Mei 2012

ZONOVERGOTEN WIELERCRITERIUM SINT-TRUIDEN 2012

 

Zondag was het dan weer zover. Het jaarlijkse wielercriterium in Sint-Truiden, georganiseerd door PaxX Global Cycling. We waren al toe aan de derde editie. Het was een prachtige koersnamiddag. Elk jaar krijgen we meer volk op de been, zowel van renners, vrijwilligers en toeschouwers. Tenslotte doen we het daar toch voor om iedereen een fijne dag te bezorgen. Dit jaar hadden we op de koop toe nog schitterend zomerweer met bloedhete temperaturen. Niet alleen de renners maar ook bij de vrijwilligers stond het zweet in de schoenen!

 

critmei

 

Wedstrijdverslag Amateurs & Masters A:

 

56 renners kregen 30 ronden voorgeschoteld over een afstand van 60 km in het stadscentrum van Sint-Truiden. PaxX was goed vertegenwoordigd met 11 renners aan de start:  Thomas Degryse, Rens Roussel, Michaël Stippelmans, Guy Bertels, Francis Penders, Peter Coolen, Ruben Simenon, Wouter Lahou, Andy Muylst, Thierry Starinieri en Kristof Hombroeck. Een mooi aantal, dus het was onze plicht om ook iets te ondernemen in de koers.

In de eerste ronde gingen al meteen 2 renners van PaxX aan de haal: Michaël Stippelmans & Thomas Degryse. De snelheid zat er al meteen goed in. In de 2de ronde werd dit duo gegrepen door het peloton. Meteen erna ging Tom Cleeren demareren en die haalde zo fors uit dat velen wisten dat dit wel eens de goede ontsnapping kon zijn. Een paar rondes verder sloten een aantal andere renners, waaronder Francis Penders hun wagonnetje aan. Tot nog toe dus één renner van PaxX in de kopgroep van 13. Te weinig vond sterke Rens Roussel en hij maakte in zijn eentje de sprong naar de leiders.

 

critamei

 

Het verbrokkelde peloton gaf zich niet gewonnen en kwam tot op een bepaald moment terug tot op 50 meter. Maar iets later brak de veer bij het peloton. Andy Muylst, Thierry Starinieri en Wouter Lahou probeerde er nog alles aan te doen, maar ze waren een vogel voor de kat. De winnaar zat duidelijk bij de koplopers. Op het einde van de wedstrijd ging Kristof Bomans aanvallen en hield stand tot op de meet. Hij kwam solo binnen. Francis Penders haalde nog een mooie 7de plaats en Rens Roussel kwam moegestreden als 13de over de streep.

Het vernieuwde parcours zorgde ervoor dat deze editie bijzonder zwaar was, mits ook de warme temperaturen. Het werd een afvallingskoers en de spankracht zat er best wel goed in. Volgend jaar doen we opnieuw een wielercriterium op hetzelfde parcours, dat staat al vast. Maar we willen nog meer volk naar Sint-Truiden lokken. We zullen er alles aan doen om er een nog groter wielerfeest van te maken. Er staan dan ook een hele hoop leuke nieuwe ideeën op het programma voor 2013, maar dat is nu nog veel te vroeg om dat bekend te maken. Geduld is een mooie kunst! :)

 

BEKIJK HET FILMPJE VAN HET WIELERCRITERIUM:

 

 

 

 

Hieronder lees je dan ook een dankwoord van onze voorzitter Tony Stippelmans:

 

Hallo Mannen en Vrouwen,
 
Namens het bestuur van onze wielerploeg wil ik jullie nogmaals hartelijk danken voor je inzet van afgelopen zondag.
Het is niet evident om een halve dag in de bloedhete zon als seingever te fungeren, of met zware nadars te sleuren.....
 
Zowel de renners, buurtbewoners, sponsors en media spreken zich lovend uit over dit initiatief.
Op de gebruikelijke chaos na, waar voor de start enkele wagens moesten op politiebevel worden weggetakeld, verliep de organisatie nagenoeg vlekkeloos.
 
Nogmaals een dikke merci voor jullie onmisbare hulp.
 
Groeten,
 
Tony Stippelmans

 

      Afdrukken  
 
 
    Minimaliseren
LENNARD DE ROOY 2DE IN ETTELBRUCK
 
 
Eén van de doelstelling van Paxx is natuurlijk de inzet voor andere en goede doelen. De wedstrijd die ik verleden zaterdag 05/05 heb gereden was voor een goed doel, namelijk borstkanker. De wedstrijd was in Ettelbruck te Luxemburg, een eindje rijden maar dit kon mij weinig schelen. Daar aangekomen was het weer niet zo rooskleurig, het zou zelfs een beslissende factor kunnen zijn. 
Na het verkennen van de ronde was het al snel duidelijk dat het in de modder ploeteren zou worden. Maar als het droog bleef kon het parcours er op verschillende plaatsen nog wel beter worden uitzien. 
Helaas na een uurtje wedstrijd kregen we de eerste grote stortbui over ons heen, alles veranderde nog harder in een modderpoel en kwam er nog slechter bij te liggen, dus ook zwaarder natuurlijk.
 
 
lennardmei
 
 
Ik hing op die moment op de 2de plaats, ik besloot om niet op te geven en door te gaan. Iets later was het weer even droog maar al snel was de volgende vlaag regen daar, dit zorgde echt voor een uitputtingsslag, je lichaam voelde het enorm. Toch bleef ik doorbijten en kwam zo op de 1ste plaats terecht. Tot 20 minuten van het einde en een hoop regen kon ik op de 1ste plaats stand houden. Helaas begaf toen mijn versnelling het en kon ik niet meer schakelen, alles puur op de macht rijden was vanaf toen de boodschap. De 2de kon zo dichter komen en kon bij me geraken. Tot net voor het einde kon ik nog even stand houden maar moest toch de rol lossen. Het zware stampen eiste zijn tol. Uiteindelijk kwam ik als 2de over de meet. Helemaal afgepeigerd door de weersomstandigheden, (3u30 in de regen fietsen), kon ik toch tevreden en voldaan een douche nemen en op het podium verschijnen.
 
 
lennardpodmei
 
 
      Afdrukken  
 
 
    Minimaliseren

STREETRACE EDE 2012

 

Ik (Marc Bossenbroeck) ben meer een wegrenner en dit was meteen de eerste wedstrijd van het seizoen. Ook voor het goede doel, dus altijd goed.  Helaas was de opkomst erg laag met maar iets van 15 starters bij de licentierijders. Het was ook niet onderverdeeld in categorieën dus de verschillen waren groot. Van pannekoeken zoals ik op de atb tot de top van de amateurs MTB in Nederland.

 

streetracemei

 

Met dat ik wilde gaan inrijden bleek ik een lekke achterband te hebben. Deze snel geplakt en dan inrijden. Een zeer gevaarlijke trap heb ik eerst 2x genomen om te kijken of ik op de fiets kon blijven zitten. Dat lukt, maar ben wel wat vullingen kwijtgeraakt onderweg. Tijdens het inrijden ook nog lelijk onderuit gegaan in een trailer die glad was.
Na een op zich goede start kwam halverwege het rondje het echt technische werk, met draaien, keren en trappetjes. Daar bleek dat ik toch meer een wegrenner ben, want daar reden de anderen zo bij we weg. Twee jongens die ik bij de start al had verschalkt heb ik verder achter me kunnen houden. Helaas hebben de topjongens mij op het laatst voor een 2e keer gedubbeld. Dat doet pijn maar goed, die hadden ook het materiaal erop afgestemd en doen bij het NK Amateurs mee om de prijzen. Doordat er twee of drie uitvallers waren en ik er twee achter me heb gehouden ben ik uiteindelijk nog 9egeworden.
Of ik dit volgens jaar nog een keer doe…
 
Bekijk hier het filmpje:   http://www.youtube.com/watch?v=n-J6itaQsiQ
 
 
 
 
marcmei
      Afdrukken  
 
 
    Minimaliseren

RENS ROUSSEL NIEUWE REGENKONING

 

De tijd in Leignon is er een beetje blijven stilstaan. Een café ben ik niet tegengekomen. De inschrijvingen waren in een tentje en de kleedkamers in een garagebox. Eerlijk gezegd is dat wel eens heerlijk om eens midden in de natuur te koersen.

 

rensmei

 

Een uur voor de start scheen het zonnetje nog voluit . Net voor de start sloeg het weer helemaal om en werd het een ware zondvloed tijdens de wedstrijd!. Al van bij de start viel de regen met bakken uit de lucht. Je zag haast niets voor je. Op den duur ontstonden er grote waterplassen, kwamen steentjes en stukken modder op de omloop terecht. Was nog best gevaarlijk koersen. Leek meer op een cyclocross-parcours. In de 2de ronde viel het hele peloton dan ook in stukken en brokken uit mekaar want het bleef hard doorregenen. Ik daarentegen stapte uit de wedstrijd na ong. 40km. door verkleumde handen en voeten. Een combinatie van regen en kou zal nooit mijn ding worden. Rens ging op zijn elan door en in een achtervolgende groep eindigde hij mooi 10de. Tevreden was hij best wel na een uitputtingsslag. Na een kwartiertje was hij al terug op zijn effen gekomen terwijl ik nog steeds het warm probeerde te krijgen.

Voor de start zei Rens tegen mij dat hij nog nooit in de regen had gekoerst. Ik denk dat je niet meer regen kunt krijgen. Zijn wens is in vervulling gegaan!!

Michaël Stippelmans

 

rensvuilmei

      Afdrukken  
 
 
    Minimaliseren

BRUTE PECH VOOR LENNARD IN LANGEDIJK

 

Zondag (20-05-2012) ben ik afgezakt naar onze Noorderburen om een 4uren wedstrijd te rijden. Toen ik thuis vertrok scheen de zon en het beloofde een mooie dag te worden. Echter hoe dichter ik bij mijn eindbestemming kwam hoe slechter het weer werd en zelfs harde regen. Het parcours was dus één grote slijkboel. Dat beloofde. Ik ging de toer even verkennen, hoewel even werd toch al meteen een tijdje. Eén ronde telde 11km, zeer lange rondes dus, het was zeer vlak, lange single tracks werden afgewisseld met bredere stukken waar de snelheid hoog werd gelegd. Er was maar 1 klim op het parcours, spijtig genoeg. Toch werd het parcours zeer zwaar door de weersomstandigheden.
De start werd gegeven en ik kon mij snel naar voor werken en mij op de 3de plaats vestigen. Mijn fiets zorgde voor ergernissen in de eerste ronde en mankeerde af en toe iets waardoor ik niet voluit kon gaan. Ik verloor zo enkele plaatsen. In de 2de ronde begon alles dan toch goed te lopen en kon ik beginnen aan mijn inhaalrace. Ik schoof mooi op en plek 2 en zelfs plek 1 kwamen al terug in zicht. Ik kwam zeer dicht en besloot om de volgende ronde even door te geven op de stukken waar ik veel sneller was om zo de aansluiting te maken en eventueel meteen in de aanval te gaan. 
Helaas dit was me niet zo gegund. Mijn fiets blokkeerde helemaal en wou niet meer schakelen. Groot probleem! Toch ging ik nog verder maar iets verder reed ik lek. Met nog 8km te gaan voor ik kon wisselen besloot ik om de wedstrijd te staken. De achterstand die ik opliep kon ik niet meer inhalen. Ook de versnellingen die niet meer werkte zouden niet voor een goede bedrage gezorgd hebben. Met spijt in het hart stond ik aan de kant. Hopelijk blijven we gespaard van pech in de volgende wedstrijd.
 
 
 pechlenmei
 
      Afdrukken  
 
 
    Minimaliseren

MARCEL POELMANS WINT, NICO WIJNEN 2DE

 

Op maandag 30 april heeft Marcel Poelmans een avondcriterium gewonnen in Maasmechelen ten voordele van Kom op tegen Kanker. Tweede werd nog een renner van PaxX: Nico Wijnen. Proficiat Heren.

Je moet weten dat Marcel een paar maanden geleden een aantal ribben brak door een zware val en een poosje niet aan competitie kon doen. Dat hij nu al wint, getuigt van wilskracht, doorzetting en ervaring.

Deze 'OLD STARS' zijn nog niet versleten. Verre van zelfs. Ze zijn één van de boegbeelden van het team. Ze koersen elk weekend en geven steeds het beste van zichzelf. Welke snotneuzen van PaxX kunnen dat zeggen???

 

marcelmei

 

 

nicomei 

      Afdrukken  
 
 
    Minimaliseren

PAXX KNAP 2DE IN 24u VAN KESTER

 

Dieter Stockx, Kurt Cleeren, Gerd Schaeken, Cyril Devulder en Rob Bertels hebben afgelopen weekend deelgenomen aan de 24u van Kester (MTB). En ze hebben in het Pajottenland van zich laten zien in positieve zin want ze eindigden heel mooi 2de achter de S-Bikes 1. Proficiat jongens!

Via deze link kan je meer lezen over deze wedstrijd.

www.bloggen.be/mtblily/archief.php

www.editiepajot.com/regios/6/articles/25541#.T7phx8Zag5V.facebook

Bekijk ook alle foto's hieronder.

kestermei