de 4 onderdelen (spurt, afvalling, puntenkoers en ploegenachtervolging) werd bij momenten op het scherpst van snee gekoerst. Vooral als Francis Penders zijn gaspedaal wat harder in duwde, waren de andere renners blij dat ze hem konden volgen. De ploegenachtervolging heeft hij zelfs 2/3 voor zijn rekening genomen. Maar de eindwinnaar van deze editie was hij niet. Dat was voor Joeri Vanhove die zich het meest regelmatigste toonde in de 4 disciplines. Voor het 2de jaar op rij is hij clubkampioen geworden. Al gaat het daar helemaal niet om. De fun, daar was het om te doen. En dat hadden we allemaal gedaan.

      Afdrukken  
 
    Minimaliseren

PLANNEN ROND RETROKOERS IN FRUITSTAD

Marcel Poelmans heeft plannen om volgend jaar een retrokoers te organiseren! Klik op de foto voor het lezen van het krantenartikel in Het Nieuwsblad

Het toeval wil dat Marcel Poelmans afgelopen weekend in suptropische temperaturen zijn derde overwinning van het seizoen heeft behaald in Binkom bij de Gentlemens 45+. Goed zot om daarin te koersen maar Marcel doet het toch maar weer. Proficiat!

marcelretro 

      Afdrukken  
 
    Minimaliseren

'JOHNNY' ROUSSEL STERK IN RONDE VAN LUIK

Op vrijdag 10/08 stond de proloog van 5 km van de Ronde van Luik op het programma. Hierin namen Rens Roussel en Ruben Simenon deel. Rens eindigde 41ste, Ruben 78ste. Ik (Michaël Stippelmans) stond ook op de deelnemerslijst maar geraakte niet tijdig ter plekke door mijn werk. Toch werd ik opgenomen in de uitslag zonder een meter te fietsen en eindigde ik op iets meer dan 2 minuten van de winnaar. In Wallonië kun je je ook aan alles verwachten!! :)

Zaterdag reden Rens en Ruben de 1ste rit in Gouvy. Een lus van 22 km over een afstand van 111 km. De lastigheidsgraad viel nog mee. Daarom bleef het lang een vrij gesloten koers tot de laatste 2 ronden. Daarin geraakte 25 renners weg uit het peloton. Rens mistte de goede boot en Ruben moest het peloton laten begaan op 30 km van het einde. Maar hij was uitermate tevreden na de wedstrijd.

De laatste rit, tevens de koninginnenrit, was voor zondag. De Côte de Wanne in Stavelot moest 2x worden beklommen. Eén van de zwaarste beklimmingen van België en dat zouden we geweten hebben. Terwijl Ruben uitgeteld en wijselijk forfait gaf richtte Rens zich tot een top 20 klassement. Ook Kristof Hombrouck en ik reden mee. Ook hier bleef de koers lang gesloten. Ik probeerde tot 2x maal toe weg te geraken met een groepje, maar niemand mocht blijkbaar weg rijden voor de voet van Côte de Wanne. Na 50 km begon een gans peloton (waar ook de Masters B en C in zaten) aan de beklimming. Hierin spatte zoals verwacht alles uit mekaar. Rens & ik zaten op de top in een derde groepje en na een risicovolle afdaling kwamen meerdere groepjes samen. Kristof volgde iets later. De snelheid bleef hoog en er werden weer nieuwe groepjes gevormd. Rens had nog wat over terwijl ik tussen mijn kader hing. Rens kwam zo terecht in een 2de groep en op de 2de beklimming van Côte de Wanne streed hij nog voor een mooie ereplaats, tot hij een bocht mistte in de afdaling en onaangenaam in de zachte berm en de prikkeldraad belandde. Maar hij kroop snel op zijn fiets en ging op zijn elan door. Hij werd nog knap 30ste maar er zat veel meer in zonder die val. Maar gelukkige hield hij er maar alleen een bevuilde trui aan over (zie foto) en een paar schrammetjes.

jens

Het deed denken aan het verhaal van Johnny Hoogerland. Na afloop hebben we dan meteen een nieuwe bijnaam voor Rens bedacht:

'Johnny' Roussel

De sfeer was weer opperbest en we hebben allemaal het beste van ons zelf gegeven! Kristof en ik komen niet in de uitslag voor omdat we maar één rit hebben gereden. Rens eindigt in het eindklassement op een verdienstelijke 31ste plaats.

      Afdrukken  
 
    Minimaliseren

THOMAS DEGRYSE VERTELT ZIJN WEDSTRIJDVERHAAL, MET BESCHERMING VAN GOD

 

Ik heb afgelopen weekend weer eens gekoerst. Vorig jaar na aankomst van diezelfde koers, dacht ik: 'ik moet doe koers ooit eens winnen!' Het is ook niet ver van thuis (Poperinge), en ongeveer de helft van de familie is daar aanwezig voor een feest dat zich daar dan afspeelt. Ik was toen 5de in een sprint licht bergop (4%). Dus perfect voor mij eigenlijk. Die koers zat heel het jaar in mijne hofd, en daar was hij dan eindelijk afgelopen weekend.

Slechts 19 renners aan de start, met een paar bekenden in, waar ik wel "bang" voor ben in een sprint, maar toch wetende dat ik ze in principe aan kan. Heel de koers heel erg actief voorin, met een 8-tal keren geprobeerd weg te raken, helaas niet gelukt. Dus dan maar gehoopt op een sprint, die er kwam. Op 300m van de meet mooi in 2de positie, klaar om de sprong te wagen. Ik zag me al staan op het podium ;). Ik voelde gewoon dat de benen goed genoeg waren om podium te rijden, en misschien zelfs om te winnen. Net op het moment dat ik wou vertrekken, stopt die voor mij met trappen (dom!) en komen er links en rechts renners langs. Had ik maar 2 seconden eerder aangezet (alhoewel het dan nog te vroeg was).... Weg podium, weg eerste overwinning. Het had zo mooi geweest... Ik baal er nu nog steeds van!!
 
Maar het is dat het zo moest zijn he. Soms zie je maar dingen achteraf, maar eigenlijk ben ik door God beschermd geweest! Ik had op m'n gezicht moeten liggen. Het was zooo close. Zelfs met m'n stuur nog een redelijke aanraking met een andere renner gemaakt tijdens de sprint (op het moment dat die voor mij stopte met trappen). God is goed!
Alhoewel ik liever op het podium had gestaan :). Maar niet mijn wil, maar Zijn wil geschiede!