Februari 2012

PLOEGVOORSTELLING WAS EEN SUCCES

 

Na een welkomswoordje van onze voorzitter Tony Stippelmans blikten we even terug op het wielerseizoen 2011. Een topjaar voor PaxX Global Cycling met 21 overwinningen.

De renners in hun nieuwe wieleroutfit werden per categorie voorgesteld en kwamen één voor één kort aan het woord. Eerst kwamen de ouderdomsdekens aan het woord, maar daarom zeker niet afgeschreven: de Masters C. Nadien volgden de Masters B met een renner die vorig jaar de één koers na de andere won: Rudy Lahou. Bij de Masters A en Amateurs zitten de meeste renners: 23. Genoeg vlees om te strijden op verschillende fronten. De vier Elite zonder Contract kwamen als laatste aan bod.

Onze trouwe sponsors Bioracer en Tearfund werden ook voorgesteld, tevens ook onze nieuwe sponsors VRL Cars en Serve The City. Zo kwam Gemma Brown uitleggen waar Serve The City voor staat en wat hun projecten zijn op nationaal maar ook internationaal vlak.

We hebben ook genoten van onze eigen Bassie! Joeri heeft naast wielrennen nog een andere hobby: CLOWN! Voor deze keer hadden we hem ingehuurd voor onze voorstelling om wat van zijn goocheltrucs te genieten. Normaal gezien treedt hij op voor kinderen, dus moest hij iets bedenken dat voor volwassen grappig kon zijn EN iets met de ploeg te maken had. Hij kwam orgineel uit de hoek en liet zich van zijn beste kant zien. Zo kwam hij binnengereden op een piepklein koersfietsje, of maakte hij onder andere van een GROTE RUGNUMMER een kleine rugnummer!

Zijn laatste truc was misschien wel de mooiste. Hij toverde geen konijn maar een cadeaubon uit zijn hoed. Normaal gezien zijn goocheltrucs niet echt, maar deze cadeau was wél echt en was bedoeld voor onze voorzitter. Tony was dan ook aangenaam verrast. De renners wilden Tony bedanken voor de afgelopen 5 jaar. We vonden het hoog tijd dat hij ook eens met de eerste prijs naar huis ging!! Daarom kan hij nu genieten van een welverdiende 2daagse in de natuur in een hotel naar keuze. Ook zijn vrouw en bestuurslid Herman Milis werden in de bloemetjes gezet.

Tony heeft al laten verstaan om nog minstens 5 jaar verder te doen met de ploeg. Deze verrassing is dan ook nog een extra stimulans om zich nog meer in te zetten als voorheen.

We hebben al vele mooie momenten beleefd en er gaan er nog volgen, zeker weten. Onze honger is nog niet gestild want er staan alweer mooie projecten in het verschiet dit seizoen. Daarom zijn we er zeker van dat het beste nog moet komen.

 

En als het van ons afhangt, gaan we door, tot in eeuwigheid...

        
 
     

 

CYRIL DEVULDER AAN DE SLAG IN BOLDERBERG

 

Hallo allen,

Ik heb afgelopen weekend men eerste mtb wedstrijd gereden te Bolderberg. De vraag bij je eerste koers is… Hoe is men conditie? Voor mij was men conditie redelijk goed vond ik.

Het koers verloop ging zo. In de startbox stond ik redelijk goed geplaatst, op de zevende rij mocht ik starten met nummer 70. Er waren in totaal bijna 200 man aan de start. Om 12u is het startschot gegeven. Het 1ste rondje was iets korter dan de 5 resterende (+-5km per ronde). Om zo te vermijden dat er al direct over de singeltracks gereden werd. De eerste bocht kwam na ongeveer 1km en daar zat ik al rond de 15ste positie en zo mee kon met de kopgroep. In ronde 3 heb ik de rol vooraan moeten lossen. Ik dacht we zitten nog niet in de helft en ben hier wat over men toeren aan het gaan. Blijkbaar was ik niet de enige want in ronde 5 had ik nog 2 man ingehaald die geparkeerd stonden. Één probleem had ik wel, men bidon was redelijk snel bevroren waardoor ik geen druppel meer uit hem kreeg. Gelukkig stond mijn vriendin langs het parcours met een warme Actus bidon. (Tony kan je niet vragen aan de man van Actus dat hij sportdrank kan maken met anti vries in, dank u)

Dat was het zo ongeveer. Ik had me zaterdag goed geamuseerd met een redelijke prestatie, 8ste in mijn categorie en 12de algemeen in een tijd van 1u4min (27.2km/h gemiddeld, hartslag gemiddeld: veel te hoog!)