2015

De 1ste Ronde van Haspengouw ligt nu een week achter de rug.  Dankzij de feedback van de ploegleiders weten we nu wat goed was, maar ook wat beter kon. Gelukkig gaat het om kleine details.  Maar ook die zijn belangrijk!  En daar gaan we aan schaven, want we willen niet dat het gewoon maar goed was.  Het moet prachtig zijn!  Onvergetelijk ook! Tegen de perfectie aan.  En niet alleen voor de mannen.  Nee, ook de dames willen meer.  Meer dagen, meer disciplines...  Wat ons betreft: hop, naar de Ronde van Haspengouw 2016. Hieronder alle beeldmateriaal en uitslagen van de eerste editie.

 

 

 

1/05/15 - Sint-Truiden

Tijdrit mannen: 137 renners stonden aan de start.  

Terwijl mannen zoals Maarten Bossers (13de) , Gody Jacobs (20ste) en Klaas Stynen (8ste) in de top 5 had getipt, bleken vooral onze noorderburen met scherp te schieten.  De jonge krachtpatser, Martijn Veling van het Team Skits haalde het met 3 luttele seconden voorsprong op zijn ploegmaat Gijs Beets.  Maurice Zaal werd mooi derde en Robbert Schaap zorgde ervoor dat de top 4 compleet Nederlands was.  De toon was meteen gezet.  De meeste renners eindigden binnen een redelijk tijd van de leider. Toch was er eentje die een gat van 5 minuten moest laten.  Een zekere Kris Jonckers! Sprinter van... oei, ons eigen team!!  Niet gemotiveerd Kris?  Slecht geslapen en vermoeid gestart?  Blessure? Mechanische pech?  Nee, niks van dat alles!  Kris zijn km-teller was uitgevallen en tja... hij was niet zeker... "heb ik er nu 3 gedaan of 4?"... "ik zal maar eentje extra doen voor de zekerheid"... en dus heeft Kris er 5 gedaan!! Kris, volgende jaar hangen we een telraam aan je fiets! ;-)

Klik hier voor het bekijken van alle foto's.

winnaartijdrit

 

uitslag

uitslag2


 

2/05/15 - Nieuwerkerken

Het werd al snel duidelijk dat het Skitsteam van leider Martijn Veling het tempo hoog zou houden. En als er al eens eentje dreigt te ontsnappen dan rijdt Martijn het gaatje wel zelf dicht!  In deze wedstrijd seconden terugnemen was dus geen optie en dus gingen de heren met meer dan 100 man sprinten voor de zege.  Martijn (weer hij) wint relatief gemakkelijk voor Maurice Zaal en Jonathan Henrion.  

Klik hier voor het bekijken van alle foto's.

winnaarnieuwerkerk

rvhuitslagrit2nieuw1

rvhuitslagrit2nieuw2

rvhuitslagrit2nieuw3


 

3/05/15 - Groot-Gelmen

Hondenweer en een zwaar parcours maken van deze wedstrijd een waar slagveld.  Al van bij de eerste ronde vallen er een paar renners af.  Elke ronde erna telkens een tiental.  Als de finale begint zijn er nog zo'n 50 renners in wedstrijd, waaronder ook de leider.  De enige manier om seconden terug te pakken is dus ontsnappen uit die sterke groep.  Klaas Stynen probeert dit in de laatste ronde, maar 200 meter van de finish grijpt het uitgedunde peleton hem bij zijn kraag.  Robbert Schaap wint nipt voor Martijn Veling en Vincent Meyvis.  Gody Jacobs (19de), Raf Baens (31ste) en Maarten Bossers (41ste) zijn onze enige renners die de meet haalden.  En dat is al een overwinning op zich, als je weet dat slechts 46 van de 137 starters de finish haalden. Martijn Veling is logischerwijze de eerste winnaar bij de heren van de Ronde van Haspengouw.  Het Team Skits domineert dus zowel bij de heren als bij de dames.  En volgens hen doen ze dit zo:  http://teamskits.weebly.com/home/de-ronde-van-haspengouw-win-je-in-bed

Klik hier voor het bekijken van alle foto's

winnaargelmen

rvhuitslagrit3

Eindklassementrvh