September 2012

KRANTENARTIKEL - PAXX-WIELRENNERS VERPLETTEREN TEGENSTAND

 

De laatste weken zijn de resultaten van PaxX schitterend geweest. Dat is de krant Het Nieuwsblad ook niet ontgaan!

Klik op de link voor het lezen van het krantenartikel:  

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLELI_20120912_001

        
 
     

PAXX WINT 8 UUR VAN SPA-FRANCORCHAMPS

 

Opnieuw heeft ons team een opmerkelijk prestatie neergezet ! De endurance wedstrijd '8 uur van Franchorchamps' is op verpletterende wijze gewonnen door onze mannen.

MIchaël Stippelmans, Wouter Lahou, Danny Poelmans, Kristof Schuyten en Kris Clynen reden de tegenstand op een hoopje, en behaalden met een voorsprong van maar liefst meer dan 13 minuten op de naaste concurrenten een welverdiende overwinning! 

 

spa1

 

Bij de solo's ging de overwinning naar Cyril Devulder. Hij haspelde in 8 uur tijd een afstand van 257 km bij elkaar, en dat op een parcours van 7,2 km, waarbij in elke ronde een helling van 18% moest worden overwonnen.Zondermeer een glansrijke prestatie !

 

spa2

        
 
 
     

PAXX IN DE VLOANDERS. MA HO ZEG!!

 

Limburgers & West-Vlamingen van PaxX reiken elkaar de hand!  Michaël Stippelmans & Ruben Simenon trokken een weekend naar West-Vlaanderen om o.a. een wedstrijd te rijden in Houthulst. Samen trokken ze op pad met Thomas & Levi Degryse, 2 broers die wonen in de buurt van Ieper. Een ideale gelegenheid om eens samen te koersen, want dat gebeurd niet zo vaak door de verre verplaatsingen.

De wedstrijd zelf was er eentje om gauw te vergeten. Een reeks voor onze wedstrijd vond er een hele zware valpartij plaats. Een renner bleef de hele tijd roerloos liggen op het asfalt. De politie sloot het parcours af en de MUG werd er bijgehaald. Dan weet je dat het ernstig is. Onze wedstrijd ging een dik half uur later van start. Onze goesting was al niet meer zo groot om te koersen. Niemand van PaxX reed de wedstrijd uit, maar dat was bijzaak geworden!

Je moet tegenwoordig al ver reizen om geen PaxX-renners tegen te komen! :) PaxX Global Cycling vertoeft niet alleen in Limburg, Brabant en Antwerpen, maar ook 'in de Vloanders'. Ma ho zeg!! 

 

Vloanders

        
 
 
 
     

ECHTERNACH, EEN PARADIJS VOOR KLIMMERS

 

Met groot jolijt werd op zondag 2/09/12 omstreeks 10u15' het startschot gegeven voor de 23ste La Charly Gaul in het adembenemende mooie Echternach in Groothertogdom Luxemburg. Philippe Marechal, Marcel Poelmans, Wouter Dodion en ik (Michaël Stippelmans) reden de 90 km. Michel Dodion was de enige die zich aan de lange afstand waagde (150 km).

Zo'n 700 deelnemers kozen voor een tocht van 90km. In het parcours lagen 7 hellingen, maar de tussenstukken waren zeker ook niet te onderschatten, want het was geen meter vlak. De eerste klim was na 16 km dus in het begin was het vrij nerveus, maar niet al te hectisch. Heb al erger meegemaakt al moet je altijd uit je doppen kijken in zo'n massa. Niet iedereen is gewoon om in een peloton te rijden. Mijn startpositie was niet goed (circa 300ste) maar ik kon rustig opschuiven zonder al te veel energie te verspillen. Bij de eerste klim zat ik bij de top 100. De schifting werd direct gemaakt en boven op de lange klim van 7 km spatte deze rennersmassa uit elkaar. Zo'n 60 renners bleven nog over in de voorste gelederen. Het werd al vroeg duidelijk dat hier de winnaar zat. Ik kon me vrij gemakkelijk handhaven in deze groep. Marcel kon net niet meer aansluiten en zat in de achtervolgende groep. Philippe deed het op zijn 'gemakje'. En Wouter zat bij de pechvogels want in de eerste afdaling kwakte hij tegen de grond met schaafwonden aan het zitvlak en zijn rechterknie. Einde wedstrijd voor hem.

Na 50 km waren er nog steeds zo'n 60 renners in het peloton. Ik hield me nog even koest tot een renner snoeihard ging demarreren. Dit zou wel eens de goeie ontsnapping zijn. Eerst waren we met vier, iets later sloten nog 4 andere renners aan. Maar de samenwerking was niet goed, en zo kwam het peloton terug. Ik vond dat niet zo erg want het was nog ver van de aankomst en ik had nog genoeg poeder in mijn benen. Mijn plannetje was om de laatste klim alles of niets te spelen en dat probeerde ik ook. Ik ging de laatste klim in de tegenaanval op drie koplopers en maakte alleen de sprong naar voren. Maar de laatste klim lag op 15 km van de aankomst en met nog 10 km vlakke brede wegen was dat onbegonnen werk tegen een jagend peloton achter ons aan.

Helaas pindakaas, het werd een spurt van circa 50 renners! Dan rij je al in 'klein-Zwitserland' en dan is het nog een spurt., pfffffff! En bovendien geen sinecure om te spurten want de aankomst was daar niet op voorzien. Draaien en keren in het centrum op dikke kasseikoppen. Ik kon mij de laatste meters nog goed handhaven voorin, maar de kwestie was, wie eerst door de bocht kwam, wint. Dan moet je ontzettend veel risico's nemen en dat was het mij toch niet helemaal waard. Ik ben 23ste geworden, daar ben ik heel tevreden mee, maar er zat nog zoveel meer in. Mocht de streep op een helling liggen, dan was top 5 zeker haalbaar. En wie weet nog wel meer.

Marcel kwam uitgeteld maar voldaan over de meet. Zijn gezicht stond op vijf voor twaalf!! Dit was zijn allereerste cyclosportieve wedstrijd ooit, en dat op latere leeftijd. Hij kwam hier als een nieuweling om te leren voor volgend jaar!! :-) Ook voor Philippe was het zijn eerste kennismaking met La Charly Gaul. Een lolbroek als hij is kwam hij bijna al dansend over de streep! Verre van kapot dus maar toch fier op zijn prestatie. Maar doe het hen maar naar hé.... RESPECT voor deze 2 gasten!

Michel Dodion finishte knap de 150 km uit in 4u47'. Als je moet weten hoeveel Michel in het verleden (en soms nog) met zijn rug heeft gesukkeld, dan doe ik daar mijn klak voor af.

Dit is een schitterende cyclo. Een paradijs voor klimmers. Geen grote chaostoestanden zoals bv. La Marmotte. De organisatie is top met niet teveel tralalie tralala voor en na de aankomst. En het landschap is fabelachtig mooi met bijzonder veel groen. Natuur op zijn best. En als de zon dan nog overuren maakt, dan is het plaatje compleet...

Eens in België was het terug back to business. En smoutebollen eten om op mijn gewicht te blijven!!! :)

Michaël den frikandel 

 

charlygaulMichaelcharlygaulcharlygaul3charlygaul2