Juli 2012

SERVE THE CITY CYCLE CLASSIC

 

PaxX Global Cycling organiseert i.s.m. Serve the City de allereerste Serve The City Cycle Classic in en rond Brussel. Hieronder alle gegevens:
 

stcjuli

 
Zaterdag 7 juli 2012
Start : 13.00 uur
Vertrek : Serve The City, Rue de l'Epée / Zwaardstraat 7, 1000 Brussel (Marollen)
Kleedkamers zijn voorzien op hetzelfde adres
Afstand : 50 km (doorheen het Pajottenland en het Zoniënwoud) - we houden een toeristentempo aan....
Aankomst voorzien rond 16.00 uur
 
 
Rond 17.00 is er een gratis party voorzien in Rue du Jeu de Balle / Vossenpleinstraat (Marollen) 
 
 
Iedereen van harte welkom! 
      Afdrukken  
 
 
 
    Minimaliseren

TORTELDUIFJES NIKI & LEATITIA GETROUWD

 

Renner Niki Lemoine & zijn kersverse vrouw Leatitia Rogge zijn in het huwelijksbootje gestapt. Het stralende trouwkoppel gaf hun ja-woord op maandag 2/07/12 in Walshoutem.

 

. We waren getuigen van een mooi huwelijksfeest, waarvoor dank! Vooral de foto's van Niki's vrijgezellenavond waren lachwekkend! Zijn konijnpak stond hem al even voorbeeldig als zijn smoking outfit!!! :)

 

Vanwege de ganse ploeg van harte gefeliciteerd. We wensen de tortelduifjes eeuwige liefde toe...

 

nikijuli

      Afdrukken  
 
 
    Minimaliseren

NICO WIJNEN NET GEEN GOUD IN MARMOTTE

 

Op 7/07/12 waagden circa 8000 deelnemers zich aan één van de zwaarste (en populairste) cyclosportieve wedstrijd ter wereld. Met beklimmingen als Col de Glandon, Col de Télégraphe, Col de Galibier en aankomst boven op Alpe d'huez over een afstand van 170 km is dit een loodzware onderneming. Maar het is wel een unieke ervaring die elke wielerliefhebber toch één keertje moet meegemaakt hebben. Elke renner start met een eigen doel. Zo ook Nico Wijnen.

 

nicojuli

 

Nico is de oudste renner van PaxX en heeft La Marmotte uitgereden. Op 62jarige leeftijd is dat al bijzondere prestatie op zich. Zijn tijd was 9u31'. Om een 'gouden' brevet' te halen moest Nico in de categorie G1 (60-65) binnen de 9u27' eindigen. Maar die 4 minuten verloor hij door een lekke band. Mocht dat niet gebeurd zijn, dan had hij waarschijnlijk goud behaald. Zonde maar desalniettemin een knappe prestatie, ondanks dat zijn voorbereiding niet zo goed was. Nico is het levende bewijs dat je La Marmotte ook nog kunt uitrijden op latere leeftijd. Dus al wie zich geroepen voelt om ooit eens deel te nemen, spring je fiets op en begin te trainen...

 

Ook Francis Penders heeft La Marmotte gereden, maar zonder zich in te schrijven. Hij maakte er een goeie training van om in een goeie conditie het najaar aan te vatten.

      Afdrukken  
 
  
    Minimaliseren

WATERFIETSEN IN ALT-HOESELT

 

Het kwakkelweer houdt al een tijdje aan in België, maar wat we gisteren over ons heen kregen in Alt-Hoeselt, tart elke verbeelding. Iets over half wedstrijd kregen we een eerste plensbui over ons heen. Geen probleem, dat gebeurt tegenwoordig wel vaker! Na een korte regenpauze begon het spektakel pas echt. De regen viel met bakken uit de lucht. Sommige wegen stonden in een mum van tijd onder water en op de veldwegen stroomde het water behoorlijk snel naar beneden. Je schoenen stonden letterlijk onder water. En het zicht was ook al niet veel beter. Gelukkig zag ik nog net genoeg de tube van het achterwiel van mijn voorganger.

 

De wedstrijd werd dan ook 3 ronden ingekort. Een verstandige keuze van de wedstrijdjury. Geloof me, het was een goed gevoel om dan plotseling de bel van de laatste ronde te horen...

 

Alleen Francis Penders, Nico Wijnen en ik haalden de eindmeet. De rest van de ploeg kroop al schuilend in de auto, of had last van remproblemen, zoals Thierry Starinieri. Rudy Lahou kwam er minder goed vanaf en maakte een schuiver, met een aantal schaafwonden tot gevolg. Eens de finish gehaald zelden zo snel renners naar hun wagens en kleedkamers zien gaan. We waren druip en druipnat!

 

Het spreekwoord zegt: na regenschijn komt zonneschijn. Wel, dat zou nu van harte welkom zijn.

 

Als dat dit seizoen zo verder gaat moeten we misschien maar zwempakken bestellen bij Bioracer en zwemvliezen bij PZ Racing (met kaderplaatjes!!!).

 

(Verzopen) Michaël

      Afdrukken  
 
 
    Minimaliseren
LAATSTE NIEUWS - 22/07/12
 

KRANTENARTKEL NIEUWSBLAD 19/07/12

 

 
      Afdrukken  
 
 
    Minimaliseren

EERSTE NIEUWELING BIJ PAXX

 

We hebben voor verjonging gezorgd bij PaxX Global Cycling. Ook al is dat (voorlopig) niet onze prioriteit, toch willen we de jeugd ook zeker een kans geven. 

 

Onze allereerste nieuweling heet Dries Dops. Deze jongen knaap van 15 jaar is eerstejaars nieuweling en zal geregeld aan wedstrijden deelnemen. Zo heeft hij afgelopen zaterdag zijn allereerste koersje betwist in Kerniel (Borgloon) op een loodzware klimparcours. Hij deed het niet onaardig. Zo moest hij pas de laatste ronde de groep lossen. Als je het mij vraagt is dat zeker niet slecht voor je allereerste wedstrijd. En hij wordt begeleidt door een ervaren rot Francis Penders, dus hij is in goede handen!  Francis is dan ook zijn grote voorbeeld! 

 

driesjuli

      Afdrukken  
 
 
    Minimaliseren

FRANCIS PENDERS WINNAAR IN LOMMEL

 

Hij heeft het gedaan. Francis Penders heeft zijn allereerst zege van het seizoen behaald. Het is dubbel en dik verdiend want Francis is er altijd die er voor gaat. Een strijdershart. En hij verkeert momenteel in bloedvorm. Dikke proficiat Cois!

 

francisjuli 

      Afdrukken  
 
 
    Minimaliseren

RONDE VAN RANSDAAL

 

Op zondag 29/07/12 reden Francis Penders, Michaël Stippelmans, Peter Coolen, Joeri Vanhove & Marc Bossenbroeck een wedstrijd in Ransdaal (Nederland). Ransdaal is gelegen achter Maastricht en Valkenburg dus dit gedeelte van Nederland is helemaal niet zo vlak. De Cauberg en co liggen dan ook niet ver af. Een fietsparadijs is het echt wel.

 

De afstand van de wedstrijd bedroeg 50 km (vrij kort) en er werd gekoerst op een geaccidenteerde en prachtige omloop van 3,5 km. Er zat een fameuze kuitenbijter in het parcours dus het zou puffen en zweten worden. Met een nogal autenthiek pistool werd letterlijk het startschot gegeven. De snelheid zat er al direct in, waarschijnlijk door de 'hartstikke gezellige' sfeer die er rond het parcours heerstte!

 

Iets voor half koers geraakte 5 renners weg, waaronder Francis. Ze kregen niet meer dan een halve minuut. Ook Michaël sloot een paar ronden verder aan door in zijn eentje op de korte nijdige helling in één ruk naar de koplopers te rijden. 2 renners van PaxX voorin, dat moest voldoende zijn om er iets moois van te maken.

 

ransdaaljuli

 

Maar helaas, het peloton, van wat er nog over bleef, kwam de op één na laatste ronde terug en zo kregen we nog een massaspurt  Francis had nog genoeg poeier in de benen om zich naar een knappe derde plaats te sprinten. Het was zijn tweede podium op 3 dagen tijd. Dan ben je heel goed.... Ook Joeri Vanhove werd mooi zevende.

 

Na afloop waren we allen positief door de goede ploegtactiek. De sfeer was opperbest. Ook al hebben we deze keer niet gewonnen, we hebben de Nederlanders toch pijn gedaan!! :) Maar het was een toffe wedstrijd. Voor herhaling vatbaar. 

      Afdrukken  
 
  
    Minimaliseren

1STE OVERWINNING VOOR LENNARD DE ROOY

 

Verslag 4uren van Humbeek:
 
 
De 4uren van Humbeek stond in eerste instantie niet op mijn planning. Ik werd gevraagd door enkele renners om mee te doen in hun ploeg aangezien er iemand van hen niet kon meedoen. Aangezien ik nog in opbouw ben en herstellende van de klierkoorts, leek dit mij een goede kans om de conditie wat op te krikken. Ik besloot om mee te doen en mocht zelfs de start nemen, jaja de druk kwam meteen op mijn schouders. 

Het parcours was vlak vlak vlak nog vlakker dan een biljarttafel. Super hard knallen was de boodschap. De start werd gegeven en ik nam meteen de kop en had al enkele meters. Op het eerste stuk waar we wind op kop hadden liet ik drie renners terug komen en besloot met hen verder te gaan. Er ging een renner in de aanval en hij bleef enkele meters voor ons rijden. Uiteindelijk had ik mijn ronde erop zitten en gaf de fakkel als 2de door. We hingen dus op de tweede plaats. 

De wedstrijd ging er enorm hard aan toe. We verloren de aansluiting met het eerste team en kwamen helaas niet meer terug tot bij hen. We bleven wel tweede en dubbelde zelfs het team op de 3de plaats. 

Dit werd dan ook uiteindelijk de eindstand. De 2de plek voor ons team en een super goede training erbij. Zeer leuke ervaring, een team geholpen en de conditie weer wat scherper.
 
 
lennardjuli
 
 
 
Verslag MTB wedstrijd Ellegem:
 
 
Het voorbije weekend (07/07/2012) ben ik afgezakt naar Ellegem om een mtb wedstrijd te gaan rijden. Na vorige weekend in de 4uren draaide de benen nu super tijdens de verkenning van het parcours. Na één rondje rijden wist ik het al. Ik zal en ik moet winnen vandaag. Toen ik meer en meer renners zag aankomen, zag ik ook meteen dat de tegenstand niet van de minste waren. Het zal knokken worden.
 
De startsignaal ging en ik nam meteen de kop. Ik trok enkele keren door en na de eerste ronde had ik nog maar één renner mee. Ik liet hem een paar 100meter op kop rijden zodat ik even kon kijken hoe de rest van het deelnemersveld achter ons eruit zag. Ik zag dat er nog 4 renners dichter kwamen. Toen ze bij ons kwamen hebben we enkele ronde met 6 rond gereden. Ik zorgde er wel steeds voor dat ik op kop of in 2de positie hing. Telkens wanneer er iemand wou aanvallen counterde ik het meteen. Er viel iemand aan en liet een andere renner het werk doen. Toen ik zag dat die erdoor zat besloot ik op een recht stuk ten aanval te gaan en sprong weg en kwam alleen tot bij de eerste. We reden zo weer enkele ronde met 2 rond. Uiteindelijk kwamen er nog 3 renners terug. Na één ronde mij even kalm te houden besloont ik ten aanval te gaan, dit op drie rondes van het einde. Ik kon elke ronde mijn voorsprong mooi uitbouwen.  Met de armen in de lucht en een grote lach kwam ik uiteindelijk als eerste over de meet. Na enkele 2de en 3de plaatsen dit seizoen behaal ik nu de 1ste plaats. Dit in het seizoen dat wat in mineur is gestart voor mij. Op naar de volgende !!
 
 
Groetjes
Lennard