Ronde van Haspengouw 2022 - Nederlands

De eerste etappe in Duras werd gewonnen door Timothy Stevens voor Carlo Porco na een razendsnelle wedstrijd. De 2 renners werden in de laatste ronde nog bijna bijgebeend door het jagende peloton, maar ze konden nog nipt sprinten voor de ritoverwinning. Timothy Stevens werd tevens ook de eerste roze truidrager en leider in het bergklassement.

De tweede etappe in Kerkom was een korte tijdrit van 4,1 km en werd gewonnen door Fabio Porco in een tijd van 5'38"55. Fabio Porco nam de roze leiderstrui over van Timothy Stevens.

In de derde etappe in Gors-Op-Leeuw moesten de renners een loodzwaar parcours betwisten. Het werd een afvallingskoers. Er waren een hele lange tijd 4 renners voorop, maar Fabio Porco sprintte de laatste ronde nog eens alles uit zijn benen richting de koplopers en haalde zijn tweede ritoverwinning. Kurt Van Goidsenhoven nam de bergtrui over van Timothy Stevens.

In de vierde en laatste etappe in Zepperen kon het nog alle kanten uit voor de roze leiderstrui. Na een snelle wedstrijd en met een koude fikse regenbui werd het opnieuw erg zwaar. In de finale raakten nog 4 renners weg en hier sprintte Marnix van Hoeck naar de ritoverwinning. Ze hielden 38 seconden voorsprong op het peloton. Genoeg voor Vinny Bzdenga (die tevens in de kopgroep zat) om de roze leiderstrui te veroveren van Fabio Porco en om eindwinnaar te worden van de Ronde van Haspengouw 2022.  Voor de bergprijs werd het nog razendspannend. Timothy Stevens en John De Schutter reden tweederde van de koers vooruit. Timothy Stevens kwam nog heel dichtbij de bergtrui omdat hij elke ronde punten nam voor de bergprijs. Maar ondanks zelfs een lekke band van Kurt van Goidsenhoven kwam Timothy Stevens 5 punten te kort voor de bergtrui.

 
UITSLAG ETAPPE 1 - DURAS:
 
 
 
UITSLAG ETAPPE 2 - KERKOM (tijdrit):
 
 
 
UITSLAG ETAPPE 3 - GORS-OP-LEEUW:
 
 
 
UITSLAG ETAPPE 4 & EINDKLASSEMENT - ZEPPEREN:
 
rvh 2022 deelnemerslijst definitief converted page 0001
rvh 2022 deelnemerslijst definitief converted page 0002
 
RVH 2022 flyer
 
 
27-05-22 - Parcours Etappe 1 - DURAS:
 
 
Straatnamen:  Herenstraat - Duraslaan - Gorsem-Dorp - Runkelen-Dorp - Herenstraat
 
 
 
 
28-05-22 - Parcours Etappe 2 - KERKOM:
 
 
Straatnamen:  Rochendaal - Sint-Petrusstraat - Bevingen-centrum -  Bruine-Lieve-Vrouwstraat 
 
 
 
 
28-05-22 - Parcours Etappe 3 - GORS-OPLEEUW:
 
 
Straatnamen:  Hoogstraat - Konijnenstraat - Opleeuwstraat - Elleboogstraat - Haagsmeerstraat - Diepestraat - Mellenstraat - 
 
 
 
 
29-05-22 - Parcours Etappe 4 - ZEPPEREN:
 
 
Straatnamen:  Sint-Genovevaplein - Zepperen-Dorp - Kogelstraat - Kruiskapelstraat - Zwartweidestraat - Drie-Gezustersstraat - Expressweg N718 - Zepperenweg - Driesstraat
 
 
 
 
page0001
page0002
page0003
page0004