Juni 2012

BELGISCH KAMPIOENCHAP TE LASTIG VOOR PAXX

 

Er kwamen 9 renners van PaxX aan de start voor het Belgisch Kampioenschap. Het B.K. van vorige week zondag bleek een maatje te groot voor ons. Al van bij de verkenningsronde wisten we dat het vooral aanklampen zou worden door het hele lastige parcours met 2 klimmetjes in een ronde van 5,5 km. Het werd een echte afvallingskoers want elke ronde werden er telkens een stuk of 5 renners uit het peloton gelost. Het tempo lag dan ook heel hoog waardoor wegrijden uit het peloton bijzonder moeilijk was.

Rens Roussel, de enige renner van PaxX die de volledige afstand uitreed, kwam moe maar voldaan, eenzaam en alleen over de streep. Van een peloton was toen al lang geen spraken meer! Hij behaalde nog een mooie 19de plaats na een knappe koers te hebben gereden.

 

bkjuni

        
 
     

MOOI PLOEGENSPEL IN KONINGSHOOIKT

 

Op een biljartvlak parcours in de Antwerpse kempen beloofde het een snelheidswedstrijd te worden. Het hoogste punt van het parcours was dan ook een vluchtheuvel of een riooldeksel. De wind zou ook een cruciale rol spelen in deze wedstrijd. Maar PaxX Global Cycling liet zich opmerken.

 

Ziehier het wedstrijdverslag:

 

4 renners van PaxX aan de start. Op de foto van links naar rechts: Joeri Vanhove, Kris Jonckers, Michaël Stippelmans & Thierry Starinieri.

 

Al van bij de start lag de snelheid er al meteen hoog in. Men moest zich goed attent vooraan handhaven in peloton, want achteraan stond de rits helemaal open. Op een smalle veldweg kregen we de wind recht op de neus waardoor het tempo in het peloton stil viel. Geen doorgang mogelijk om naar voren te schuiven. Eens het veldbaantje verlaten, kregen we de wind helemaal van rechts, waardoor het peloton uiterst links ging rijden op het fietspad; op het kantje rijden dus. Ook hier was van opschuiven geen sprake. En als de wind ons vooruit stuwde, reed het peloton bij momenten 60km/u. Gekkewerk om dan naar de spits van het peloton te rijden. Omdat de snelheid zo hoog lag geraakte niemand echt lang weg. Het was vaak een gevecht om voorin te blijven in het peloton en om dan mee te schuiven met een ontsnapping. Dat deden we eigenlijk prima. Na veel aanvalspogingen geraakte op een bepaald moment toch zo'n 20 renners weg rijden. Niemand van PaxX in de frontlinie. Dat kon niet dus sloten we de handen in mekaar. Na een mooie samenwerking reden we we de voorlaatste ronde de kloof helemaal dicht op de leiders. We reden ons helemaal leeg. Thierry zijn hoofd stond op ontploffen maar beet door, de tanden van Joeri waren goed zichtbaar. Kris die zich helemaal krom legde op zijn stuur. En ik, die voor de eerste keer dit seizoen pas echt eens goede benen had, plooide zich dubbel om het gat te dichten.

 

De laatste ronde kon alles herbeginnen en het werd een verwachtte massaspurt. Of toch niet.... Een zekere ex-prof, genaamd Dave Bruylandts vond het nodig om toch nog solo binnen te komen... Joeri & Kris zijn normaal onze snelle mannen, maar omdat ze ook moesten meewerken in de achtervolging, waren hun beste peilen al verschoten. Kris raakte ingesloten, Joeri spurtte zich nog naar een verdienstelijke 9e plaats.

 

Allee, we hebben geen dikke prijs gereden maar we hebben ons toch weer laten opmerken. Jammer dat we een beetje achter de feite moesten koersen, maar dankzij ons kwam alles weer samen (op één renner na dan).

 

Een pluim voor ons allemaal.

 

Michaël 

koninkshjuni

        
 
     

PAXX GOES TO SWITZERLAND

 

Dit weekend zullen een aantal renners en leden van PaxX Global Cycling Zwitersland bezoeken. De gelukkige zijn Michel Dodion en Wouter Lahou. De Stippeltjes Robin, Tony & Michaël, en 3 personen van Groot-Brittannië: Danny Robinson, Gemma Brown en Emma Silversides.

Serve The City staat op onze truitjes en we hebben er een goede samenwerking mee. Ze doen vrijwilligerswerk in rusthuizen, daklozencentra's, scholen, etc... en doen vrij simpele projecten maar die toch van onschatbare waarde kunnen zijn. STC is niet alleen in België maar ook in andere landen gevestigd.  Daarom is het nu des te leuker om dit weekend kennis te maken met Serve the City Geneva . Op zaterdag 23/06 organiseren ze een fietstocht en we zullen hier ook aan deelnemen. Het evenement noemt La Balade à Velo.

zwitjuni

 

www.servethecitygeneva.ch/

 

De dag erna zullen Wouter Lahou, Michaël Stippelmans, Robin Stippelmans, Emma Silversides, Michel Dodion en Danny Robinson deelnemen aan La Classique Genevoise. Dit is een cyclosportieve wedstrijd over een afstand van 111 km. In de prachtige omgeving rond het Meer van Genève zal het zweten en puffen worden want ze voorspellen warm weer. Maar we gaan in ieder geval onze beste beentjes gebruiken.

 

www.classiquegenevoise.ch/index.php

 
 
 
     

DAVID GEELEN IN OMLOOP VAN HELENAVEEN

 

Afgelopen zondag heb ik de omloop van Helenaveen gereden, na een paar mindere weken van trainen en weinig koersen, door drukte op het werk, slecht weer, beetje ziekjes en een dochter welke 4 jaar is geworden en voor de eerste keer naar school moest, was het even afwachten hoe de conditie was. Achteraf gezien moet ik concluderen dat rust (minder trainen) soms ook goed is, want ik heb mijn beste koers van het seizoen gereden, tot nu toe. Helaas is dit niet in de uitslag terug te vinden, 29e, in de sprint twijfelde ik net iets te lang en raakte ingesloten en heb toen maar laten lopen. Maar het gevoel in koers was zeer goed, aldus David Geelen.

 

davidjuni

        
 
     

RENNERCLOWN JOERI VANHOVE OP ZIJN BEST

 

Joeri Vanhove is een goeie wielrenner. Hij gaat er altijd voor & neemt nooit een blad voor de mond. Maar af en toe kruipt Joeri in de huid van een clown. In een dikke banden race in Helchteren mocht hij dan ook één van zijn favoriete bezigheden demonstreren aan het publiek.

Sommige renners moeten nu ook altijd de clown uithangen!!! (Zie foto)

 

joerijuni