November 2012

18/11/12 Minimaliseren

TEAMBUILDING 1 - THE HIGHLAND GAMES

Afgelopen zaterdag namen onze PaxX-renners deel aan onze eerste teambuilding. Deze stonden in het teken van The Highland Games (Schotse Spelen). Touwtrekken, steenwerpen, paalwerpen en zwaardhouden stonden op het programma. Onder deskundige begeleiding en met in gehele Schotse sfeer werd het een zeer plezante namiddag. 

De instructeur van dienst was geheel volgens traditie getooid in een kilt. De rest van het volk mocht de spierballen laten rollen!  Een speciale dank aan Stefan Smolders (www.myscotland.be) voor het advies bij de organisatie 

 

highland

Putting The Stone (Steengooien)

1. Ploeg B - Jochen Bartels         8m80           5 punten
2. Ploeg C  - Kristof Bomans          8m50           4 punten
3. Ploeg E -  Maarten Bossers        8m60           3 punten
4. Ploeg D -  Peter Vandereycken   7m84           2 punten
5. Ploeg A -  Thierry Starinieri         7m25           1 punt


Holding The Sword (Zwaardhouden)

1. Ploeg D - Peter Vandereycken     5'24"         5 punten
2. Ploeg C - David Henaut                5'00"         4 punten
3. Ploeg B - Jochen Bartels             3'56"         3 punten
4. Ploeg A - Cyril Devulder               3'08"         2 punten


Tug O' War (Touwtrekken)

 

Plaatsen 3 en 4 (best of 3)

Ploeg A - Ploeg C     0-

 

FINALE

Ploeg B - Ploeg D     0-3

 

WINNAAR

Ploeg D -  5 punten 
Ploeg B  -  4 punten
Ploeg C  -  3 punten
Ploeg A  -  2 punten


 

Tossing The Caber (Paalgooien)

Individuele prestatie en rangschikking

 

1. Ruben Simenon               10 punten
2. MichaĆ«l Stippelmans           9 punten

 


Ploegen rangschikking

 

1. PLOEG B - 12 punten
1. PLOEG D - 12 punten
3. PLOEG C - 11 punten 
4. PLOEG A - 5 punten

      Afdrukken  
 
 
 
    Minimaliseren

KURT CLEEREN IN LANGSTE STRANDMARATHON

Om 6uur in de ochtend vanuit Boom vertrokken naar de start in Hoek van Holland samen met ploegmaats Rob Bertels en Cyril De Vulder die mijn "soigneurs" voor de dag zouden zijn.
Amper verkeer op de baan dus om 20 na 7 al aangekomen bij de start. Nummer ophalen en nog wat eten om de 130km die we voor de boeg hebben om toch al niet te beginnen met een hongerklop.
Om half 9 samen met +/- 800 anderen in het starthok.

Start om 9uur was niet te geloven, zo snel! Weten die mannen wel dat we 130km moeten rijden? Enfin, redelijk goed mee in de start maar na 5km merk ik dat mijn zadel aan het zakken is. De vorige dag blijkbaar toch iets te veel waterafstotende pasta aan de zadelpen gedaan..... Stoppen om dit te repareren en dan zijn de besten natuurlijk vliegen. Dan maar tempo rijden van groep naar groep en uiteindelijk in een klein groepje terecht gekomen dat goed ronddraaide. Ben zo samen met hen verder kunnen opschuiven en vanaf kilometer 80 begonnen we meer en meer snelle starters voorbij te rijden.

 

kurtstrand

 


Vanaf 100km begon bij mij ook wel duidelijk te worden dat de inhoud niet echt voldoende was, op karakter nog 20km kunnen aanklampen. Maar 10km voor de finish stond er een man op een golfbreker met een hamer om U tegen te zeggen...... De laatste 10km waren een echte martelgang. Na 5u15min kwam ik als 231ste over de streep. Al bij al tevreden gezien de pech van begin wedstrijd. Veel dank aan Rob en Cyril voor de perfecte bevoorrading onderweg!

 

      Afdrukken  
 
  26/11/12 Minimaliseren

WINST VOOR LENNARD DE ROOY

 
Voorbije zondag ben ik afgezakt naar een cyclocross wedstrijd in Waarloos, dit als voorbereiding op komende zondag waar ik tweede sta in het klassement.
Ondanks dat het een cyclocross is mag er ook gestart worden met mountainbike. Men gaat er vanuit dat men nadeel heeft met mountainbike. Zeer goed voor mij en een ideale training.
De start werd gegeven en ik was niet meteen goed weg, bij de eerste grote bocht wou ik langs buiten om en moest zo bij het iets te ver uitkomen van de bocht over een beek springen. Ik trok meteen door om terrein goed te maken. Iets verder was een vernauwing, langs beide kanten zeer hoog gras waar niemand het waagde om door te rijden, behalve ik. Zo schoof ik meteen op naar plaats 5. Ik besloot even te zitten tot aan het technische gedeelte van het parcours. Daar kon ik meteen twee mensen passeren en kwam zo op plaats 3 te zitten. We kwamen meteen aan een lange modderstrook aan die er zwaar genoeg bij lag om grote verschillen te maken, ik trok door en was weg. Ik kon mijn voorsprong ronde per ronde vergroten en heb heel de wedstrijd alleen op kop gereden. Zelfs een val kon mij niet tegenhouden om te winnen. Uiteindelijk kwam ik met een mooie voorsprong over de meet. Op naar de volgende
 
Groetjes
Lennard
 
 
lennardwint