December 2012

12/12/12 Minimaliseren
Teambuilding dag op 8 december 2012 - Serve The City, Brussel
teambuild1212


 

150 vrijwilligers, waaronder heel wat Paxx Global wielrenners, waren op zaterdag 8 december afgezakt naar de hoofdstad om mee te helpen met het samenstellen van 300 kerstpakketten voor de minderbedeelden in en rond Brussel

En er werden eveneens groepjes helpers over heel de stad uitgestuurd om met de kinderen te spelen, kleren te bezorgen aan daklozen, eenzame mensen een hart onder de riem te steken en wat moed te geven aan mensen die het even niet meer zien zitten.

Diegenen die kwamen helpen hebben de voldoening genoten om andere mensen te dienen.

 
MEER ...
 
      Afdrukken  
 
 
 
  15/12/12 Minimaliseren

JOOST VAN GILS VECHT TERUG NA SLECHTE START

joostvecht12 
Vanaf 2013 rijdt Joost van Gils voor PaxX Global. Zaterdag 15/12 reed Joost tussen heel wat Nederlandse elite geweld in Zeeland voor de Wintercup.
Er moesten 14 rondes worden afgelegd. Na een dramatische start, waarbij Joost als allerlaatste het bos indraaide, kwam hij terug na een prachtige remonte. Helaas was de wedstrijd te kort om een nog betere klassering te halen.
Joost voelde zich in zijn sas en hield de ganse wedstrijd een stevig tempo aan. Niet alleen reed hij zich binnen de top 20, hij beukte zich ook nog een weg naar een mooie zevende plaats. PaxX is enorm blij met een gemotiveerde Joost.
      Afdrukken  
 
 
  26/12/12 Minimaliseren
Francis PENDERS mooi 5de vlak voor Kerstmis
 
 
franciskerst12 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Cyclo-crosser Francis Penders 'zwom' zich afgelopen zondag in Waremme naar een mooie 5de plaats.
In de tussenstand van het Luiks Kampioenschap klimt hij daarmee op tot een tweede stek !
 
Met tweede kerstdag wordt in Wanze bij Huy de laatste manche van dit kampioenschap verreden.

Francis staat slechts 6 punten achter op Simon Collard, en zal ongetwijfeld een gooi doen naar de titel  

      Afdrukken  
 
 

NIEUWE OVERWINNING VOOR PAXX

Na een week totale rust genomen te hebben en veel te twijfelen ben ik vandaag (09/12/2012) afgezakt naar Sinaai om een mtb wedstrijd mee te rijden. Ik was zeer benieuwd hoe de benen zouden aanvoelen na een weekje niets doen. Tijdens de opwarming voelde de benen niet echt super, hopen op een goed wiel dus. De start werd gegeven en ik kon meteen de kopstart nemen. Ik reed meteen een voorsprong bij elkaar van een 20sec op de eerste drie achtervolgers. Toen ik aan de aankomst kwam kreeg ik te horen dat er 16 rondes diende afgelegd te worden (bij de start zei men 10 rondes). Na dit te weten en een jagend groepje achter mij besloot ik gas terug te nemen en hen te laten bijkomen. Veel verschil maakte dit niet aangezien geen enkele van hen de kop wou overnemen. Dan maar op de stukken waar ik sterker was het verschil proberen te maken. Zo moest er één van de drie renners in mijn wiel lossen en bleef ik er nog met twee zitten. Nog steeds wilden ze niet overnemen, ook al waren ze podium zeker. Dan maar op kop blijven sleuren zeker!
 
Door tempoverschillen door te voeren kregen de andere het moeilijk, ik voelde dat ondanks ik al het werk leverde toch de sterkere was, dit doordat op een bepaald stuk in het parcours ik de enige was die kon blijven rijden en de andere elke ronde moesten lopen. Met nog drie ronde te gaan besloot ik telkens op die bepaalde plaats een prik te geven en nadien stevig door te trekken. Zo sloeg ik een mooi gat en kon met een mooie voorsprong als eerste over de meet komen.
De mooie bloemen waren voor mijn vriendin, de beker en medaille voor mij en zo was iedereen tevreden.
Op naar de volgende !!
 
Groeten
Lennard
 
lennardwinst12
      Afdrukken  
 
 

- Op verzoek van velen komt er een afdeling Wielertoeristen binnen de club van PaxX. Vooral bedoeld voor de vele fietsrecreanten. Lees hier het krantenartikel: www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx

 
- Binnen onze club zijn we hard aan het werk om eveneens een Mountainbike team op te starten. We hopen bij aanvang van het nieuwe seizoen 5 competitie-renners te hebben.
 
 
- Een weeshuis in Tadjikistan (proficiat als U dat woord in één ruk kan uitspreken) heeft ons wielerkleding gevraagd voor de jeugd.
Enkele christenen die er werken zijn een fietsproject aan het organiseren doorheen het Pamir gebergte (4000 meter hoog !).
 
 weeshuis12