November 2022

Joeri Leaerts werd knap tweede op het Belgisch Kampioenschap Cyclocross in Flémalle-Haute bij de Masters. Een zeer knappe prestatie van hem. Chapeau

317391394 612631353997788 5048970145715673499 n

PaxX Gambia is gestart met een team voor kinderen. Ze fietsen regelmatig vanuit Gunjur richting Kartung en terug, in totaal zo'n 20 km.

Bedoeling is om meer kinderen aan het fietsen te krijgen in hun vrije tijd of naar school. Het is een heel mooi project. We kunnen dit alleen maar toejuichen.

Men zoekt nog meer kinderfietsen en helmen. Indien je eventueel kan helpen, stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

WhatsApp Image 2022 11 27 at 14.48.13

WhatsApp Image 2022 11 29 at 22.15.47 1   WhatsApp Image 2022 11 20 at 21.32.04

Een paar weken geleden namen 3 renners van ons Tropical Heat PaxX Global Cycling Academy Uganda deel aan de Grand Nairobi Bike Race in Oeganda. Het is een groot fietsevent voor alle categorieën maar er was ook een wielerkoers voor amateurs.

Onze jongens deden het voortreffelijk. Patrick Buykusenge eindigde als vijfde bij de categorie Elite en Shafik Mugalu werd zesde U23.
Helaas was er ook pech bij gemoeid. Ronald Chakuwa reed voor de derde plaats. Hij kreeg in de laatste 2 kilometer een harde duw van een andere renner en kon niet meer verder fietsen. Er was geen dienstverlening van de organisatie waardoor hij moest lopen tot aan de finishlijn.

Maar dikke proficiat aan ons team in Oeganda voor hun inzet en prestaties. We zijn dan ook erg trots.

WhatsApp Image 2022 11 24 at 04.35.11

WhatsApp Image 2022 11 22 at 10.44.54

Op een zeer pittig en gevaarlijk parcours in het donker won Ilias Van Nijlen de Nighttrail te Lichtaart.