Januari 2012

NUTTIGE GROEPSTRAININGEN

Er wordt stevig getraind tijdens de groepstrainingen. Afgelopen zaterdag trokken we op pad richting Amay. Verder dan net over De Maas gingen we niet want het zou zwaar genoeg worden. Wegkapitein van de dag was Cyril Devulder. Hij loodste ons over een aantal pittige steile hellingen, maar ook langs rustige vlakke stukjes natuur, waar de auto's en huizen nog niet de bovenhand hebben. Na 115 km zat de training er op. De vermoeidheid zat de renners duidelijk in de benen, maar wie wil prijs rijden, moet trainen. Hard trainen. Dat is nog altijd DE GOUDEN REGEL voor een wielrenner!

 

nuttigetrainingjan

 

Sommige renners komen al scherp voor de dag. Ik denk dan aan Cyril, Danny, Marcel, Rudy, Francis en nog een paar anderen. Ze zullen zich dan ook al gaan meten in het clubkampioenschap (oefenwedstrijden) in Zonhoven dat al over een paar weken wordt betwist. Anderen bouwen verder aan hun basisconditie. Hun piekmomenten liggen later dit seizoen.

Gemiddeld hebben we wekelijks zo'n 12 renners per training. Alle renners bij mekaar krijgen op één dag lukt niet. Familiale verplichtingen, blessures, herstellen van een wintergriep of pijn aan hun kont hebben, horen er nu eenmaal bij!!!

      Afdrukken  
 
    Minimaliseren

EERSTE ZEGE IN 2012 IS AL EEN FEIT

We hebben onze start niet gemist. We zijn amper 5 dagen ver in 2012 en PaxX kan al zegevieren. Filip Casseau heeft voor de 1e overwinning van het nog maar prille wielerseizoen gezorgd. Dat deed hij in Thimeon in een cyclocrosswedstrijd. Proficiat Filip.

 

eerstezegejan

      Afdrukken  
 
    Minimaliseren

L. DE ROOY 2DE IN MEER EN TEVENS 2DE IN HET EINDKLASSEMENT

Afgelopen weekend heb ik de finale van een mtb wintercup gereden te Meer. Ik stond 2de in het eindklassement en met ruime voorsprong. Veilig aankomen was voldoende om het podium in he eindklassement binnen te halen. Tijdens de verkenning draaide de benen redelijk goed, de rug speelde me wel wat parten maar het kon er nog mee door. Er was weinig modder op het parcours waardoor het een zeer snelle wedstrijd beloofde te worden met hier en daar een pittig klimmetje.
De start werd gegeven en ik was meteen als 3de weg. Het begon aanvallen te regenen en ik kon steeds makkelijk mee. Iets voor half 1ste ronde besloot ik zelf een aanval te plaatsen om het pak wat uit te dunnen. Ik was meteen weg met de eerste van het klassement. We reden om beurten op kop en zagen dat we een mooie voorsprong aan het uitdiepen waren. Helaas besloot mijn ketting daar anders over en blokkeerde tussen mijn pedaal en voorblad. Na deze terug eruit getrokken te hebben kon ik terug aan een inhaal race beginnen. Ik kon snel terug bij de tweede en derde in de race komen. Toch had ik hier iets teveel van mijn krachten moeten voor gebruiken en moest wat meters laten. Zo kwam ik met een andere renner samen te zitten. Samen hebben we nog geprobeerd terug te rijden maar we kwamen net iets te kort. De renner waarmee ik samen reed heb ik op het einde voor me laten eindigen omdat hij hard heeft gewerkt om mij terug naar voor te brengen om mijn klassement te verdedigen. Ik werd 2de klassementsrenner in de wedstrijd waardoor ik zo ook de 2de plaats behaalde in het eindklassement.
 
lennartjan
 
Dit seizoen behaalde ik zo al 2x 5de plaats en een 2de plaats in een eindklassement. Hopelijk beloofd dit een start voor een mooi seizoen. Ik zal zeker en vast mijn best doen om de kleuren van paxx mooi naar voor te brengen in het mountainbiken.
 
Lennard